Justlight / Shutterstock

Justlight / Shutterstock

Rijkste 1 procent stoot 2 keer zoveel uit als armste 50 procent maar heeft er 4 keer minder moeite mee

De rijkste 1 procent aardbewoners stoot twee keer zoveel broeikasgas uit als de armste 50 procent maar heeft daar 4 keer minder moeite mee. Dat blijkt uit een enquête die werd gehouden door het blad Forbes. “Het is waar dat die rijken meer beslag leggen op de totale hoeveelheid emissie van broeikasgassen, maar omdat ze er dus vier keer zoveel schijt aan hebben komt het onder de streep ongeveer op hetzelfde neer”, licht een journalist van Forbes toe.

Een van de rijken die in het stuk aan het woord komt is ‘Ron’: “Het is niet dat ik het niet erg vind, die uitstoot. Het is meer dat ik vaak gewoon niet toekom aan me zorgen maken over dat soort dingen. Meestal ben ik op vakantie, dan wil ik lekker een filmpje kijken in het vliegtuig en een mooie champagne drinken. Dus ja, ik merk er zelf eerlijk gezegd niet zoveel van!”

Om die reden heeft ‘Ron’ ook zijn twijfels bij algemene klimaatwijsheid:  “Hoe erg kan het dan echt zijn, vraag je je af. Volgens dat ‘zogenaamde klimaatonderzoek’ stijgt de zeespiegel, maar ik ga best vaak met vrienden varen met mijn jacht, en ik heb nog nooit iets gemerkt van de zeespiegel – terwijl ik soms dagenlang op zee ben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat niet deert, wat niet weet.
De betaler vervuilt.
Loontje komt om zijn boontje.
De grote hoop schijt altijd op de duivel.

Kan dat ook?

gravatar

Zijne geliefde Majesteit,

Neem alstublieft mijn 83 hoofdambtenaren niet al te kwalijk dat wij u even zachtjes, voorzichtig en liefdevol op Uw Eerbiedwaardige Edele Vingers moeten tikken.

Wij hebben voorafgaande aan uw dik verdiende Kroning met U, Genadige Sire, afgesproken dat U, Nederlands Grootste Trots,. dat Ik al Uw Uitspraken en al Uw Teksten zal voorkauwen.

Het spijt mij te moeten zeggen dat dit en helaas ook vele voorgaande keren niet is geschied.

Met de meeste eerbied en hoogachting,
Uw trouwe Dienaar, Gravin mr Truus van Hier tot Gunder,
Chef afdeling Koningshuis (RVD)
RijksVoorliegDienst

gravatar

Hoogedele Leden van de Hoge Raad,

Gaat u voor mij na of ik bevoegd ben om dat onbeschofte geval op staande voet te ontslaan. En mag ik Truus vanwege majesteitsschennis ook haar adellijke titel ontnemen?

Ik wacht op uw positieve antwoord. Graag schriftelijk, want mijn heugen is niet zo best.

Zeer hoogachtend,

M. Rutte,
Hoofdonderdaan des Konings