Shutterstock / Andrew Balcombe

Shutterstock / Andrew Balcombe

Man die streed tegen ‘mondkapjesdictatuur’ vindt dat Oekraïners Russische bezetting gewoon moeten accepteren

Een man die de afgelopen jaren keihard streed tegen de ‘mondkapjesdictatuur’ vindt dat Oekraïners de Russische bezetting gewoon maar moeten accepteren. “Oekraïners moeten gewoon eens een beetje leren zich niet zo aan te stellen. Ze spreken toch Russisch? Het is onze oorlog niet he!”

De man, die in 2020 en 2021 zeker 15 keer heeft geprotesteerd tegen vaccins en het WEF, en die minstens 600 stickers met ‘immuun voor angst’ op lantaarnpalen en verkeersborden heeft geplakt, heeft geen goed woord over voor het Oekraïense verzet.

“In het geweer komen tegen een dictatuur die het bestaan van je volk ontkent en je land van de kaart wil vegen is een nodeloze provocatie”, legt de man uit. “Ik bedoel: het is niet alsof die dictatuur het bestaan van dat volk ontkent en dat land van de kaart wil vegen. Ok, dat is het wel, maar toch.”

In Nederland zitten we volgens de man in een onvergelijkbaar parket. “Hier vechten tegen een meedogenloos, naam- en gezichtloos conglomeraat van Joden die ons proberen de mond te snoeren, middels de marionet Rutte. In Oekraïne worden ze op eerlijke wijze ingelijfd door een man die in ieder geval durft te staan voor wat hij denkt en doet: Vladimir Poetin. Onvergelijkbaar.”

Dat Oekraïne een soevereine staat zou zijn met het recht op zelfbeschikking gaat er bij de man al helemaal niet in. “Dat zijn daar allemaal globalisten joh. En trouwens: waar is hun steun voor óns recht op zelfbeschikking? Toen wij op de Dam of het Museumplein stonden hoorde je die Zelensky niet, zag je die geel-blauwe vlaggen niet. Dus ja, ik weet genoeg!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb 1 keer gedemonstreerd tegen ‘vaccins’. MET mondkapje. Ben zelf ‘covid’ prikvrij. Niet covid vrij nu helaas, maar dat is een ander verhaal. Ik zit nu dan ook thuis. Heb gedoneerd aan Oekraïne. Niet dat iemand (tot nu) dat weet. Wat in Oekraïne gebeurt zou voor iedereen duidelijk moeten zijn: dat is erg. Je zou het niet moeten willen. Je doet het alleen nooit goed heb ik het idee. Doneer je, en vertel je dat mensen: dan gaat het over je eigen morele status. Doneer je, maar hou je je bek erover dan is het alsof er niks is gebeurt. Ik wilde de prik niet nemen, en je kan het dan nooit meer goed doen. Je bent dan toch die wappie. Met alle vooroordelen als van dien. Altijd dat geframe in de media. Alsof mijn volledige bestaan wordt gedefinieerd door die ene keuze. Nee een groep bestaat niet uit compleet homogene individuen. Maar volgens deze auteur misschien wel.

Reageer
gravatar

Ik vind hem weer geweldig. Waar haalt hij het vandaan? Moet je toch behoorlijk creatief zijn. Of gewoon gek. Gevaarlijke gek dan naar mijn bescheiden mening.

Reageer
gravatar

Hooggeleerde heer Professor, geldt dat ook voor satirische nieuwsberichten van bijvoorbeeld De Speld, Nieuwspaal en Новости Москвы (Moskou Nieuws – Red.)?

gravatar

Mijn nieuwsorgaan Новости Москвы bevat niets dan de waarheid, dus zelfs geen letter satire. Siberië ligt wel ver van Moskou, maar voor het journaille heel erg dichtbij.