YT - wesmsn

Voor het eerst Ombudspiet bij intocht Sinterklaas

Klachtenknecht moet discussie in goede banen leiden

Bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis vaart er dit jaar voor het eerst een Ombudspiet mee. De nieuwe knecht van de Goedheiligman moet als onpartijdige klachtbehandelaar de zwartepietendiscussie in goede banen gaan leiden.

NTR-directeur Paul Römer hoopt dat de Ombudspiet erin slaagt de maatschappelijke discussie te kanaliseren: “Mensen die klachten hebben over het uiterlijk van de Pieten in hun gemeente of op hun school kunnen voortaan op één plek terecht, waardoor de discussie minder chaotisch verloopt. De Ombudspiet wordt een onafhankelijk college in de organisatie van Sinterklaas.”

Over de kleur van de Ombudspiet is nog discussie. Römer: “Maar daar komen we wel uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wanneer wordt Sinterklaas vervangen. Het idee dat een heilig iemand tijd doorbrengt met kinderen geeft het idee dat alle priesters graag tijd doorbrengen met kinderen

Reageer
gravatar

‘t Is wellicht wat cru om te zeggen Hamish, maar een Ombudspiet dient ideologisch zuiver dus niet “beige” te zijn, maar écru; zelfs de schijn van affiniteit met “wit” dient vermeden te worden in raciaal gevoelige discussies, zoals deze. De beste kleur zou overigens zijn die van Talisker van enkele jaren oud.

gravatar

Dit snap ik niet. Uw opmerking, Corrie, is niet verstandig, maar bij ons gerollebol op de blanke top der duinen, bleek ook u blank te zijn. Conclusie, u bent blank en doet niet verstandig. Het verstand komt bij u niet van blank. Anders zou u trouwens ook geen aanhanger zijn van die gozert die geen partij met leden wil, maar alleen een partij (lees: beweging) met zijn eigen als lid.

gravatar

De R zit zit weer in de maand, hóóg tijd voor de Zwarte-Pieten-jihad (en dan bedoel ik de pro-Zwarte-Pieten-extremisten).

Ik zie ze er voor aan om met een bomgordel het kantoor van de kinderombudsvrouw te bestormen.

Eigenlijk zetten deze verkapte racisten zich vooral af tegen het moeten accepteren van kritiek (van zo’n stelletje kut-buitenlanders). Naar de essentie kijken ze helemaal niet.

Is ook een jaarlijkse klassestrijd: dom tegen ontwikkeld. Een IQ-klassestrijd dus.

Reageer
gravatar

En in welke categorie moeten we deze reactie plaatsen, Doorprikker? Volgens het Handvest van de Verenigde Naties en de Wet op de Mensenrechten, moeten we nu Zwarte Piet(en) ontkleuren, met meerdere witmakers. Gelukkig gaan intussen de (lust)moordpartijen van I.S. in Syrië en Irak en die van Erdogan in Koerdistan gewoon door, door kraait geen Soennitische oliehaan meer naar: de VN én Brussel stellen hun prioriteiten duidelijk naar de zwaarte van het menselijk leed; Zwarte Piet moet eerst uit de weg, daarna komen de genocides wel.

gravatar

Het gehalte “verkapte racisten” versus accepteren “van kritiek (van zo’n stelletje kut-buitenlanders)” zit ergens in de weg in deze reactie.

Ik wil niet invullen maar denk dat er een geest in Doorprikker leeft die ons wil laten denken dat tegenstrijdigheid in hem\haar zit.

gravatar

Wel verdoemme, ik ben nog bij die ouwe Nicolaas op zijn graf wezen kijken in Mira, Turkijke, en mijn verjaardag is echt 2 maanden eerder! Kunnen we nu kappen met dat gezeik over dat lijk tot en met eind november ofzo?!

Reageer