DSK dwong ontwikkelingslanden tot bezuinigingsorgie

Oud-IMF-topman vulde op pijnlijke wijze gaten in begroting

In een rechtbank in Lille is maandag het proces begonnen tegen oud-IMF-voorzitter Dominique Strauss-Kahn. De Fransman wordt ervan beschuldigd ontwikkelingslanden financiële steun te hebben verleend in ruil voor vernederende bezuinigingsmaatregelen.

Volgens de aanklagers organiseerde Strauss-Kahn bezuinigingsorgieën waarin tientallen landen in Afrika en Latijns-Amerika dominant en zonder respect werden behandeld. In ruil daarvoor kregen de landen langlopende leningen en begrotingssteun. De uitspattingen van ‘DSK’ bij het IMF hebben al eerder veel stof doen opwaaien.

Op de eerste zittingsdag vertelde een van de slachtoffers, een Midden-Amerikaans land dat anoniem wil blijven, hoe Strauss-Kahn de gesel over het onderwijsbudget haalde. Ook zou hij verlekkerd hebben toegekeken terwijl andere IMF-medewerkers op bijzonder pijnlijke wijze alle gaten in de begroting opvulden. De bijeenkomsten op het kantoor van de Wereldbank zouden zijn ontaard in een eruptie van bezuinigingsmaatregelen. Volgens het slachtoffer gedroeg DSK zich daarbij als een ‘beest van een econoom’.

De voormalig IMF-voorzitter erkent deel te hebben genomen aan bezuinigingsorgieën, maar ontkent dat daar begrotingssteun tegenover stond. “Ik dacht dat die landen gewoon meededen omdat ze het lekker vonden. Ze stelden zich heel onderdanig en gulzig op. Met het IMF had ik een bijzonder groot orgaan tot mijn beschikking, dus ik was ervan overtuigd ze een plezier te doen.”

Correspondent Ron Linker volgt het proces voor de NOS. Volgens hem voelde de eerste zittingsdag als een ‘luisterboek vol slechte porno’. Hij werd er onpasselijk van: “Op een gegeven moment werd het me echt te veel. De verhalen over financiële injecties bij nauwelijks bewuste derdewereldlanden waren al erg genoeg, maar toen een bukkake van leningen met hoge rente ter sprake kwam, ben ik de zaal uit gelopen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld un bordel, tu est sûr? Vraiment ce magasin n’a pas l’aureole et la profondeur de Charly Hebdo, sans doute mais un bordel, c’est trop dit. Ce numéraire est gratuitement accessible pour tous, même pour des muslims extremistes (préférablemant sans Kalashnikovs) et par conséquent pour le diable et ses 72 belle-mères. Alors, pourquoi utiliser la qualification “bordel” ici? Existent-ils des bordels plus où moin Halal où seulement exclusif haram? Faites-moi savoir.

gravatar

Ja, wonderlijk, hieromtrent nog niets gehoord vanuit deze echoput met galmgaten. Z’n batterijtjes zullen toch niet leeg zijn geraakt? Is hij in de rui of hij is van zijn stokje gevallen, zoals de Dead Parrot van Monty Python. Dominiek is trouwens ook erg stil.

gravatar

Nee, dan Christine Lagarde, die heeft haar rubber pakje aangetrokken om de griekse bevolking een zinderende SM beleving voor te toveren en hen daar jaren onder te laten lijden.
Graag mijn hand likken en anders krijgen jullie me toch een lel. O, sorry, die krijgen jullie hoe dan ook; niet klagen, want diverse afrikanen hebben het nog slechter.

Reageer
gravatar

Dat vond ik nog het ergste, dat ze die door nét zon creatuur vervingen. Daardoor zit de Belgische economie vol gaten en die van Nederland loopt scheef. Mensen moeten maar zien hoe ze aan hun trekken komen. Terwijl HUN te gierig zijn om naar de hoeren te gaan. Gelukkig snap ik van dergelijke lui niks.

gravatar

Maar hr Zand toch, u weet niet half hoe satirisch een bak afrikaantjes is. Ik lach me dagelijks een hoedje door hun grappen en grollen.
Overigens blijf ik mij verbazen dat er zoveel zwarte spelers worden opgesteld bij de Afrika-cup, maar dat is weer een heel ander verhaal.

gravatar

Nieuwsfash. Treinmachinist uit Meppel genomineerd voor Gouden Pikprijs. Deze internationale prestigieuze prijs wordt uitgereikt voor stipt rijden op het spoor. De Meppelaar wist vorig jaar twee maal op tijd op station Utrecht te arriveren. De prijs wordt gesponsord door DSK en Louis van Gaal.

Reageer
gravatar

Zijn liefdadig karakter wordt in Lille in een kwaad daglicht gesteld gesteld. Dominique wilde in mei 2011 in een New Yorks hotel alleen het lege beursje van een arm Dominicaans kamermeisje vullen. Mag dat ook al niet meer?

Reageer
gravatar

Oom Viesman,

Vrouwen hebben een gat. Dat gat is voor bijna alle mannen een ware obsessie. Dus ook voor DSK. Een gapend gat dat mannen regelmatig vullen. Dat gat kost mannen een rib uit hun lijf.

Gelukkig zijn wij mannen meestal niet behept met zo’n gat in de hand.

gravatar

DSK is gisteren door de plaatselijke gemeenteraad tot ereburger van Meppel benoemd. De hevig geschrokken DSK heeft laten weten zich in dit geval liever op te hangen.

Reageer
gravatar

Bah, alweer een artikel met een grote lap tekst. Daar houd ik niet van.

Redactie van De Speld hou toch eens rekening met jullie lezers. We leven nu eenmaal in een snelle dynamische tijd, daarin is geen ruimte voor lange teksten.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is triest dat DSK hier -op grond van fysieke exercities in het verleden- nu weer een keer door de mangel wordt gehaald. Ik bedoel, krijgt deze ooit hooggeplaatste, doch laag gevallen kapitalist nog wel rust? Nauwelijks heeft DSK het toenmalige verkrachtingsschandaal (in het hotel) afgekocht en in de doofpot gestopt of er staat weer in journalist die in zijn verleden duikt. Dat zou Bernie Madoff nou niet gebeuren. Hier blijkt weer eens het verschil tussen Rijnlands en Anglo-Amerikaans kapitalisme: Amerika vergeeft en vergeet sneller.

Reageer
gravatar

DKS Vieste Frans varkenskop zijn.

Altijd geld en kut willen. Wij van Mohammed Rabbae gaan de man voor EU-gerechtbank brengen.

Wij gaan voor hakbar DKS

Jullie dom kaas en dom Holland kaaskop geef geen praatje, jullie ook hakbar

gravatar

Je kunt merken dat het multiculti-integratieproces ietwat stagneert, speciaal m.b.t. onze Marokkaanse medelanders. Zelfs de gratis ter beschikking gestelde tolk bakt er weinig van om specifiek I.S.-Islamitische standpunten herkenbaar verwoord te krijgen in begrijpelijk Nederlands. Nu is Mohammed R. ook pas 55 jaar in Nederland, we moeten dus geen linguïstieke wonderen verwachten; elk vogeltje zingt nu eenmaal zoals het gebekt is.