Ministerie van Justitie faalt bij aanpak wereldarmoede en NAC Breda

‘Kankermedicijn nog ver weg door incapabele Van Der Steur’

Het is een puinhoop bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het departement slaagt er niet in een vuist te maken tegen de wereldarmoede. Ook krijgen te veel inwoners van Colombia vaak geen tandheelkundige zorg van een gediplomeerde arts. De laatste weken kwam daar nog eens de belabberde Jupiler League-klassering van NAC Breda bij, nota bene na de degradatie van vorig seizoen! Steeds meer mensen zijn het erover eens: het Ministerie van Veiligheid en Justitie moet weg.

De problemen op het departement lijken structureel. In Gambia woont een man die rond moet komen van 14 dalasi per dag, omgerekend zo’n 40 eurocent. Noodgedwongen eet hij elke dag koolraap. “Waar is het Ministerie van Veiligheid en Justitie?”, luidt de cri de coeur van de Gambiaanse president Yajah Jammeh op Twitter.

De armoede in de wereld is niet het enige hoofdpijndossier van minister Van der Steur. Het ministerie lijkt nog geen begin van een oplossing te hebben voor de illegale tandartspraktijken in grote delen van Colombia. Van der Steur was tot vorige week niet eens op de hoogte van de ondergronds opererende ongediplomeerde tandartsen in de straten Soacha, een voorstad van Bogota. PVV-Kamerlid Lilian Helder vindt het niet geloofwaardig dat de minister er niets van geweten zou hebben: “Heeft de minister de uitzending van Noticias Caracol niet gezien? Overal op straat zie je mensen met slecht geplaatste vullingen, dus hoe kan hij met droge ogen beweren dat hij niet op de hoogte was van de problemen? De minister heeft heel wat uit te leggen.”

De zorg lijkt sowieso een blinde vlek bij het ministerie van Justitie. Moderne medicijnen tegen kanker zijn in de meeste gevallen zó duur, dat ze voor veel mensen niet te betalen zijn. “Als ik dood ga, is dat de schuld van het Ministerie van Justitie”, zegt een verbitterde patiënt.

Minister Van der Steur houdt vol dat hij niet op de hoogte was van de problemen bij NAC.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

🙂

gravatar

Laat steur naar D66 gaan, daar kan hij dan samen gaan glibberen met paling in een emmer snot pechtholt en met hem de vissenliefde bedrijven.

Ik heb een vis in mijn neus, hij lijkt wat op een lintworm.

Reageer
gravatar

Geen paniek!

Dat is geen lintworm.
Dat is een Babelvis.
Die hoort niet in je neus, die hoort in je oor.
Maar ja, zie hem er nu maar weer eens uit te krijgen.

gravatar

Hij zit natuurlijk nog in het NOS gebouw, om te proberen die verwarde hijskraan uit het toilet te praten. Terwijl hij eigenlijk al naar die wegkwijnende bejaarde op visite moest.

Reageer
gravatar

Een typisch Linkse Gekkie oplossing voor het probleem zou zijn dat we voor die arme mensen in Colombia en Gambia in Nederland een AZC met een aaneengesloten drie sterren restaurant opstarten om ze op te helpen.

Vrijwilligers worden opgeroepen tandenborstels en tandpasta in te zamelen.

NAC Breda zou een subsidie krijgen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Een typsich Rechtse Geerke oplossing zou zijn om die lui uit Colombia en Gambia een microkrediet met woekerlening te verstrekken, de bevolking op te roepen alleen oog te hebben voor jezelf en je bejaarde oma, en peperdure medicijnen tegen kanker alleen deel te laten zijn van een aanvullende verzekering.

NAC Breda moet worden gered door een groep investeerders uit de regio (en vluchtelingen trouwens ook).

gravatar

Nou Reltje, volgens mij ken je het programma van de PVV van meneer Wilders niet en verward je het met de VVD.

Ook al weet ik dat het niet veel zou helpen je stompzinnige linkse vooroordelen in te tomen is het misschien nuttig voor je om het Partijprogramma van de PVV eens te lezen.

Wat gelukkig voor Nederland dat de PVV op 35 zetels staat en de PvdA wordt weggevaagd. 🙂

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Bedankt voor link. De informatie die dit mij verschafte heeft mij ervan overtuigd om van Links Gekkie een kafkaeske transformatie te ondergaan tot Rechts Leeghoofdje. De link staat voor mij ook symbool voor de houding van de PVV indien het op verantwoordelijkheid nemen aankomt!

PVV, ole, ole, daar wordt je rijker mee, en ook bejaarden kunnen naar de plee.

Liefs,

K.E. Reltje (altijd in voor een Relletje)

gravatar

Hey Reltje,

Je bent me aan het pesten over die link. Dat het hier niet mogelijk is een URL naar een PDF- formaat te maken is niet mijn schuld. Volgens mij ben je nog niet Linkse Gekkie-af.

Je schrijft dat je wel van een relletje houdt. Mag ik je uitnodigen om in een wit kek jasje met een meeuwtje erop bij een AZC te gaan protesteren?

Dat is altijd lachen en na afloop gaan we gezellig met z’n allen eten bij een restaurant waar je onbeperkt kunt eten.

Corrie.

gravatar

Dag Corrie,

Het spijt me van dat speldenprikje over de link. Ik had het wel zo bedoeld, maar het vloeide voort uit mijn nogal pijnlijke transformatie tot Rechts Klagertje.

Waar staat AZC eigenlijk voor? Het Amsterdamse Zeevogel Crematorium? Of Asociale Zielepieten Congregatie? Protesteren tegen de zwaksten in de samenleving, in wat voor blits/kek/flex jasje dan ook, is aan mij nog niet besteed. Desalniettemin, als we achteraf onbeperkt sushi gaan eten ben ik erbij!

K.E. Reltje

gravatar

Het spijt me voor je Reltje want Sushi eten zit er niet in. Van de gedachte alleen al ga ik over mijn nek.

We gaan meestal naar de Mongool om onbeperkt spareribs te eten of we gaan naar een veredelde frietzaak.

Je moet toch toegeven dat er niets lekkerder is dan een kapsalon of een open beentje.

Jammie jammie. 🙂

Corrie.

gravatar

Geachte Corrie, familie en vrienden,

Gelezen het leed wat u zichzelf, maar ook de directe omgeving -veroorzaakt door het vastgestelde ziektebeeld- aandoet, is het misschien goed om de website van onze vereniging eens te bezoeken, en u te oriënteren wat zoal de mogelijkheden zijn, om u en de uwen een verder ondraaglijk lijden te besparen.

https://www.nvve.nl/

Wij zijn er, om u te helpen.

Met vriendelijke groet,

https://www.nvve.nl/

gravatar

Er staat toch dat het ministerie juist niks doet aan het probleem bij NAC? Problemen zijn al jaren bekend in Den Haag, maar men weigert keer op keer een definitieve oplossing te vinden voor Jelle ten Rouwelaar.