Shutterstock / Taras Grebinets

Shutterstock / Taras Grebinets

Op kinderen die flauwvallen van de honger na pakt ‘marktwerking’ goed uit

Op kinderen die op scholen flauwvallen van de honger na pakt marktwerking in Nederland goed uit. Dat zegt expert professor Bert Bokhoven. “Het is natuurlijk zeer ernstig dat kinderen flauwvallen van de honger”, zegt professor Bert Bokhoven. “Maar je moet er ook direct bij bedenken: waar valt zo’n kind flauw? Op een school. En hoe komt die school daar? Precies: waarschijnlijk door marktwerking.”

Ook het feit dat er wel eten is ziet Bokhoven als een belangrijk argument om aan te tonen dat marktwerking fantastisch is. “Alleen maar omdat sommige ouders geen voedsel voor hun kinderen kunnen kopen moeten we niet alles op de schop doen. Er is meer dan genoeg eten! En ja, nogal wiedes dat niet iedereen het kan betalen: anders zouden we geen marktwerking hebben. Het systeem is waterdicht.”

Professor Bokhoven hoopt in ieder geval dat de overheid lering trekt van dit voorval en meer marktwerking gaat stimuleren. “Belastingen voor bedrijven moeten worden opgeheven en iedere regel voor een bedrijf is er een te veel”, zegt hij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De uitkeringen moeten omhoog. Ik hoor van mijn achterban dat vooral apothekers uit Aleppo, die toch gewend zijn aan warmte om zich heen, moeite hebben om hun gasrekening te combineren met hun ‘between jobs’ situatie. Daarom lijkt het mij goed dat wij met z’n allen een stukje solidariteit betrachten en dat wij die gasrekening betalen, totdat de apothekers weer betaald en legaal werk hebben gevonden.

Reageer