AJR_photo / Shutterstock

AJR_photo / Shutterstock

Arjan heeft de oplossing voor oorlog in Israël en Palestina: ‘Er niet aan denken’

De Nederlandse Arjan heeft een oplossing gevonden voor de gruwelijkheden die het Israëlische leger aanricht in Gaza: “er niet meer aan denken.”

“Hoe meer je je in de situatie verdiept, hoe meer je je afvraagt of er ooit een goede oplossing voor zal komen”, zegt Arjan. “Dag in dag uit al die horrorbeelden, de hele tijd nadenken over hoezeer dat conflict goed is voor Rusland, de hele tijd opnieuw in m’n hoofd dat gevoel dat, já 7 oktober was afschuwelijk, maar nee daarvoor kan je niet genocide plegen op de Palestijnse bevolking, en god, wat is zo’n rechtse regering als die van Netanyahu een gruwel voor een land.”

En daar zit voor Arjan dus precies de oplossing van alles: “Je moet je er juist niet in verdiepen. Gewoon niet meer aan denken en een leuke serie kijken.” Dat Arjans plan aanslaat blijkt wel uit de ontvangst ervan: in grote delen van Nederland is het al geïmplementeerd en uitgevoerd.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *