Eindhovens ziekenhuis gaat entree heffen tijdens bezoekuren

"Ziekenbezoek moet weer een experience worden"

Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft de primeur: het is het eerste ziekenhuis in Nederland waar mensen een kaartje moeten kopen om patiënten te mogen bezoeken.

De afgelopen maanden hebben bezoekers al kunnen merken dat er flink verbouwd werd bij de hoofdingang. Het plaatsen van kaartjesautomaten en tourniquets vormde gisteren het voorlopige sluitstuk van Operatie Gastvrij.

Volgens Peter Vlemmix, directeur bedrijfsvoering van het ziekenhuis, is het een belangrijke stap in de professionalisering van de medische sector: “Te lang hebben wij in Nederland nog gedacht dat ziekenbezoek iets was wat je alleen deed voor de zieke. Dan zeg ik: je gaat toch ook niet naar Petticoat om Chantal Janzen een plezier te doen?”

De entreeprijzen variëren van € 4,50 voor een bezoekje aan de neonatologische afdeling, tot € 19,95 voor oncologie. Bezoekers van de volgens Vlemmix ‘altijd oerspannende’ hartbewaking krijgen voor € 59,- per persoon een vip-behandeling. Zij kunnen rekenen op valet parking en onbeperkt drankjes en hapjes onder regie van sterrenkok Ron Blaauw.

De ingevoerde ‘beprijzing’ van het ziekenbezoek kan rekenen op de instemming van de Eindhovense patiëntenorganisaties. Woordvoerder Don Johson (29) is enthousiast: “We hopen dat dit nieuwe systeem ervoor zorgt dat mensen ook echt weer wat van het ziekenbezoek willen maken. Praten over het weer kunnen we thuis ook.”

De kaartjesautomaten zorgden vanochtend nog wel voor verwarring bij vooral de oudere bezoekers. Minnie van Gestel (81) wilde haar echtgenoot bezoeken die aan alvleesklierkanker lijdt, maar twijfelde nog voor welke Voordeelcombi ze moest kiezen. Na een telefoontje met de behandelend arts bleek de drierittenkaart voor haar de beste keuze. De eerste stempel werd gezet door een trotse Peter Vlemmix zelf: “En veel plezier nog even, met uw man.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar lraat deze man in gods naam over het is voor vele mensen al financieel zwaar om normaal op bezoek te kunnen komen b.v reiskosten en meer bijkomende dingen ik denk dat vele zieken tevergeefs wachten op bezoek

Reageer
gravatar

Zijn ze daar nou niet goed bij hun hoofd!!! Ziekenhuis annex pretpark? Triest voor de medemens die niets over houd en dus bij ziekte niemand mag en KAN bezoeken. Kort het koningshuis maar de dames daar hebben onderhand wel genoeg jurkjes in hun kasten hangen lijkt mij

Reageer
gravatar

Wat een goed idee!! Net zoals Voedselbanken kunnen we Ziekenbanken oprichten waar arme mensen die bezoek niet kunnen betalen gratis een zieke kunnen bezoeken.
Geef Bibi een lintje!!!

gravatar

Lijkt me een goed idee! En laatst zijn we uit eten geweest, hebben we €5,00 betaald als huur voor bestek, borden en glaswerk. We kregen wel €1,00 retour omdat we de borden zo schoongelikt hadden dat ze zo de kast weer inkonden.

Reageer
gravatar

Lizzy,

Een ziekenhuis heeft helemaal geen rug.

Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat jij jouw korte opstel als grappig hebt bedoeld. Daarom geef ik je toch maar een 2 voor de moeite.

gravatar

Helemaal eens. Dit is echt geen humor, ook niet schijnbaar. Het moet niet gekker worden! Wacht maar tot één van de redactieleden van De Speld in het ziekenhuis ligt. Dan piepen ze wel anders als het bezoek chagrijnig binnentreedt vanwege de hoge kosten die bovendien bovenop het gebruikelijke bloemetje en de verplichte fruitmand drukken.

gravatar

Sinds het rapport van de SER waarin staat dat je overal voor moet gaan betalen is dit niet meer grappig, nee; eerder wrang, ingehaald door de tijdsgeest.

Maar het is humor, en misschien hebben ze in dat ziekenhuis nog wel een pilletje voor je …

gravatar

Lizzy, je zal maar last van
ogen in je, wind in de, een rooie
of een ezels(b)ruggetje hebben.

Of NEE…..zoals talrijke zorgmanagers, ziekenhuis, zorginstelling directies zomaar ineens geld op je rug hebben groeien en daarom met dat lichaamsdeel weerloos tegen de muur staan of een gat in de hand gekregen hebben.
Bijzonder onesthetisch allemaal!

gravatar

Wel heb ik nu! Dit is een typisch geval van slapende honden en niet wakker maken: De Speld als onderdeel van de sociale media heeft hier een voortrekkersrol vervuld.
Namelijk: van de weeromstuit scheidt de SER een missive af waarin de gedachte voeding wordt gegeven over enige tijd te laten betalen voor voedsel en onderdak in zorginstellingen.

Men betaalt voor de Zorg, wat dat ook moge zijn, is hun stelling; maar geniet tegelijkertijd gratis eet- en woongenot. Men meent zeker dat men voor gezelligheid en gastronomische hoogstandjes een aandoening kweekt om die op het ziekenhuispersoneel bot te vieren?
Tsk tsk, ‘De Zorg: wij kleden u uit, maar niet aan’ zal de leuze worden, vrees ik.

Reageer
gravatar

Neen, Heer Spaland; men naait u in het pak.
Overigens een fraai staaltje van sociaal-neoliberaal meedenken vandaag: de pensioenen kunnen minder gekort.

Men zag de bui natuurlijk hangen: deurwaarders zouden een vaste werkplek moeten inrichten in zorginstellingen omdat amechtige bejaarden niet aan hun betalingsverplichtingen zouden kunnen voldoen.

Men vraagt zich af of in het kader van efficiency het wellicht aanbeveling verdient om zowel uitkeringsinstantie als belastingkantoor, deurwaarderij en advocatenpraktijk inpandig te maken in Zorginstellingen.

gravatar

Pollens, Heer Jeettje. Wat u meedenken noemt is meer het langs een omweg doordrijven van het vooropgezette plan. Rechtstreeks korten blijkt niet haalbaar te zijn en dat is dus even van de baan, maar wel met de kanttekening dat voor indexeren de dekkingsgraad wordt verhoogd van 105% naar 110%. In de praktijk betekent dit dat niemand indexering krijgt. Dat slagje(je) is voorlopig binnen. De rest is een kwestie van geduld.

Overigens een geweldig plan om inpandig in de zorginstellingen deurwaarderij e.d. te vestigen. Ik zou willen voorstellen om ook de griffier van de rechtbank aan uw opsomming toe te voegen. Als wij het met de deurwaarder niet eens worden, kunnen wij inpandig langs de griffier gaan om de zaak op de rol te laten zetten.

Al deze lieden hebben kantoorruimte nodig, dus dit zal ten koste moeten gaan van de aanleunwoningen. Verder zal in het belendende pand een cellencomplex moeten worden ingericht omdat sommige bejaarden niet de neiging zullen kunnen onderdrukken om de deurwaarder met de rollator voor de smoel te slaan. “Mit brennender Sorge” zie ik het binnenkort aanbrekende pensioen tegemoet.

gravatar

Inderdaad Heer Spaland; ik meende reeds mij iets te laten ontglippen: het was de rechtbank.

Uw opmerking over cellencomplex doet mij dan weer het idee aan de hand een pilot project te beginnen.
Op de Noordsingel staat nog steeds het oude Gerechtsgebouw met aangrenzend cellencomplex: een uitgelezen locatie.

Ik deel uw zorg over het aanstaande pensioen: iets waar men vroeger naar uitkeek en minstens blij was dat te halen, en nu tracht te mijden als een Middeleeuwse ziekte.
Ik zou bijna durven beweren dat ik mij gelukkig mag prijzen dat mijn vervroegde pensionering op het laatste moment niet doorging.

Bijna.
Want de tijd welke vrijkomt vanwege het niet hoeven aanzitten aan zinloze vergaderingen was mij wel wat waard geweest.

gravatar

Dat is een kei-slecht idee ! Net of ik voor mijn plezier op ziekenbezoek ga. Laatst was ik nog nog bij de buurvrouw met een blinde darm.
Als ik had moeten betalen was ik mooi niet gegaan. Wat kan dat mens zeuren.
En hoeveel gaat het kosten als je alleen maar even voor het raam zwaait ? Moet toch een stuk minder zijn dan uitgebreid aan het ziekbed hangen ?

Reageer
gravatar

De Argentijnse die met haar blonde koppie in haar eentje het koninklijk huis heeft gered, was vandaag in een kinderziekenhuis.

En wat denk je, heeft ze betaald voor dat bezoek?

Welnee, ze werd onthaald met een fanfare en door de burgemeester uitgebreid met stroop besmeerd. Daarna werd ze door het voltallig verpleegkundig personeel toegejuicht in uniformen, die door de directie waren verstrekt. Het oude kloffie was na tien jaar tot op de draad versleten en dat is geen gezicht voor een toekomstige koningin.

Vijf zorgvuldig geselecteerde kinderen werden flink opgepept en hun nieuwe bedjes stonden in pasgeschilderde kamertjes. Stiekem werden haar wat teddybeertjes toegestopt, die ze aan de kinderen mocht uitreiken. De uitreiking werd tien keer overgedaan om alle fotografen de gelegenheid te bieden om een mooi plaatje te maken, dat later werd gefotosjopt, omdat ze een pukkeltje had boven haar lip.

Daarna volgde een feestelijke maaltijd met de ziekenhuisdirectie en alle artsen. Bij het afscheid zong het voltallige ziekenhuis het Wilhelmus. De hofauto werd gevolgd door een vrachtwagen geschenken die ze had meegekregen voor haar kinderen.

Of ze gebruik heeft gemaakt van de speciaal voor haar gebouwde toilet – met een extra losse oranje werppot die ze mocht meenemen voor haar prins – is onbekend.

De duvel schijt altijd op een grote hoop en ik ben klein. Het is niet eerlijk.

Reageer
gravatar

Heee, wat een goed idee! Waar is het feestje? Daar is het feestje! Het ziekenhuis als amusementsexperience. Wellicht ook een goed idee voor het ziekenhuis bij Haren, want daar was toch ook een feestje?

Reageer
gravatar

Ik heb zo’n zieke familie dat ik opteer voor de jaarkaart. En mochten er niet genoeg ziekebezoeken kunnen worden gemaakt omdat te weinig familieleden opgenomen worden, dan kan ik dat altijd nog beinvloeden met speciale ingredienten in de boerenkool-stamppot voor tante Mien of een natte badkamervloer bij opa Klaas. Zo help je elkaar als familie.

Reageer
gravatar

De Nobelprijzencommissie is verheugd te horen, dat een ziekenhuis in uw land is vernoemd naar een van de meest eminente hoogleraren in de geneeskunde, die de wereld kent: de Nobelprijswinnares prof. dr Máxima Zorreguieta.

Het heeft wel even geduurd, maar wij hebben er alle begrip voor het feit dat ze even daarop moest wachten, omdat uiteraard haar overleden collegae voorgaan. Nu al hun namen boven ziekenhuisingangen prijken, krijgt ze terecht bij leven al de eer die haar toekomt, gezien haar fenomenale bijdragen aan de ontwikkeling van de geneeskunde. Het is haar van harte gegund.

Reageer
gravatar

Bent u gek of zo? Maxi huppeldepup is gewoon een Argentijns burgermeisje die door Bea hierheen is gehaald om met haar zoon Alex te trouwen om het koningshuis te redden. Die Bea betaalt flink voor promotie, zoals naambordjes op ziekenhuizen en zo.

gravatar

Gaan deze tarieven na 1 oktober nog omhoog, of is er reeds rekening gehouden met de btw-verhoging?

Anders ga ik snel nog even voor 1 oktober, dat scheelt dan weer iets…..

Reageer
gravatar

Lieve Therese,

Validen kunnen doorgaans niet op een korting rekenen. De juiste schrijfwijze is echter: “minder validenkorting”.

Tenzij jij bedoelt, dat invaliden minder zouden behoeven te betalen dan validen. In dat geval dien je “mindervalidenkorting” te schrijven, als één woord dus.

gravatar

Paulien,

Kun je niet lezen? In de zin van Therese hoort bij het directe object ‘korting’, het verbum ‘krijgen’.
Overigens is ook het subject “65-plussers” door Therese onjuist gespeld.

Ergo, er had moeten staan: “Krijgen kinderen, 65-plussers en mindervaliden korting?”

Paulien, Ga met ezelsoren op jouw domme kop in de hoek je diep schamen.

Jouw liefhebbende doch strenge oma

gravatar

Haha!, Die vip-behandeling klinkt niet verkeerd! ;). We maken er dan gewoon een feestje van :p. En stel dat er iets mis gaat dan ben ik toch al in het ziekenhuis 😉

Voor de mensen die serieus twijfelen of dit bericht waar is: kijk gewoon even op http://www.mmc.nl ;p

Reageer
gravatar

Heb net gehoord dat SBS bezig is met “Sterren snijden …”, gepresenteerd door Gerard Joling onder de deskundige leiding van Dr. Marijke Helwegen. Het wordt een interactief programma waar mensen mogen SMS-en welk stuk lichaam b.v. Patty Brard bij Gorden zal wegsnijden.

Reageer
gravatar

verder gun ik de schrijvers van dit artikel dat zij een uitermate hoge entree prijs moeten betalen om bij hun, aan kanker stervende, familieleden op bezoek te mogen met de verplichting om dezelfde pijnen en ongemakken te ondergaan als diezelfde familieleden. En de plicht om de gehele verzorging tegen betaling op zich te nemen.

Reageer
gravatar

Beste José, misschien is het handig om rechtsboven de Disclaimer aan te klikken en te lezen.
En daarna eens te bedenken in wat voor een rare wereld wij leven dat u dit bericht zo geloofwaardig acht dat u de kans op invoering op 100% schat.
Maar ik geef toe: met deze regering en deze ministers ben ik daar ook niet gerust op.

Volgend jaar -of eerder- weer naar de stembus; vergeet u dit dan niet?

gravatar

Hier zij wij niet blij mee: we vrezen sterk teruglopende omzetten omdat de bezoekers moeten kiezen tussen óf bloemen kopen voor de zieke óf een toegangskaartje.

Wij hopen natuurlijk dat mensen de bloemen kopen, die kunnen ze dan meenemen naar huis en een fotootje per telefoon sturen, maar daar zijn de inpandige boetieks niet mee geholpen.

Onderhandelingen over een combikaart systeem zijn door het ziekenhuis geblokkeerd, dus beraden wij ons op acties.

Reageer
gravatar

Wat een dom plan weer. Ik zal nooit zo stom zijn om te betalen om op bezoek te gaan in een ziekenhuis. De bonus moet natuurlijk ergens vandaan komen, en niet meer uit Den Haag. Achterlijke brabanders

Reageer
gravatar

Die achterlijke Brabanders hebben anders wel door dat er ‘De Speld’ boven staat…

gravatar

Lieve Josje,

Het ziekenhuis in Veldhoven is toevallig de eerste, maar alle andere ziekenhuizen in Nederland volgen de komende weken. Zelfs nadat een dag liggen voor de bedlegerige patiënt zeven euro vijftig uit eigen portemonnee gaat kosten, komen de ziekenhuizen niet uit de kosten. Begrijp je het nu?

gravatar

Jos,
Er is geen enkele wet in nederland die jou recht geeft op bezoek. En ook ligt er in geen enkele wet vast dat dit ook nog eens gratis moet zijn.

Wij staan dus wel in ons recht in tegenstelling tot de bezoekers.
Wij vragen gewoon een redelijke vergoeding voor het gebruik van de resources van ons bedrijf.
Het water, de toiletten, de verwarming, maar ook de vloeren, liften en deuren slijten harder door de vele bezoekers die ze menen te moeten gebruiken.
Thuis is dat alles toch ook niet gratis ? Dus waarom zou dat voor een ziekenhuis wel gratis zijn ?
Wij willen ons budget primair besteden aan onze taak. En dat is de patient en niet het bezoek.
De kosten die het bezoek nu opslurpt, gaan we nu gaan inzetten voor datgene wat onze primaire taak is : de zieke mens (niet de gezonde).
En met de extra inkomsten die het bezoek gaat genereren, kunnen we meer dan een “normaal” ziekenhuis. Hiedoor zullen we excellente zorg kunnen gaan leveren en zijn we over 5 jaar de nummer 1 in Nederland, waar men in de rij zal staan als patient omdat men weet dat alles gericht is op het belangrijkste : al onze resources aanwenden voor het beter maken van onze zieke medemens

gravatar

Corrector…. Ik heb een prima familie die altijd bij me op bezoek komt en dag wn. Nacht voor me klaar staan, maar dit is gewoon een belachelijk plan. Dit moet ook een grap zijn. Als dit wel serieus is, denk ik en vast velen met mij dat de bedenkers gestoord zijn :-))

Reageer
gravatar

Hoi Marjo, dank je dat je je punt nog even duidelijk probeert te maken. Nu zijn argumenten als “gewoon (…) belachelijk”, “grap” en “gestoord” niet erg sterk natuurlijk, dus ik denk niet dat je veel bijval zult krijgen in het land, maar toch wel goed dat je laat horen dat blijkbaar nog niet elke Nederlander overtuigd is van de noodzaak dat we gaan betalen wat we allemaal zo nodig willen. Zometeen wil je ook nog dat het vervoer van bezoekers naar het ziekenhuis gratis wordt zeker? Haha. Bij het – politiek toch erg geschakeerde – publiek van deze site denk ik dat je geen medestanders zult aantreffen.

gravatar

Ik dacht dat ze in Twente voorop liepen. Daar zijn ze al een tijdje met een experiment bezig dat niet aan de grote klok gehangen is maar waarmee nou toch binnenkort mee naar buiten wordt getreden aangezien ze in Eindhoven zich voordoen als zeer progressief. Het is hier al gewoon dat een gewone burger kan intekenen als chauffeur bij het ambulancevervoer. De hoogste bieder mag met de ambulance over de Twentse wegen scheuren als er een noodoproep is. Het is al zeer populair. Er worden ook al cadeaubonnen van uitgegeven.

Reageer
gravatar

…… en aan skyboxen met uitzicht op de operatie zaal wordt gewerkt ..

… en de met de ambulance vervoerde patiënt zal ook een kilometertarief worden gerekend, niet aftrekbaar en vallend onder de forensentax ….

gravatar

Balen voor het VUMc zeg. Meestal zijn zij de wegvoorbereiders in de zorg. Ik hoorde laatst dat ze bezig waren met een “De beste chirurg van Nederland” competitie. Blindsnijden, Snelsnijden, Snijden met verkeerde hand. Snijden onder stress(Stroboscooplicht, Takkeherrie), schoonspringen, zullen aan bod komen voordat de jury zijnkeuze gemaakt zal hebben.

Reageer
gravatar

Uitmuntend idee! Als VVD zijn we ook voor entreeheffing bij het stemlokaal. Democratie is mooi, maar het kost BV Nederland een fortuin. Stemmen gaat voortaan 50 euro kosten, ondernemers mogen dit uiteraard fiscaal aftrekken. Zullen we eens kijken of de socialisten volgende keer weer zoveel zetels halen!

Reageer
gravatar

Men is al bezig met de ontwikkeling van een OK-chipkaart, zodat je daarmee gewoon de gewenste operatiekamer kunt binnenlopen. Alleen niet vergeten weer uit te checken, anders kun je nogmaals rekenen op ingrijpende maatregelen.

Reageer
gravatar

Een kaartje kopen om op bezoek te mogen? Degene die ligt betaald per ligdag eigen bijdrage. Hoe ” leuk ” een ziekenhuis? Ik lig daar nooit voor de ” leuk” en mijn bezoek komt liever niet, die komen echt om mij, patiënt , te bezoeken.
Of ontgaat mij iets in dit artikel ???

Reageer
gravatar

Hoi Marjo, draai het eens om. Stel je voor dat je in het ziekenhuis ligt en het blijkt dat je familie er niet eens entree voor over heeft om jou te mogen bezoeken. Dan weet je wel waar je aan toe bent, toch?

gravatar

Weer zo iemand die denkt dat de zon nog steeds voor niks opgaat in Nederland.
De ingerichte bezoekersplekken kunnen we veel beter gebruiken om in te richten als verpleegzalen.
Daarnaast blijft bezoek blijft vaak veel langer dan de afgesproken tijd en maakt ook nog eens gebruik van de kostbare resources van ons bedrijf. De toiletten draaien overuren, de vloeren worden smerig door de modder en regen, overal vinden we afval van de presentjes die men meent mee te nemen voor hun dierbare. Dat zijn tonnen extra afval per jaar en van ons wordt verwacht dat wij dat allemaal weer netjes opruimen.

Daarnaast moet de medische staf vaak allerlei domme vragen beantwoorden over de toestand van de zieken, terwijl wij die dure doktoren gewoon daarvoor door moeten betalen.

Het bezoek wat u meent af te leggen is puur voor uzelf en uw eigen plezier. Verder verwacht u wel dat het bezoek goed gefaciliteerd wordt door ons centrum. Daar staan kosten tegenover.
Cergelijk het maar met de Efteling. Daar gaat u ook uit vrije wil naar toe enwel om uzelf en uw familie/kennissen te plezieren. En daar vind u het wel normaal om entree te betalen.
Er is dus een mentaliteitsverandering nodig in Nederland en wij zijn daar de voorloper voor !
Het zal even wennen zijn, maar wij verwachten dat op lange termijn iedereen dit normaal gaat vinden en zelfs in de rij staat omdat ze graag willen betalen om van onze faciliteiten gebruik te mogen maken.

gravatar

@ Corrector:
Draai het nog eens om. Een bijstandsgezin?
Moeder of vader in het ziekenhuis voor een aantal maanden…en de kinderen kunnen papa of mama niet bezoeken omdat ze de entree niet kunnen betalen? Neeee, dat werkt bevorderend. Stress in het gezin en dus bij de patiënt. Dat komt nu niet bepaald te goede van het genezingsproces van de patiënt.

gravatar

Dit geeft kansen op navolging. Het noodlijdend vervoerbedrijf NS kan de perronkaartjes weer herinvoeren. In een aantal soorten uiteraard: bezoekers/afhalers/wegbrengers in leeftijdsklasse al dan niet met korting, en uiteraard reizigers zelf: zij hebben wel betaald voor het gebruik van het materieel, maar maken nu gratis gebruik van het perron.

Heer Laxman, dat was waarschijnlijk de testfase om kinderziektes uit het systeem te halen. Voortaan moet men als naaste de juiste papieren laten zien: ID-bewijs en paspoort, uittreksel bevolkingsregister en een notariëel goedgekeurd document opgesteld door een gediplomeerd genealoog.
Mocht dit laatste een bezwaar zijn, kan een goedkeurend visum van de te bezoeken patiënt uitkomst bieden – tegen legeskosten wel te verstaan

Reageer
gravatar

Goed idee zeg. Ik ga ook als extra die kaartenautomaten neerzetten bij onze ingang. Wij krijgen dagelijks zoveel visite dat we het makkelijk kunnen houden op maar 2,50 per persoon….Buiten de entre natuurlijk.

Reageer
gravatar

Echt keigoeie service hoor. Ik had die drierittenkaart dus uiteingelijk heel niet nodig, omdat het almaal wat sneller ging dan voorspeld, en toen zat ik dus in mijn maag met die twee andere strippen waar ik voor betaald had. Nou, daar waren ze dus weer zo aardig over, ze legden alles heel goed uit dat die rittenkaart dus niet op mijn naam staat en dat ik hem gewoon op een of andere marktplaats kan verkopen! Die moet ik dan alleen nog gaan zoeken maar dat komt vast goed. Ja als je in enen weduwe wordt is alle hulp welkom.

Minnie

Reageer
gravatar

Ik ben nogal verwaand, daarom heb ik mijn reactie met betrekking tot prof dr ir Bert Bokhoven, traumachirurg, gespecialiseerd in ontvreemde oorlogswonden, helemaal onderaan geplaatst. Dan is de kans groter dat het nog gelezen wordt,

gravatar

Hier maakt de Speld toch een fout. Betalen is helemaal niet nodig, in tegendeel. Op de website van het MMC staat:
“Bovendien mag een partner of naaste voortaan helpen in de zorg. Dit is dagelijks toegestaan tussen 11.00 en 20.00 uur en gaat altijd in overleg met de betreffende afdeling waar de patiënt is opgenomen.” http://www.mmc.nl/patienten/op_bezoek/bezoektijden
Gewoon zeggen dat je een naaste bent en dat je komt helpen. Heb vorige week nog de geperforeerde blindedarm van mijn neefje zelf verwijderd. Scheelt enorm in de kosten.

Reageer