Studio Speld / Dutchmen Photography ; Roman Samborskyi - Shutterstock

Massale verontwaardiging over pieten met mondkapjes

‘Piet zonder mondkapje is traditie’

Met veel verontwaardiging is er in Nederland gereageerd op het voornemen om pieten met mondkapjes in te zetten bij de Sinterklaasintocht en op het Sinterklaasjournaal. “Piet zonder mondkapje is traditie”, “Ze verzinnen ook elke keer weer wat nieuws, Sinterklaas moet blijven zoals het is” en “Het is een kinderfeest” vinden twitteraars die het niet eens zijn met de aanpassing.

“Dit was nooit zo”, klaagt iemand in de reacties op Facebook. “Jarenlang heel leuk Sinterklaas gevierd met de familie en HUP ineens moet iedere Piet een mondkapje op. Dan denk ik: ik heb Piet nooit gezien als iemand die corona kan hebben. Ze maken hem hierdoor juist besmettelijk!”

Ook twitteraar GertjeJanus78 kan er niet bij dat alles ineens anders moet. “Dit hebben ze weer bedacht in de Randstad, omdat de besmettingsaantallen daar zo hoog zijn zeker. Met zo’n mondkapje kan ik niet eens zien of ik boos moet worden omdat Piet geen grote rode lippen meer heeft. Ja, dan is er voor mij ook niks meer aan.” 

De NPO meldt inmiddels bedreigingen te hebben ontvangen. De omroep zou de drijvende kracht zijn achter het plan om het uiterlijk van de pieten aan te passen aan de huidige tijd. In dreigbrieven vertellen boze mensen over hun plan om in het Mediapark mensen in hun gezicht te hoesten. 

“Een piet zonder mondkapje is gewoon niet meer van deze tijd”, legt Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal uit. “Bovendien maakt het kinderen niet veel uit of ze nou wel of niet door een piet in hun gezicht gehoest worden, zolang zij maar gewoon hun cadeautjes krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Quote:
“Dit hebben ze weer bedacht in de Randstad, omdat de besmettingsaantallen daar zo hoog zijn zeker.”

GertjeJanus78 heeft groot gelijk.
Randstad-gekkies kunnen het nou eenmaal niet laten om hun culturele verworvenheden aan de onbedorven, echte Nederlander in de provincie op te dringen.

Het zijn allemaal luchtfietsers 🚴‍♀️🚴‍♀️🚴‍♀️

gravatar

En gewone zwarte pieten met een wit kapje, mag dat dan wel???? Ik ben helemaal van het padje af of ik dan wel of niet moet kopschoppen.