Drama’s met bootvluchtelingen: waarom grijpt de VS niet in?

‘Obama loopt weg voor verantwoordelijkheid’

Bij scheepsrampen met bootvluchtelingen vonden dit jaar mogelijk al 1700 mensen de dood op de Middellandse Zee. Een humanitair drama van ongekende proporties, dat zich om de hoek afspeelt. De vraag dringt zich op waarom Amerika niet ingrijpt.

Zondagnacht verdronken vermoedelijk honderden mensen, een nieuw dieptepunt in de toch al dramatische eerste maanden van dit jaar. Voor iedereen is inmiddels duidelijk dat Italië en Malta het niet meer alleen aankunnen. Hoe is het dan toch mogelijk dat de Amerikanen de andere kant op blijven kijken?

“Het is een schande”, zegt hoogleraar strategische studies Bert Bokhoven. “President Obama loopt weg voor zijn verantwoordelijkheid. De Amerikanen kijken toe, terwijl het drama zich voor hun ogen voltrekt. Midden in Europa.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En toch blijf ik erbij x dat het ons weer 1700 uitkeringen scheelt dat Nederlanders 1700 banen meer hebben en dat wij voor 1700 mensen de zorgverzekering niet hoeven te betalen en de auto en alles wat die mensen maar krijgen als ze hier komen.

die mensen zien Nederland als iets dat ze kunnen leeg plukken hoeveel buitenlandse jongeren schreeuwen wel niet van de daken dat ze Nederland over willen nemen en alle vrouwen in elkaar willen slaan tuig is het

Reageer
gravatar

Nou, we hebben hier toch geld over? Onze vorige staatssecretaris van Financiën, óók van de VVD, deelde ruimhartig belastinggeld uit aan hele Bulgaarse regio’s die dankzij deze liberale ontwikkelingshulp hun dorp konden kopen en niet meer in tot ezelswagen omgebouwde Lada’s, maar in fatsoenlijke auto’s konden rijden. Ontdekker van dit financiële fontein, de Rotterdamse boekhouder Mehmet E. heeft -mét zijn miljoenen commissie- asiel aangevraagd in thuisland Turkije. En gekregen, natuurlijk.

gravatar

Maar Melke, wat een onvrede. Ook als we de onzin eruit schrappen raad ik je aan snel te vertrekken. Pak je spaargeld, want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op een grote rubberboot naar Zweden. Grijp die kans !

gravatar

Melke,
Doe jij ook aan satire? Ik vind het niet heel sterk. Het lijkt meer op napraterij van een vervelende populist.

Waarbij die tot op heden nooit heeft uitgeproken verheugd te zijn over de dood van een ander, laat staan 1700 anderen.

gravatar

Waarom grijpt de VS niet in? Omdat de VS rustig wacht tot de hele bevolking van de Magreb is verhuisd naar (West-) Europa en daar via het uitkeringsstelsel zodanig op de begroting drukt dat de Euro met een snoekduik keldert en de VS deze grote afzetmarkt kan voorzien van Dollargerelateerde producten. MacDonald en Burger King slaan al extra voorraden halal vlees en luchtig gebakken broodjes in. Ik zeg: tegen mijn ABN-broker: “Kópen, die aandelen”.

Reageer
gravatar

De oplossing is heel simpel.
Effe de stop er uit halen en de Middellandse zee een stukje leeg laten lopen. Zo kunnen ze al pootje badend de oversteek wagen.

Reageer
gravatar

In plaats van het advies van Bert Bokhoven kun je beter naar Arnold Karskens advies overnemen.

De huidige asielindustrie veroorzaakt alleen maar meer drama’s door bootvluchtelingen valse hoop te geven. Terugsturen en zorgen dat er goede vluchtelingenkampen in de regio zijn is effectiever.

Dan hebben arme vluchtelingen ook baat bij hulp…

Reageer
gravatar

Waarom vluchten de Grieken niet met gammele boten en een pak feta naar Italië om de financiële crisis op te lossen ?
De vissen aldaar zullen ook wel eens blij met iets anders op het menu.

Reageer
gravatar

Ha ha ‘goed plan’ en ‘huh’ (en anderen), dat is de grap juist in dit bericht.
Best wel een serieus bericht waarmee je als de Speld moet uitkijken. Daarom maken de laatste regels in het artikel het ‘speld-waardig’. Op de valreep de grap.

Reageer
gravatar

Doe er dan gelijk ook een bus bij als je toch bezig bent.
En een beetje boter op het brood is ook wel lekker.

Maar eh …. waarom schrijf je alles schuin?

gravatar

Wie er echt helemaal wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid is Vredebrenger Benjamin Netanyahu!

Als het Palestijnen waren geweest had deze koene idealist wel van zich laten horen!

Reageer
gravatar

Deze site is niet bedoeld om te lachen. Deze site is enkel bedoeld om geld mee te verdienen (anders waren het geen Hollanders).

gravatar

Ik mis hier toch ook wel de verantwoordelijkheid van Brazilië. Als de Copa Cabana door zou lopen tot Benghazi, zou niemand het strand willen verlaten.

Reageer
gravatar

Brazilië heeft regelmatig vluchtelingen opgenomen, het is maar dat je het weet.

Maar, die vluchtelingen willen helemaal niet naar Brazilië, ze willen naar Luilekkerland zelf.

Als ze dan in Brazilië worden opgenomen doen ze hun uiterste best om toch nog naar Luilekkerlanden te kunnen gaan.

Zo werkt het echt.

gravatar

Superknor, waaruit maak je op dat dit een grap zou zijn?
Het is immers niet grappig. Het is triest en om te huilen voor die arme sloebers die door hun familie voor duizenden euro’s aan een ticket zijn geholpen voor op de boot die zinken zal.

En Obama kijkt daar van verre naar en hij doet helemaal niets om te zorgen dat wij Europeanen niet naar de viezigheid waartoe het leidt hoeven te kijken.

gravatar

Waar lees jij hier een grap Superknor? Ik lees alleen een mislukte poging om satire te bedrijven over de ruggen van honderden doden.

Sorry als ik de grap niet snap maar ik kan het beeld van dat kleutertje dat dood in zee dobberde niet van mijn netvlies krijgen; wellicht vertroebelt dat mijn blik.

Ik ben die ‘grappen’ van GeenStijl allang zat, bestond De Speld nog maar, ook al gezonken als een baksteen. Rudolf Jullus is daar het levende bewijs van.
Hij wel. De lul.

gravatar

Waar lees jij hier een grap Superknor? Ik lees alleen een mislukte poging om satire te bedrijven over de ruggen van honderden doden.

Sorry als ik de grap niet snap maar ik kan het beeld van dat kleutertje dat dood in zee dobberde niet van mijn netvlies krijgen; wellicht vertroebelt dat mijn blik.

Ik ben die ‘grappen’ van GeenStijl allang zat, bestond De Speld nog maar, ook al gezonken als een baksteen. Rudolf Jullus is daar het levende bewijs van.
Hij wel. De lul.

gravatar

Superknor, ik kon de grap niet vinden. Toen ik uitlegde wat daarvan de reden was greep de Speldcensuur in; verplicht lachen, wat ze ook schrijven.

Net als dat verplichte klappen bij Pauw. Dat vind ik dan weer leuk om te zien, hoe ze langzaam zinken tot beneden Facebook-niveau 🙂 Doei heer Jullus 😀

gravatar

Amerika grijpt niet in omdat ze er blijkbaar geen belang in hebben. Daarom grijpen ze in Afrika niet in terwijl daar de ellende het grootst is. Maar helaas, geen olie! Hypocriet en opportuun. Albert

Reageer
gravatar

Heej…. Is dit toevallig die Albert Cornelissen uit Zevenbergen, die zelf ook geen olie in z’n Vinex-tuintje heeft en dus moppert vanwege gebrek aan aandacht van de VS?!

gravatar

Beste Albert C., iedereen mag een mening uiten, maar als die niet klopt helpen we misverstanden in de wereld. Afrika geen olie? Maar Nigeria drijft op olie! De stam Ogoni zwemt -letterlijk- in de olie. Onze Koninklijke Shell is er net weg omdat het hele leefmilieu van de Ogoni in de olie en dus naar de bliksem is.
De Nigeriaanse regering is overigens net zo corrupt als de lieverds die ons vragen hun miljoenenerfenis, tegen passende vergoeding, even op onze rekening te parkeren.

gravatar

Haha dat is goet voor onze uitkeringen, zij vluchtelingen niet hard werken en ik wel, dus nu krijg ik meer géld kassa voor dit land goedzo vs normaal bemoeien ze zich met alles wort je toch ook moe van pff dit kand is voor nederlandse harde werken en de rest moet dood!

Reageer
gravatar

Dat vat het wel goed samen.

De reacties op Facebookpagina’s als “Nederland mijn vaderlant”

gravatar

Kloopt! De hartwerkendu vlugtelinge krijge niks en die andere maar lekker zwemme amerika is goet dat ze dat nie doen want de presiedent kan der ook niks aan doen het is alemaal de sgult van de vlugtelinge hahaha

gravatar

Ik heb mij altijd al afgevraagd waarom er vanuit Afrika alleen gevlucht wordt over de middellandse zee naar Europa en niet over de Atlantische Oceaan naar Amerika.

Reageer
gravatar

Over de atlantische oceaan naar Amerika heb je natuurlijk veel meer last van tegenwind. Dat zal er vast mee te maken hebben

gravatar

Door het tijdsverschil met de VS en Afrika wordt Skypen via de iPad met de kinderen totaal onmogelijk, duhh.

gravatar

Dat lijkt me logisch, de VS kijkt de andere kant op als het gaat om dit vluchtelingenprobleem. Die vluchtelingen willen zich uiteraard van de VS distantiëren.

gravatar

Prachtig, Hulde.
Echt goed doordachte, weloverwogen reactie zet je hier neer ….. Boots on the Ground, schoonheidsprijs!
(Sarcasm off)

Grondtroepen heb je niets aan in het water, dumbass!!

gravatar

Als b.v. amerikaanse geheime diensten debet zijn aan de onrust in Libië en andere landen in die omgeving, en daarmee de extra vluchtelingenstroom, heeft Amerika hier wel degelijk mee te maken. Of Obama zicht en grip heeft op “zijn” geheime diensten is inderdaad zeer de vraag en een rechtvaardiging voor uw vraagtekens.

gravatar

Serieus nieuws van de Speld ? De amerikanen bemoeien zich formeel en informeel met de hele wereld en gewoonlijk gewapenderhand of anderen aanzettend tot geweld, dus positieve acties zijn ook niet zo vreemd en zeker welkom.
Misschien dat Europa dan ook zinvolle actie onderneemt. Wanneer komt de satire ?

Reageer
gravatar

Het mag duidelijk zijn dat er ook een rol is weggelegd voor onze regering. Maar jah, Rutte zal dan wel weer aankomen met zo’n “onderste steen moet boven” verhaal