shutterstock / Hesam Sanaee

shutterstock / Hesam Sanaee

Israël bombardeert Den Haag, kabinet overweegt nog geen sancties

Compleet onverwacht heeft Israël vannacht Den Haag gebombardeerd. Hele wijken zijn met de grond gelijk gemaakt, het dodental loopt in de tienduizenden. Het kabinet overweegt geen sancties tegen Israël.

“Het is nog te vroeg om te praten over sancties”, zegt Rutte voor de smeulende resten van het Binnenhof. “Daarvoor zouden we ook de ministersploeg bij elkaar moeten krijgen, en de helft is nog vermist. Daarnaast geloof ik dat we als Nederland meer kunnen bereiken door de dialoog met Israël aan te gaan en ze te wijzen op het internationaal recht.”

Rutte heeft vanmorgen daarom meteen gebeld naar zijn ambtsgenoot Netanyahu. “Hij nam helaas niet op, maar als hij terugbelt zal ik in de strengst mogelijke bewoordingen vragen of hij misschien wil stoppen met het bombarderen van Nederlandse staatsburgers. Als gastheer van voormalig Internationaal Gerechtshof vinden wij dat Israël het internationaal recht moet respecteren.”

Rutte wil Netanyahu ook op het hart drukken niet nog meer Nederlandse steden te bombarderen. “Dat zou een gamechanger zijn. Bibi, don’t do it.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit vind ik echt bizar. Sinds wanneer is het toegestaan om zomaar – zonder voorafgaand overleg – een ander land te bombarderen. Zonder Den Haag kan Nederland best verder, maar ik vind sancties in dit geval denk ik misschien wellicht terecht.

Reageer