Shutterstock / Paul Froggatt / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Paul Froggatt / Alexandros Michailidis

Internationale gemeenschap stelt nieuwe uiterste grens voor intrekken steun Israël: een inval op West-Rafah

Met bombardementen en het sluiten van een grensovergang in Oost-Rafah hebben Netanyahu en het Israelisch leger wat de internationale gemeenschap betreft een duidelijke grens overschreden. “We hebben altijd gezegd: val nou niet Rafah binnen, dat wordt een ramp”, stelt een Nederlandse diplomaat. Daarom stelt het Westen nu een nieuwe, ‘kraakheldere’ lijn voor.

“We zien de bombardementen van afgelopen nacht door de vingers, maar er moet absoluut geen inval in West-Rafah komen”, zeggen verschillende Westerse wereldleiders, waaronder Mark Rutte. “Bij West-Rafah trekken we een keiharde streep, een grens. ‘NO’, zeggen we feitelijk tegen de Israeli. ‘You shall not pass’“, stelt Joe Biden.

Het IDF heeft nog niet gereageerd op het nieuwe ultimatum.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *