Bron NOS

Steeds meer kinderen groeien op met het beeld dat Zwarte Piet een intimiderende racist is

Het kan verkeren met het imago van Zwarte Piet. Waar hij vroeger nog werd beschouwd als een kindervriend, groeien steeds meer kinderen tegenwoordig op met het beeld dat Zwarte Piet een intimiderende racist is.

Is Zwarte Piet iemand die cadeautjes en blijdschap brengt of juist scheldkanonnades en vernieling? Het zijn verwarrende tijden voor jonge kinderen momenteel. Er circuleren steeds meer beelden van volwassen mannen met geschminkte gezichten, die erop lijken te hameren dat Zwarte Piet een intimiderende aso is die met eieren gooit.

Hiermee lijkt de lijn van de afgelopen jaren stevig door te worden getrokken, en daarmee ook de discussie of Zwarte Piet een intimiderende racist is of niet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik voel mij zwaar gediscrimineerd op basis van huidskleur en beroep. Het is mijn goed recht een oude man te helpen bij zijn goede daden.

Ik hoop ooit op een dag wel weer welkom te zijn. Tot die tijd zal ik mijn werkgebied verplaatsen naar Suriname, waar ze me nog wel waarderen om wie ik ben.

Reageer
gravatar

Wat ik er zo van mee krijg zijn veel gekleurde medemensen intimiderende racisten. Blijkbaar kun je met Omvolkiërsubsidie hier een goedbetaald baantje uit halen. Maar goed, ik hou het maar bij mijn uitkering +toeslagen in mijn gratis huis. Sinterklaas bestaat echt!

Reageer
gravatar

Eieren zijn helaas nodig om te gedrag van een paar Zeurpietjes te verbeteren. We hebben het eerst geprobeerd met argumenten, maar ze blijven hysterisch staan krijsen. Helaas. Laatst hebben we ontdekt dat ze subsidiecentjes krijgen van mevrouw Halsema. Dat zal er wel mee te maken hebben.

Reageer
gravatar

Geachte Heer Hoofdpiet,

Wij, volk der Nederlanden, behoeven het festijn des Sints Nicholaas wederom te restaureren tot de vorm waarin het in den beginnen geschiedde.
Immers behoren tradities nimmer te wijzigen.

We shaffen de zogenoemde “Piet”, knecht des Sints Nicholaas, volledig af, aldaar deze geen onderdeel uitmaakte der oorspronkelijke traditie des festijns des Sints Nicholaas.

De Sint Nicholaas behoort tevens een star moreel figuur te zijn wie representatief is der kerk.

Moge de Here God Almachtig ons bijstaan in onze zending der restauratie des festijns des Sints Nicholaas.

God zegenen u,
Hoogachtend,
Karel O. Z. Pieterszoon