Studio Speld & PRO SHOTS / Panoramic

Studio Speld & PRO SHOTS / Panoramic

Vrouwenelftal Nieuw-Zeeland komt trainingsveld op verkleed als Zwarte Piet

Als reactie op de respectloze haka van de Oranje Leeuwinnen kwamen de speelsters van Nieuw-Zeeland tijdens een training in aanloop naar het WK voetbal verkleed als Zwarte Piet het veld op. Het incident leidde tot veel kritiek in ons land, waar men de indruk heeft dat de speelsters de spot dreven met Nederland. Volgens aanvoerder Ali Riley was dat niet de intentie, maar achteraf ‘absoluut terecht’.

“We wilden puur een tegenreactie leveren op de respectloze haka van het Nederlands Elftal. Ik heb na de reacties mij verdiept in deze traditie en gekeken waarom ons filmpje de Nederlandse bevolking tegen de borst kan stuiten”, vertelt Riley. “Mochten wij als team of ik persoonlijk daar mensen mee gekwetst hebben, dan is dat absoluut terecht geweest."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht.
Misschien heeft u wel even tijd, voordat u weer naar Spanje rijdt!
Kom dan maar even bij ons staan en laat je paardje maar buiten staan!
We zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn geen stoute kinderen bij!

Reageer