Shutterstock / Fortgens Photography

Shutterstock / Fortgens Photography

Rotterdam kondigt volledig moordverbod aan om geweldsgolf te beëindigen

Vanaf 1 september is het verboden om in Rotterdam een moord te plegen. De gemeente hoopt dat daarmee een einde komt aan de geweldsgolf waar de stad sinds enkele jaren mee te maken heeft.

“Er moet gewoon een zerotolerancebeleid komen voor moorden om de geweldscijfers naar beneden te krijgen. Niemand mag gewoon meer rondlopen met de intentie om een moord te plegen”, zegt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. “We gaan mensen vanaf nu ook preventief vragen of ze rondlopen met deze intentie. En als ze dan ja zeggen houden we ze aan. Zo simpel is het.”

De woordvoerder vervolgt. “Het is eigenlijk best raar dat niemand dit eerder heeft bedacht. Het geeft een duidelijk signaal af aan mensen die ruzie hebben met hun ex, of een conflict in het criminele circuit: hier in Rotterdam laten we elkaar in leven. Hopelijk gaan we snel weer onder de cijfers van Amsterdam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *