Iraniërs vrezen chloorkippen na opheffen sancties

‘Verdrag met VS zet onze rechtsstaat opzij’

Het akkoord met de Verenigde Staten zorgt voor onrust in Iran. Veel Iraniërs zijn bang dat het opheffen van de economische sancties tegen hun land de deur open zet voor Amerikaanse chloorkippen en hormoonvlees.

De Iraanse regering benadrukt vooral de voordelen van het akkoord, omdat het land economisch zwaar geleden heeft onder de westerse sancties. Student economie Alireza Moheb (25) vreest echter Amerikaanse toestanden: “De Amerikanen wassen hun kippenvlees in chloor, manipuleren hun zaden en behandelen hun rundvee met geslachtshormonen. Dat willen we hier niet. Voor je het weet, neemt Monsanto ook ons land over.”

Moheb is bovendien bang dat het verdrag de Iraanse rechtsstaat opzij zet: “Amerikaanse multinationals kunnen straks de Raad van Hoeders aanklagen, zonder dat er een rechter aan te pas komt. Het kan niet zo zijn dat we onze theocratisch-liberale principes overboord gooien, alleen maar om überhaupt weer een economie te hebben.”

De student wijst op de Amerikaanse invloed op de Europese markt: “Die wordt overspoeld met genetisch gemodificeerd uranium. Grote Amerikaanse bedrijven verrijken zich ten koste van de kleine man die ambachtelijk verbouwde splijtstoffen verkoopt. Je moet er niet aan denken dat wij hier straks de McBomb hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, weet je wel, jij begon in jouw balletgroep toch ook met een simpele plië en niet met een spagaat of een Pas de deux? Dus maar gewoon doorgaan joh.

gravatar

Ze mogen onze Jetta wel een tijdje lenen. Die heeft verstand van moestuintjes en gezonde groenten. Op watergebied heeft Nederland ook veel kennis dus de woestijn is makkelijk te irrigeren. Voorts hebben we nog wel wat Nederlandse kippen en genoeg eieren om zelf gezonde kippen voort te planten. Trouwens die kippenmest is weer goed voor de bemesting van de tuin. Dus die chloorkip en Gen voedsel komen er niet. En ze hebben al mazzel want TTIP hebben ze ook niet.

Reageer
gravatar

Allemaal leuk en aardig het verhaal over chloorkippen maar wat belangrijker is de deal met Iran het voortbestaan Israël bedreigt.

Dat je daar niets over hoort in de media is omdat linkse kerkgangers er nog steeds de dienst uithangen.

Onze Israëlische vrienden hebben onze hulp nodig. Er komt 100 miljard vrij voor het terroristische Iran.

Laten we hopen dat Israël gepaste maatregelen neemt om het moslimgevaar te elimineren.

Bah, ik ben pisnijdig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het voortbestaan van Israël is geen issue. Op termijn zullen die joden onherroepelijk via een gespleten rode zee terug moeten naar Egypte. Die pyramides moeten toch op de een of andere manier afgebouwd worden!

En ja, Corrie. Ik ben links, en bepaald niet pisnijdig! Hoeg!

gravatar

Het voortbestaan van Israël is geen issue. Vroeg of laat zullen die joden toch via een gespleten Rode Zee terug moeten naar Egypte. Tenslotte moeten die pyramides nog steeds afgebouwd worden!

En ja , Corrie, ik ben links! Hoeg!

gravatar

Corrie, ik mis een beetje de scherpte in je woorden. Het lijkt of de libido eruit is. Kan je niet beter reageren vóór je de duinen in bent geweest? Als dit zo doorgaat ben je binnen een jaar een soort A.J. Boekestijn en zit je bij de E.O.

gravatar

De genetisch gemanipuleerde waterstofperoxide kippen van Monsanto zijn volkomen geradicaliseerd, en willen nu de Raad van Hoenders overnemen en een ISDS-kalifaat stichten.

Reageer
gravatar

Het vrezen van chloorkippen vindt ik verwerpelijk. Die arme beestjes kunnen er ook niets aandoen.

Bovendien vraag ik me af wat het vrezen toevoegt.

Bij houtwerk kan het soms van pas komen, maar bij chloorkippen?

Reageer
gravatar

Hout wordt voornamelijk gevreesd in gevallen waarin een gelimiteerd stuk hout zich bevindt in handen van een dreigende persoon.
Voor toepassingen wordt hout gefreesd (net als tuinbouwgrond overigens. Carotte zou daarover wellicht uitleg kunnen geven.)

gravatar

Wat zeuren die Iraniërs nou. De woestijn gaan bevloeien en zelf een groentetuintje gaan beginnen. Verder eigen kippen in je groentetuintje laten lopen en succes gegarandeerd.

Wat jammer nou dat ze daar geen Jetta Kleinsma hebben. Af en toe heeft ze heus wel goede ideeën.

Reageer
gravatar

Is GMU (Genetisch Gemodificeerd Uranium) niet minder radioactief dan authentieke Uranium? In dat geval zou de Uranium van VS van A wenselijker zijn. Anders niet.

Reageer
gravatar

Iran is een verzinsel van de Amerikanen. Het bestaat net zo min als Irak of de massavernietigingswapens in Irak. Alles wat je daarover hoort of ziet wordt gepredikt uit naam van de moderne heuvelgod Holywood. Het Midden-Oosten bestaat dus ook niet. Welk weldenkend mens gelooft nu dat het oosten een midden heeft? Mensen, word toch eens wakker!

N.B. Als René zegt dat Johan wel bestaat, dan zal het wel zo zijn.

Reageer
gravatar

Ja, je kunt iemand nu eenmaal niet twee keer met hetzelfde kunstje foppen. Destijds was beloofd dat de strijdgassen waarmee Irak de Iraniërs bestreed van biologisch-dynamische kwaliteit zouden zijn. Dat bleek ook ordinair plofgas te zijn. Zoiets accepteren zij natuurlijk niet nog eens!

Reageer
gravatar

Maar Bus, je laat -bescheiden als altijd!- de grote inbreng van Nederland in het Iraakse strijdgassen areaal achterwege. De man die Saddam Hussein rijkelijk beleverde met grondstoffen was toch een bekwaam en gerespecteerd Nederlandse handelaar? Gevreesd bij vriend en vijand? Ben z’n naam even kwijt. Kreeg een symbolische boete en 4 jaar voorwaardelijk met aftrek van smeergeld.

gravatar

Welk akkoord? Een Amerikaanse raad van hoenders? In Iran? Hier kan dat bijna niet. VERHOFSTADT zou dat niet willen. Je krijgt die kerel niet eens een vlooienband aangepast. Je zou hem richting IS kunnen lokken en kijken hoe hij het ervan af brengt?

Misschien sturen ze zijn kop terug naar BXL? Iedereen blij zou je denken. Dan kun je ze een oorlogsverklaring aan de hand doen. Van mijn VERHOFSTADT moeten ze af blijven.

Reageer
gravatar

Kunnen die bebaarde homo’s met lange jurken aan en grote tulbanden op eindelijk uit de kast komen, met kreten van blijdschap als “tollah”en “aya”..

gravatar

Eindelijk kunnen de iraniërs meegenieten van de zegeningen van Coca Cola, McDonalds, Starbucks, Monsanto en andere amerikaanse multinationals, is het weer niet goed.
En Israël doet net of ze niet blij zijn dat de iraniërs op deze manier geleidelijk worden uitgeroeid, maar ondertussen wrijft Netanyahu zich stiekem in de handen.

Reageer
gravatar

Corrie zal d’r wel weer anders over denken, maar wat mij betreft hebben de Iraniërs gelijk. Van die zogenaamde “Amerikaanse Cultuur” moet je zo min mogelijk in huis willen hebben. Vooral country en Linedancing zouden subiet verboden moeten worden!

gravatar

“Papa” Monsanto, he’s so very bad
But without bad “Papa” the world would be so sad;
Because without “Papa’s” badness,
Tell me, if you would,
How could wicked old …(*)
Ever, ever look good?

(**) Fill in your preferred name.

Reageer
gravatar

Het is helemaal niet waar dat men in Iran bang is voor chloorkippenvlees. Hoogstens wel voor goorkippenvlees.

Wij hebben helemaal geen kippenvlees uit het buitenland nodig.

Wat een kutartikeltje Speld!

Minder, minder!

Reageer