Shutterstock: GLF Media

Shutterstock: GLF Media

Kloof tussen arm en rijk voortaan gebruikt om CO2 in op te slaan

De groeiende kloof tussen arm en rijk komt goed van pas: de kloof wordt vanaf volgend jaar gebruikt om CO2 in op te slaan.

“We zochten nog naar een groot gapend gat waar wij onze CO2 in kwijt kunnen”, zegt klimaatwetenschapper Bert Bokhoven. “Maar geen enkel gat was tot nu toe groot genoeg. Toen wees iemand ons op de kloof tussen arm en rijk en toen begonnen de ‘goed-idee’-bellen te rinkelen.”

“Hiervoor werd CO2 voornamelijk in lege gasvelden, onder oceanen en in de atmosfeer  opgeslagen, maar niets was toereikend voor de groeiende uitstoot”, legt Bokhoven uit. Het mooie aan CO2 opslaan in de kloof, is dat die volgens Bokhoven steeds groter wordt. “Hij groeit mee. Daarmee is dit een heel duurzame aanpak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De waarheid draait om de angst. Wat ik zeg, wordt dus gezien als een mening. Daaraan wordt ieder nieuwsbericht opgehangen. Als de angst er niet is bestaat de waarheid niet, want dan is niemand geïnteresseerd, dus alles is chantage en dit bepaalt de ratio. Voor mij betekent dit dat alles een leugen is, een verdraaiing van de realiteit. Het bewijs is dus de dood.
Dat de vernietiging van de oerbossen een kwart van overtollig CO2 vormt, betekent dat we extra moeten opletten op de poep.

– koeienpoep
– mensenpoep
– hondenpoep

Reageer