Uitvaart opnieuw doodsgevolg nummer 1

Opluchting en herhaling Villa Felderhof grootste stijgers

Ook in het afgelopen jaar was een uitvaart het meest voorkomende doodsgevolg in Nederland. Ruim 99 procent van de mensen die in 2014 overleden, kregen als direct gevolg daarvan een uitvaartceremonie. Op de tweede plek staat opnieuw vergetelheid.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt sinds 2003 de consequenties van sterfgevallen bij. Grootste stijgers in de lijst van doodsgevolgen zijn opluchting, een biografie, een vriendschap met Jeroen Krabbé, orgaandonatie en een herhaling van Villa Felderhof. Woordgrappen over Seth Gaaikema staan dit jaar voor het eerst op de lijst.

Het CBS houdt een slag om de arm. Vooral doodsgevolgen waar beton bij betrokken is, zijn moeilijk in kaart te brengen, zegt een woordvoerder van het CBS: “Daarbij kun je denken aan het inmetselen van een lijk in een muur, of het laten afzinken met een blok beton aan de voeten. Bij die gevallen moeten we ons altijd baseren op schattingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zwemles in de Maas, gekleed in een betonnen bikini is anders ook een beroemde, hoor. (Sommigen geven de voorkeur aan zwemles in de Schie met een betonnen bikini aan, maar die moeten dronken zijn)

Reageer
gravatar

Necrofilie schijnt wel bij de stijgers te zitten dit jaar. Hopelijk weet dit fenomeen volgend jaar koeltjes de top 10 binnen te dringen

gravatar

Daarom is het ook doodsgevolg nummer 1, omdat het zo logisch is!
Als het een onlogisch gevolg was, dan stond de uitvaart wel ergens op plaats 50…

gravatar

Gaat eigenlijk helemaal niet over de dood Corrie. Dat is alleen maar een kapstok voor een aardige grap over (en woordspeling op) “oorzaak en gevolg” maar dat zijn veel te abstracte en onmogelijk te vatten begrippen voor PVV aanhangers dus laat ook maar.