Kees Momma voorgedragen als Nationale Ombudsman

‘Nederlanders beschermen tegen smakgeluiden en Mediterraan weer'

Kees Momma wordt waarschijnlijk de nieuwe Nationale Ombudsman. De Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken heeft hem voorgedragen als opvolger van Guido van Woerkom, die voordat hij begon zijn functie neerlegde.

Momma is trots: “Een ongelofelijk mooie eer die mij ten deel valt. Ik wil de functie zo goed mogelijk invullen door alle Nederlanders te beschermen tegen smakgeluiden, Mediterraan weer en Duitsers op de autowegen. Daar gaan we namelijk allemaal aan onderdoor.”

Volgens de ouders van Momma is Kees het beste voor Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Michiel. Had je i.p.v. Kees geen andere Hollandse minderbroeder kunnen kiezen? Bv. Een neger, of een zwarte, of een kleurling…? Dan krijg je vanuit deze natie nog oneindig veel meer leuke reacties op jouw hyperintelligente ideetje.
Groetjes, Piet.

Reageer
gravatar

er moet een persoon komen die als spreek buis fungeert
voor alle mensen met een hersen afwijking of verstandelijke beperking . graag een persoon met vol verstand .
wie voelt zich aangesproken voor die functie .

Reageer
gravatar

Autist kees ; weet wat goed voor hem is laat zich niet opsluiten in een regulier gesticht . om daar weg te kwijnen in ellende en armoedig omstandigiheden goed kees jij gaat voor goede zorg .sjapoo .

Reageer
gravatar

Nou, om nou maar gelijk aan een republiek te gaan werken is wat prematuur, half Nederland loopt al dagen in “Oranje”.
Maar we kunnen beginnen met Momma for Prime Minister.
Veel slechter dan Rutte kan hij toch niet zijn?

gravatar

Maar president waarvan ? Gezien de engelse tekst vermoedelijk van de USA, maar de Nederlandse Bank kan ook. En zo zijn er vele presidentschappen denkbaar. Mijn zege heeft u overigens.

gravatar

Tja. zolang het 3D artikel nog niet is uitgevonden zullen alle stukjes wel plat blijven. De journalistieke wel te verstaan. Lekkere stukken daarentegen zijn doorgaans voorzien van prachtige rondingen. Maar weer veel duurder in het gebruik.

gravatar

De heren van Woerkomt en van Woergaat zijn blijde ende gelukkig bij dit verheugende nieuws. Ook de heren Brenninkmeijer en Brenninkmeijer kunnen hun geluk niet op. Voor Kees komt nu het huisvestingprobleem ten einde en dat geeft de natie lucht. Hoezee voor Nederland. Kortom ieder en allen gelukkig.

Reageer
gravatar

Dat valt mij tegen van de Speld; vele jaren met humoristische artikelen en nu zo serieus en to the point !
Uiteraard is iemand als Kees Momma integer en wijs en dus een geschikte kandidaat. De volgende keer graag een humoristisch artikel, hoor.

Reageer
gravatar

Geen stijl, Eijsbouts.
Ad hominem, en dat met een man die met zijn ouders op een zeer eerlijke en kwetsbare manier op tv een belangrijke zorgkwestie zichtbaar maakte.
Ik vind dat je je excuses aan moet bieden.

Reageer
gravatar

Veel succes, meneer Momma! De kamer ging er helaas niet mee akkoord dat ik nog even een niet te negeren bedragje opstreek van wat ooit een suffe vereniging was en eigenlijk nog steeds is. Met het verschil dat het nu een schijnvertoning van grote corporaties zoals de complete reisbranche is geworden. Ook promoten wij voor heel veel geld waardeloze automobielen en demoniseren nog steeds heel erg goede auto’s. Wij rijden er zelf ook mee en nemen de vele storingen maar op de koop toe, ook het veel te grote verbruik en uitstoot waarmee wij meedogenloos meehelpen uw en ons eigen leefmilieu te verkloten.
Als ombuttsman had ik mijn zeer slechte gewoonten graag voortgezet in de politiek, maar altijd weer dat vervelende kutfatsoen uit linkse hoek; bah!

Reageer
gravatar

Kleinigheidje; de Titanic voer langs een ijsberg, maar de afloop van het verhaal is dat de vele doden inderdaad dood zijn gegaan aan een overdosis water, met ijsblokjes. Dat dan weer wel.

gravatar

U mist de nuances, Outsider. Cees met een krulletje heeft het niet over steenachtige structuren, maar over;
1) uiterst vervelende individuen die daar lagen rond te dobberen alvorens overvaren te worden door een cruiseschip, of
2) de werkwoordsvorm van steenachtige structuren in onvoltooid verleden tijd.

gravatar

De Nationale Ombudskees.

Een fijnbesnaard intermediair in dienst staand van de overheden voor een burger. Overzichtelijk en waarschijnlijk wel.

Alle Duitsers uit Duitsland want eigen stranden eerst, en een uitgebreid onderzoek naar de boekhouding van het K.N.M.I. wanneer het weer eens regent, hebben van Kees prioriteit gekregen.

‘Er wordt aan gewerkt, nu de rest nog’, aldus Momma.

Reageer
gravatar

Zo is het!

Wat die gasten zoal niet opgraven, wat de E.O.D. weer elders in de grond stopt, en wederom een kuil veroorzaakt. Het is een plaag, nog steeds.

gravatar

Meestal geestig, de speld.
Maar nu vind ik het bericht, en al helemaal de voorspelbare reacties, nogal respectloos. Kees is een eerlijke jongen met een handicap, maak daar geen nationale dorpsgek van.

Reageer
gravatar

Precies, overdreven irritant. Net als die aanstel’ers met een witte wandelstok met twee rode bandjes. Erger ik me rot aan. Die Kees vindt alles irritant. Wie denkt hij dat hij is?

gravatar

Ik denk dat Kees slechts een buikspreekpop is van zijn moeder. En als we een ding niet willen is dat de Nederlandse ouderen het te zeggen krijgen in Nederland, dat heeft de afgelopen jaren al voor voldoende problemen gezorgd.

Reageer
gravatar

Daar eet ik een taartje op. En ik neem er een gewone kop koffie bij. Want dit is wel feestelijk nieuws waar ik blij van word. Anders zou ik gaan voor een eenvoudig biscuitje en oploskoffie

Reageer
gravatar

Ik zie ook enige overeenkomsten, Mark. Buiten de door jou al genoemde (die je overigens zeer terecht hebt opmerkt): beiden zijn jullie gezegend met een moeder die het beste voor haar kind zoekt. Ik vraag me echter af of jouw moeder dit wel zou toestaan. Dan ben je ‘s avonds nog minder thuis.

gravatar

Welke Kees uit Flodder eigenlijk? De mannelijke of de vrouwelijke? Als we dan maar niet weer ge”kees”t worden (met de `t` van het kofschip of gewoon met een `d`?).
Dat is hoe dank ook een schok voor de ouders van Kees Momma,
lees hiertoe óók: `De Avonden` van Gerard Reve.

Reageer