Privéleven Roy op straat door Facebook-reactie tante Lien

Bericht met persoonlijke informatie inmiddels verwijderd

Er is een einde gekomen aan de privacy van Roy Beukenkamp. Zijn tante plaatste vanochtend een reactie onder een foto die Roy (16) op Facebook had geplaatst. Tante Lien meldde dat de lening van 500 euro inmiddels gestort was, dat ze hem sterkte wenste met het herstel van zijn koortslip en dat ze de afgebroken zwangerschap van zijn vriendin totaal niet aan zag komen. Het bericht is inmiddels verwijderd, maar niet voordat de 482 vrienden van Roy de informatie urenlang konden lezen.

Het is niet voor het eerst dat een Facebook-bericht van tante Lien in verkeerde aarde valt. Vorige week mengde ze zich nog in een discussie over Turkije, nadat Roy een krantenartikel over Erdogan had geplaatst: ‘zorgwekkend inderdaad Roy! ik sprak vorige week nog met juf Gertje die ken je misschien nog wel uit groep vjif je moest de groeten hebben zie je ankie nog wel eens? je moeder vertelde dat jullie. naar friesland op vakantie gaan met de Caravan heerlijk! lijkt me geniet ermaar van hier alles goed laika ligt alweer lekker te spinnen in de tuin ellen is gearresteerd het weer is mooi wel wat benauwd groeten aan josé!’ Dit bericht werd binnen enkele uren verwijderd.

Facebook waarschuwt al jaren voor tantes. De familieleden kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de privacy van gebruikers. Het sociale netwerk komt binnenkort met een speciale knop waarmee berichten zichtbaar worden voor iedereen behalve je tante.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Tante Lien” is gewoon een kundige infiltrante van de AIVD; als “snitch” goed ingewerkt in ‘het Speld-milieu’, compleet met versleuteld woordgebruik. Er zijn er nóg méér: kundige provocateurs van de NSA; hun bijdragen kenmerken zich door instemmende mono-syllaben of door korte teksten met ronkende one-liners. Gemeenschappelijken kenmerken: wisselende contacten, pseudoniemen, Ip-adressen en sluwe gelegenheids-allianties. Hoedt u voor namaak, check eerst bij de AIVD, Postbus 51, Den Haag.!

Reageer
gravatar

Nee toch, waarom nou de AIVD? Alsof die wél duidelijkheid zou geven over haar infiltranten in De Speld. Zelfs de Tweede Kamercommissie ‘Sectie Stiekem’ weet hier niets van, de Begrotingscommissie trouwens evenmin. Het budget is weggeboekt onder “Ontwikkelingshulp” met medeweten van de ministers Koenders (neo-VVD) en Van der Steur (VVD-idool) en natuurlijk de MP (Mister VVD).

gravatar

Met de caravan naar Friesland. Ik durf te wedden dat Roy’s vakantie halsoverkop volgde op “tantes” bericht over de arrestatie van Ellen. Maar waarom ze hem schreef naar Ankie in Friesland te gaan… zoekt Laika hem daar (nog) niet?

Reageer
gravatar

Ach heu, ‘t mocht wat, gneugneu, maarreh… ik zeg maar Jantje, we weten toch allemaal dat Speld de voortzetting is van Radio Oranje? Het is een en al bijzondere berichten hier!

gravatar

Facebook mag dan wel het dikste zijn, maar het blijft geen porem (ponem)

Mijn bakkes zal ik er niet vertonen en zal daardoor gelukkig ook geen smoelwerken van de “vrienden” zien 😉

Reageer
gravatar

Jaja, nu begrijp ik ineens de berichten over Rutte die een lul is, Sandy die onuitstaanbaar is, een hufter en zijn auto, corrupte Platini, schelden op sletten, en Harry mens die al zijn hele leven Harry mens is.

Een speldenprik voor een mens, een clusterbom voor de mensheid.

Reageer
gravatar

Vergeet ook niet te melden dat horror Waylon bijna failliet is en Bonnie St. Clair een horrorlever heeft omdat ze nog steeds niet van die horrordrank af kan blijven.

gravatar

Je moet agent Bertus met rust laten. Hij heeft het al zo moeilijk nu al die BOA’s in zijn wijkje patrouilleren. Zijn autoriteit staat op het spel.

gravatar

Niet zo beste van hiernaast, of u nu koffie of corrie bent

Bertje heeft geen autoriteit, is geen autoriteit en zal het nooit krijgen noch worden.

De gemiddelde gebruiker van deze site erkent (hier) geen autoriteit (nou ja, die van de redactie – maar da’s alleen omdat die almachtig zijn).

‘t is moeilijk hoor, dat begrijp ik ook wel, maar probeer eens met humor te reageren.
Dat je een zieke geest hebt nemen we je eigenlijk niet eens kwalijk, dat geldt voor ons allen.

gravatar

Goed gezien Trollenverdelger, agent Bertus is een redactielid van de Speld. Geniaal! Volgens mij zijn agent Bertus en alle andere aliassen op het forum die CvH niet uitschelden dezelfde gast die ook als alias Corrie van Hiernaast gebruikt.

gravatar

Een beetje kort door de bocht Koffiepraat, (of is het Borrelpraat?). Principieel innemer?
U beweert hier namelijk dat iedereen die niet schuimbekkend tekeergaat tegen CvH, één van haar handlangers is. Dus iedereen die niet met de wolven in dit bos meehuilt, is niet goed wijs.
Is dat een kenmerk van uw hoog ontwikkeld onderscheidingsvermogen of heeft u last van acute paranoia?
Blijf uiterst rechts denken en rijden, haal niet in en poog alle spookrijders met lichtsignalen te verblinden.

gravatar

Er is tegenwoordig zo veel te bespreken bij de koffie dat ik moet toegeven dat de inname van coffeïne waarschijnlijk te hoog is. Hierdoor krijg ik last van acute paranoia.

Misschien moet ik maar overgaan op decaf koffie.

gravatar

Hoi Roy ja tienerjongens hebben natuurlijk ook wat privacy nodig haha dat begrijpt je tante echt wel lang geleden dat we 1 op 1 gesproken hebben ik zag je fotp’s zag er lekker uit op vakantie alweer? moeten gauw weer eens een drankje doen mmm lekker in de zon op en terrasje ofzo he. veel succes op school sowieso nog in welke klas zit je nu de derde geloof ik he. Nou me schatje bella is weer aan het blaffen dus ik ga er uitlaten laat nog is wat van je horen groeten tante Lien

Reageer
gravatar

Roy, wat goed dat je opkomt voor je privacy. vind mijn dokter ook belangrijk, beroepsgeheim heet dat ik was daar want ik had last van me reuma en gelukkig is het nog goed gekomen na de hartoperatie van dinsdag. hoe is het bij jou gegaan, zijn de wratten al weg? mijn dokter heeft daar vast nog wel een zalfje voor gewoon opsmeren! opa is gister gevallen maar alles is weer in orde zegt de dokter
nou ik spreek je nog wel een keer, tot volgende week vergeet je beer niet!
Groetjes oma en opa

gravatar

Beste Mr. Wiemersma,

Ons open beleid begint de vrije meningsuiting te onderdrukken. We willen een einde maken aan de aanvallen op mensen, niet ideeën.

U bent gewaarschuwd.

gravatar

Nou beste Botte, niet zo subtiel graag.

Voelt u zich vrij om werkelijk uw hart even te luchten zonder rekening te houden met jonge lezertjes (die moeten maar even omkijken in dat geval).

Vrijheid van meningsuiting is soms een groot goed.

gravatar

Tante, de gemeente kan dit probleem voor u oplossen. Via een keukentafelgesprek heten de buren opeens mantelzorgers. Zij kunnen dan kiezen of delen: verhuizen of de zware boodschappen voor u doen. Reuze handig!

gravatar

De bijdrage onder 3b illustreert treffend het niveau van de nieuwe aanwas bij De Speld. De redactie moet vrezen voor haar inkomsten uit de reclame als de adverteerders zich gaan losmaken van dit soort puberale vuilbekkerij. Zeg nou zelf: welke zichzelf respecterende voetbalschoenenfabrikant wil gezien worden in een context van Gilles de la Tourette?

gravatar

Dat kan toch maar zo niet Corrie, vind de Speld dat wel goed? Je kunt je zomaar niet iets toe-eigenen, zoiets heb je met Joep ook al gedaan. Nog wel zonder te vragen.

gravatar

Natuurlijk heb je geen Facebook, Corrie, want je hebt genoeg aan Buttocksbook, met foto’s van je intieme delen en verhalen over je escapades met Joep en vele anderen, vooral in de duinen.

gravatar

Ach Margootje, ik geef toe dat het een tikkeltje ondeugend van mij is dat ik het forum toe-eigen als mijn Facebook.

Maar wat wil je? Mijn zg. familie en buurtjes die af en toe op het forum verschijnen wil je toch niet als vrienden op Facebook hebben?

Nu wij vrienden zijn geworden heb ik goeie hoop voor je. Ik kan mij voorstellen dat we over een jaartje in een kek wit jasje met een RWB meeuwtje foldertjes van de PVV van meneer Wilders in een winkelcentrum uitdelen .

Corrie.