Shutterstock / M.J.J. de Vaan

Shutterstock / M.J.J. de Vaan

Waarom geven we F-16’s aan Oekraïne als er in Nederland nog mensen in de bijstand leven zonder F-16?

Waarom geven we F-16’s aan Oekraïne als er hier nog mensen in de bijstand zijn die geen F-16 hebben? Een vraag die op vele lippen brandt nu Nederland groen licht heeft gekregen van de Verenigde Staten om de straaljagers aan het door Rusland bezette land te leveren.

“Belachelijk dat we peperdure vliegtuigen naar Oekraïne gaan sturen terwijl er hier nog altijd mensen in de bijstand leven zonder F-16”, zegt Hetty (64) uit Purmerend. “Het ziet er zelfs naar uit dat er de komende jaren steeds meer mensen zonder F-16 komen te zitten. Er worden zelfs nog niet eens trainingen gegeven aan de mensen hier.”

Hetty: “Wat is dat voor zottigheid: gaan we dan een stuk of 18 straaljagers naar dat land sturen terwijl hier miljoenen mensen het zonder moeten doen. Laten we eerst zorgen dat iedereen hier in Nederland zijn eigen gevechtsvliegtuig heeft en dan kunnen we daarna gaan praten over het helpen van andere landen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *