Shutterstock / Christopher Halloran

Shutterstock / Christopher Halloran

Westen weigert Oekraïne nog hulp te geven zolang ze het naar oorlogsgebieden sturen

'Het is wel de bedoeling dat ze er een beetje voorzichtig mee omgaan'

Het Westen is niet van plan nog langer hulpgoederen naar Oekraïne te sturen. Westerse politici hebben namelijk ontdekt dat Oekraïne alle spullen die ze ontvangen regelrecht naar een oorlogsgebied sturen.

“Het is wel de bedoeling dat Oekraïne een beetje voorzichtig omspringt met al het materieel dat we hun kant op sturen”, zegt voorzitter van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat Mitch McConnell. “Maar nu zien we dat ze al die spullen regelrecht naar de Donbas en de Dnipro sturen. Ik weet niet of ze het door hebben, maar daar gaan de Russen de laatste jaren nogal tekeer. Het zou zomaar kunnen dat al dat dure materieel kapot wordt geschoten. Dat is niet de bedoeling.”

“We zijn best bereid om Oekraïne te steunen met militair materieel, maar dan verwachten we wel dat ze er voorzichtig mee omgaan”, zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. “Als ze alles meteen sturen naar plekken waar geschoten worden, hebben ze niets aan onze hulp. Bovendien hebben ze dan, als hun voortbestaan ooit een keer in gevaar komt, niets meer om zich mee te verdedigen.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *