Peter Gudella / Shutterstock

Peter Gudella / Shutterstock

Hoe ga je om met aso’s die hun mondkapjes ophouden in de trein?

Nu mondkapjes in de trein definitief zijn afgeschaft vallen ze lelijk op: aso’s die hun mondkapjes gewoon ophouden. “Ik ging vanochtend naar m’n werk en ik wist niet wat ik zag”, zegt Gerrit Kronk. “Drie, vier mensen in de coupé met die kapjes op, twee ervan zelfs met ffp2-beschermingsgraad. Ik kreeg er een heel naar gevoel van, maar wist niet goed wat ik ermee aan moest.”

Om mensen als Gerrit bij te staan heeft trein-etiquette-expert en viruskritische spreker Bert Bokhoven enkele tips.

“Als mensen zo onfatsoenlijk zijn nu nog een mondkapjes op te houden, kan je om te beginnen een beroep doen op hun rede. Je kan tegen deze mensen zeggen: er zijn miljoenen mensen aan het vaccin gestorven zodat niemand meer een mondkapje op hoeft, en jij bezoedelt hun nagedachtenis met je walgelijke actie. Als dat niet werkt – want laten we toegeven: de meeste mensen zijn tegenwoordig niet zo redelijk – wordt dan iets (passief)-agressiever. Kijk eerst vies hun kant op, hoest daarna eventueel in hun richting. Je medereizigers aanstoten en dan naar die mensen met mondkapjes op wijzen en heel gemeen lachen kan soms ook werken. Als je daar moeite mee hebt, bedenk je dan maar dit: het is volstrekt duidelijk dat die mensen zich alleen maar met zichzelf bezig houden, en niets geven om wat hun ‘veilige’ gedrag met jouw gevoel doet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

last was ik bij de jan Linders het waren twee walgelijk wiet roker die stonk een huur in de wint !, ik moes overgeven van die smerig stinkers !!!

dus Jan van Tienen, fuck you i keep my mask

Reageer
gravatar

Iedere vrijheid in Nederland is ver weg! Als ik een mondkapje draag in de trein of winkel is dit voor mijzelf. Dat doe ik voor diegenen die besmet zijn en niet thuis blijven. En zo spotten met de gezondheid van een ander in gevaar te brengen. De vrijheid is ons al lang afgehaald want ik ben een vreemde hierdoor in mijn eigen Nederland.

Reageer
gravatar

Beste Rini, mag ik jij tegen u zeggen?
Dat jij een vreemde bent in ons land is duidelijk. Ik ben jou bij mijn talrijke omzwervingen nog niet tegengekomen.

gravatar

Verder alles goed Rini? Ook al zo’n ongevaccineerde hondevleeseter, zoals je beste vriendin dronken Maitreya?

gravatar

Dat kan kloppen heer. Mijn zoon Rini (15) was de afgelopen twee jaar voornamelijk thuis achter de buis, altijd spelen met zijn mobieltje, elke dag aan de weer met zijn schootcomputer en op zijn kamertje met z’n u-weet-wel aan het spelen. Hij spijbelde heel vaak van zijn school. Zijn voetbalclub werd door hem verwaarloosd evenals zijn gitaarles. Soms ging hij op stap veelal met de trein naar de randstad, nota bene zonder mondkapje. Hij kwam daar meestal opgefokt en min of meer beschadigd van terug.

Zij nieuwe beste vriend schijnt een engel te zijn. Ik hoop dat hij van hem veel goede dingen leert.