Overstappen op andere familie moet makkelijker worden

Nog geen overstapservice met behoud van voornaam

Familie: eigenlijk wil je er niet aan denken, maar het moet wel goed geregeld zijn. Veel mensen zijn al jaren ongelukkig met hun familie. Waarom stappen dan toch zo weinig mensen over?

Joey van der Hoeven (43) zou eigenlijk wel van familie willen wisselen: “Ik kom aandacht tekort terwijl nieuwe leden van de familie worden overladen met welkomstcadeaus. Je hoeft maar geboren te worden en je krijgt een iPad.” Joey weet echter niet hoe hij de overstap moet aanpakken: “Ik heb wel eens op de vergelijkingswebsite van de Gemeentelijke Basisadministratie gekeken, maar daar werd ik niet veel wijzer van.”

Voor veel mensen is onzekerheid over het aantal verjaardagen, familieweekendjes en mantelzorgverplichtingen een obstakel. Daar komt in 2016 gelukkig een eind aan. Alle Nederlandse families zijn dan verplicht de kosten inzichtelijk te maken. Een andere drempel voor overstappers is de opzegtermijn: “Je moet wel tijdig opzeggen, anders zit je een jaar lang met een dubbele familie,” aldus Theo Reijmers-Hogeveld.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. De familie Van Keulen uit Culemborg biedt 14 dagen bedenktijd, collectiviteitskorting en een overstapservice met behoud van voornaam. Archibald van Keulen stapte over, ook vanwege de landelijke dekking van de familie. “Het invullen van een online formulier volstond, de rest werd voor me geregeld.”

Marianne Remmerswaal kwam uit een ingewikkelde familie met veel onuitgesproken regels. Ze had genoeg van alle toeters en bellen en koos voor een basisfamilie met een hoog eigen risico: “Alleen één oom en een achterneef in Tsjaad voor als er echt iets aan de hand is. Lekker rustig!”

Remmerswaal nam deze week het initiatief voor een overstapweek op Twitter met de hashtag #ikstapovervanfamilie. Wil jij ook een nieuwe familie? Bedenk: geen enkele familie is perfect. Maar voor miljoenen Nederlanders bestaat er wel degelijk een beter alternatief.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, specifieke eigenschappen (zoals structureel te hard rijden) zijn alleen genetisch overdraagbaar, niet via ambtelijke overboeking.

gravatar

Hola. Welke gek geraakt er nog wijs uit als iedereen zomaar zit te hoppen van familie naar familie. Ik niet. Gewoon afschaffen die familienamen. Voornamen alleen zijn al gek genoeg.

Reageer
gravatar

Het antwoord is nee, uitsluitend schadevrije jaren (bonus malus) kunnen worden meegenomen bij overstap.

gravatar

Ik ben slachtoffer van een systeemfout geworden.

Mijn naam was Jan Karel Andre de la Porte.

Mijn nieuwe naam zou moeten zijn Jan Karel Fentener van Vlissingen.

Nu ben ik geregistreerd als Jan Karel Andre Fentener van Vlissingen.

En zie maar dat je deze fout hersteld krijgt.

NEE dus.

Reageer
gravatar

Het idee dat je maar in één familie zou zitten en dan overstapt naar één andere familie! Als hertrouwde moeder van gescheiden en opnieuw begonnen ouders met behalve je eigen relatiehoppende kroos ook nog wat stiefkinderen die aan de tweede leg zijn… je zou de verjaarsfeestjes ‘s moeten meemaken. Één familie… pfffff!

Reageer
gravatar

Ik vernam zojuist uit welingelichte kringen nabij de familie Van Hiernaast, dat ze Corrie dolgraag kwijt willen. Iemand belangstelling voor een ultra-rechtse nicht?

Reageer
gravatar

Ja, graag! Met liefde draag ik de eretitel ‘pispaaltje van de familie’ aan haar over. Hoewel… nicht… mag achternicht ook?

gravatar

Denk dat van Maastricht tot Meppel geen belangstelling te vinden zal zijn.
Vaak krijg je enkele maanden na de overplaatsing van die bedel-verzoekjes en -mails om toch weer de oude familie nogmaals te overwegen.
Normaal kan je die vrij eenvoudig negeren, maar die familie van Hiernaast is wel erg volhardend hierin.
Dacht je dat Corrie erg was? Nou dan ken je de rest van die kliek nog niet

gravatar

Ach, zo’n grofgebekt familielid hebben we nou altijd al willen hebben. Hopelijk bevalt onze naam haar (of bedoelt u met “nicht’ een homofiel manspersoon ?)..

gravatar

Zuslief, misschien iets voor de familie Wilders? Tante Corries krappe denkraam past namelijk uitstekend bij neef Geert. Maar ik durf haast te wedden dat de Tokkies meer belangstelling hebben.

gravatar

Gratis af te halen: De hele familie Paulussen.

Prop ze allemaal in een busje en doe ermee wat je wil, zolang ze maar ver genoeg weg van hier worden opgenomen.

Corrie.

gravatar

Goed idee Paulus-me-niet!

Daar in dat Libië is al zoveel ellende, en kunnen ze wel een vrolijke noot gebruiken.

Echt een prima actie, en natuurlijk dankzij Paul zelf. Lachen in Libië, hoe is dat?

Corrie.

gravatar

Corrie, je mag zelfs mee heb ik elders gelezen; cadeautje van je zus!
Ik zou lekker in het ruim een tukkie gaan doen en vooral zelf hagelslag en aardappels meenemen.
Ze eten rare dingen daar; cupcakes bijvoorbeeld kennen ze niet.
Echt, niemand mist de fam. Paulussen hier en als jij ze begeleidt kan er niets meer misgaan, nou ja bijna niets.. 😉

gravatar

Ik heb even geïnformeerd bij Haagsche Annie. Het antwoord kwam er kort gezegd op neer dat Corrie naar de maan kan lopen.
Dat wordt dus stevig doorlopen.

gravatar

Dat ben ik dus. Daar rechts op de foto. Met de handen in de zakken. me kapotschamend voor dat schijtlollige gedrag van mijn familie. Zelfs Anja, mijn vrouw (voor me op de foto) doet mee. Ik kan echt wel lachen hoor, maar dit gedoe heeft een erg hoog Geth Saaikema gehalte.
Dus bij deze: biedt zich aan serieuze, lieve, zorgzame en humoristische huisvader. Op zoek naar een leuk gezin zonder al die opgefokte grappigheid. Aanmeldingen [email protected]

Reageer
gravatar

Nu, ik zie toch geregeld dat mijn voormalige maten er de brui geven, aan althans de helft van hun familie. En als zijzelf niet, dan de ander wel.

Een hoop gedonder en allerhande nare regelingen, advocaten, dubbele kosten.

Bezint eer ge aan een familie begint.

Reageer
gravatar

Tja, een lokkertje, wat is nu een week lang ? Daarna moet je weer zelfverzorgend zijn. Dus adviseer ik jullie direct af te haken bij kortstondige kortingen of andere acties.
Een jaarcontract is wel het minimum en daarna hoppa, op naar een familie met een andere aantrekkelijke actie of premie. Tenzij er een goed verlengingsaanbod wordt gedaan, maar dat heb ik nog niet meegemaakt.

gravatar

En dan wordt er in dit artikel nog met geen woord gerept over vijandige overnames. Onze familie is in zo’n 15 jaar terug overgenomen door Joep van den Nieuwenhuyzen, en sindsdien moeten wij gedwongen werken op, en meebetalen aan bijkans failliete scheepswerven, terwijl meneer ONS familiekapitaal er doorheen jast!

Reageer
gravatar

Ja, Joep is een vrolijke kwant: eerst uit het pensioenfonds van zijn personeel die tien miljoen losgeld betaald voor zo’n toenmalige schoonmoeder (Toos v.d, Valk) en ook toen al succesvol in het ontduiken van de Fiscus (lijfspreuk:”Ik ont-worstel en ont-duik”), alle aanklachten van hogerhand geseponeerd. Dat leer je alleen op B.U. Nijenrode (bootcamp voor hoger VVD-kader), bij de Junior Kamer van Koophandel of aansluitend in de Rotary. Teflon-Joep leeft thans ergens, belastingvrij.

gravatar

Ik beloof als leider van de Verenigde Nederlandse Lulhannesen (VNL), dat ik de gedwongen de familiebinding zal aanvechten.

Ik en mijn drie broers, waarmee ik geen contact meer heb, hebben ervaring met de schade die een abjecte en infame familie kan aanrichten.

Reageer
gravatar

Sommigen doen er goed aan een andere familie te zoeken vanwege de achternaam. Stel je heet b.v. Van Haersma Buma, dan ren je toch gillend naar een andere familie met een meer neutrale en prettige achternaam, zoals Naaktgeboren ? Of je heet Kamp en iedereen grapt over “Mijn Kamp”, dan heet je toch liever Schweinsteiger of zo ?

Reageer
gravatar

OK: dùs heb je eindelijk een familie met een leuke naam, is die familie vreselijk….

Tja, en dan?

gravatar

Frenzy,

Ervaring mee! Ik kan je aanraden om dan gewoon je provider de voornaam-herkenning uit te laten zetten, scheelt een hoop elende!

Gr.
L. de Behanger

gravatar

Het is dat ik een keigoede bui heb door het kampioenschap van PSV en u de naam Buma Stemra niet hebt genoemd, anders had ik u de CDA partijbelangenpolitie op het dak gestuurd. Nu krijgt u alleen maar een kei-serieuze waarschuwing voor het beledigen van onze Sybrand ! En niet meer doen, dus nee-nee.

gravatar

Van mezelf heb ik al jaren een familie, maar sinds ik als ZZP’er werk, heb ik er een tweede familie naast voor werk-gerelateerde zaken.
Wordt nu toch best een hele opgaaf om werk en privé gescheiden te houden :S

gravatar

Ja hoor.

Zodra het woordje basis genoemd wordt in een artikel
wordt er door een stel hippies gelijk weer over cavia’s geroeptoeterd.

Heb je niks beters te doen of zo?

gravatar

Nu ik Lulletje de Behanger weer bezig hoor, begin ik steeds beter te begrijpen waarom mensen tegenwoordig hun muren liever laten granollen.

gravatar

Gratis af te halen: De hele familie Paulussen.

Prop ze allemaal in een busje en doe ermee wat je wil, zolang ze maar ver genoeg weg van hier worden opgenomen.

ps. Dank je Corrie

gravatar

Iedereen doet ooit een keer íets goed in zijn of haar leven. Zelfs Corrie terwijl ik toch altijd dacht dat ze de uitzondering was die de regel bevestigd.

Goed zo Corrie! Maar de kans dat er nóg een keer iets zinnigs uit die hemaworstvingers van je komt is zo nihil dat je van mij met de fam. Paulussen mee mag reizen. Zie #12.
Dag Corrie, vaar-wel zakmazeggen.. 😉