Shutterstock/fizkes

Shutterstock/fizkes

Moeite om rond te komen? Probeer een van deze andere vormen

Met de aanhoudende hoge inflatie voelen steeds meer huishoudens zich klemgezet: wat kun je nog als je niet meer kunt rondkomen? Je hebt immers geen andere keuze dan proberen rond te komen? Mis! Die opties zijn er wel degelijk. Probeer bijvoorbeeld eens een van deze alternatieven proberen.

Driehoekkomen
Rondkomen is een eindeloos proces: hoe ver je ook rond gaat, je hebt altijd meer cirkel voor je. Wie rond probeert te komen heeft nooit een moment rust. Wie driehoek probeert te komen heeft dat daarentegen wel. Wie driehoek komt heeft, het woord zegt het al, drie keer een hoek om even op adem te komen voordat je aan de volgende zijde begint.

Rondgaan
Oma zei al: er is een tijd van komen en een tijd van gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen. Zo werkt het ook met rondkomen. De tijd van rondgaan is nu gekomen. Als het niet meer lukt om rond te komen: draai om, trek de deur achter je dicht en ga voortaan rond. Jou zien ze niet meer terug.

Teruggaan
Lukt het je allemaal niet door in het nu te zijn? Waarom zou je daar dan blijven? Ga terug en wees in het verleden. Zoals toen je nog bij je ouders woonde en nog nooit over rondkomen had nagedacht.

Voorkomen
Je kunt natuurlijk ook zorgen dat je moet voorkomen. Met een beetje geluk krijg je een paar jaar celstraf. Dan hoef jij je in ieder geval voor even helemaal nergens zorgen over te maken. Let op: kies wel zorgvuldig je misdrijf uit! Het is belangrijk dat je er geen geldboete voor krijgt.

Bolkomen
Rondkomen is zo moeilijk juist omdat het in twee dimensies moet gebeuren. Daardoor kun je bijna geen kant op. Voeg ruimte toe aan het rondkomen en ineens ben je bol aan het komen. Ineens kun je letterlijk alle kanten op. Waar je vroeger alleen voor en achter je geld kon zoeken, kun je nu ineens inkomen van boven en beneden halen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Afronden
Geen succes met bovenstaande opties? Dan kun je altijd nog afronden. Het is mooi geweest zo.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *