Filmbildfabrik / Shutterstock

Filmbildfabrik / Shutterstock

Hoe verlaag je de lasten zonder de kloof tussen arm en rijk aan te tasten?

Het Kabinet staat voor een stevige uitdaging: hoe zorg je met stijgende energie- en aanverwante kosten voor een lastenverlaging zonder de kloof tussen arm en rijk aan te tasten?

Volgens premier Rutte is het belangrijk maatwerk te bieden. “Het is bijvoorbeeld onverstandig om gewoon minimumloon omhoog gooien of lage inkomens via de inkomstenbelasting compenseren. Daarmee pak je de energiearmoede aan maar daarmee pak je ook de armoede aan. Dat mag je niet over het hoofd zien.”

“We moeten zorgvuldig te werk gaan om de kloof – in ieder geval – even groot te laten blijven”, zegt Rutte. “Krimp van die kloof zou een ramp zijn, we hebben er jarenlang keihard aan gewerkt die tot stand te brengen en uit te diepen, dus het zou zonde zijn de geboekte resultaten zomaar opzij te zetten. Dat kan ik niet uitleggen aan de kiezer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *