Gorodenkoff / Shutterstock

Gorodenkoff / Shutterstock

Kabinet blij dat armoedeprobleem zich vanzelf oplost: ‘Taboe doorbroken nu steeds meer mensen meedoen’

Het probleem met armoede is dat mensen zich ervoor schamen

Volgens de voorspellingen van het Centraal Planbureau leven volgend jaar meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. “Een grote meevaller voor het kabinet,” zegt politiek verslaggever Bert Bokhoven. “Het probleem met armoede is het taboe dat erop rust. Hier probeert de politiek al lange tijd een oplossing voor te vinden. Nu wordt dat taboe vanzelf doorbroken doordat er steeds meer mensen meedoen.”

“Wat je ziet is dat veel mensen die in armoede leven zich daarvoor schamen,” zegt Bokhoven “en dat ze daar niet over durven te praten met mensen die niet arm zijn. Maar dat worden er dus steeds minder.” Minister voor Armoedebestrijding Carola Schouten denkt dan ook dat deze ontwikkeling op termijn voor meer rust en tevredenheid zal zorgen. “Alle mensen in Nederland moeten de vrijheid voelen om te zijn wat ze zijn, bijvoorbeeld arm. En dan helpt het als je weet dat je niet alleen bent. Het is misschien nog even volhouden maar we zijn goed op weg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aïda Peimaei, word jij wel betaald? Zo ja, hoeveel?
Als het niet genoeg is volgens de Bond van Schrijvers van Korte Stukjes (BvSvKS) raad ik aan met ons te staken op het Malieveld.
Fiets, balpen, schrijfblok en vuurwerk meenemen.