Shutterstock / WBMUL

Shutterstock / WBMUL

Denk je aan volkerenmoord? Bel de Genocide-preventielijn

Sinds kort is de Genocide-preventielijn opengesteld. Mensen met genocidale gedachten kunnen bij deze hulplijn terecht als zij of iemand in hun omgeving denken aan het uitmoorden van een volk.

“Mensen denken vaak dat praten niet helpt, maar je moet het er juist over hebben.” vertelt een medewerker van de hulplijn die graag anoniem wil blijven. “We merken dat het taboe op praten over je genocidale gedachten nog erg groot is. Het is aan ons om dit te doorbreken en, daar waar mogelijk, deze gedachten stop te zetten.”

80-90% van de mensen die genocide plegen hebben vooraf vaak meerdere signalen afgegeven. Het kan zomaar je eigen vriend of oma zijn die met deze gedachten rondloopt. Om deze signalen beter op te vangen kunt u de hulp inschakelen van onze online genocide-preventie training.

De hulplijn hoopt in de toekomst alle genocidepogingen te voorkomen. Denk je aan volkerenmoord? Bel ons.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *