Ombudsman viert carnaval verkleed als Kinderombudsman

Van Zutphen trekt grijs kostuum aan

Ombudsman Reinier van Zutphen viert carnaval dit jaar als Kinderombudsman. Hij heeft voor de gelegenheid een grijs kostuum aangeschaft. De Tweede Kamer reageert enthousiast. D66-Kamerlid Paul van Meenen: “Hij ziet er echt uit als een Kinderombudsman.”

Foto: Reinier van Zutphen in zijn Kinderombudsmankostuum.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, de hele treurige geschiedenis van / met de (kinder) ombudsman laat zien hoe je in een paar dagen volkomen ongeloofwaardig kunt worden. Want een ombudsman als van Zutphen die niet eens goed voor zijn eigen medewerkers kan zorgen, hoe kan die ooit goed voor anderen opkomen??

Reageer
gravatar

Ach, tja, het zal wel een VVD’r zijn in deze functie gerommeld door zijn vriendjes. (Zie ook de recente benoemingen bij de omroep.)

gravatar

Dat komt door het steeds meer seculier worden van de maatschappij. Vroeger kon je de kinderlokkers herkennen aan hun witte boordje. Tegenwoordig doen ze een pot gel in hun haar.

gravatar

Mijn naam is WIlly, en als je het met die andere kandidaat niet eens was geweest had je zijn naam maar moeten weglakken

gravatar

Laat me raden: met voorrang benoemd door benoemd door Halbe Zijlstra? Nou, da’s dan fijn; weer een ‘grijze’ liberaal onder de pannen met een welvaartsvast inkomen. Het Net(werk) der Rechtvaardigheid sluit zich.

Reageer
gravatar

Excuus voor de dubbele “benoeming door” hierboven. Een slip of the pen, bij de VVD zijn dubbele benoemingen weliswaar al gebruikelijk, maar bij andersdenkenden zijn zij voorlopig nog ongepast. Tot de verkiezingen in 2017. Dan is het “Ieder voor zich en de terugkomst van Hans Wiegel voor ons allen”

gravatar

Och beste Outsider, zo zie je maar; het kan de beste overkomen.

Net zoals bij Van Zutphen. Ook hem overkomt het allemaal. Dit wordt zijn jaar. Alle seinen staan op groen. Hij heeft zelfs de kans gekregen om een flinke straatbezem te declareren, en in één klap schoon schip te maken, om daarna de door hem speciaal geselecteerde bofkonten naar binnen te loodsen. Ook zij worden uiteraard verwelkomd, en een welvaartsvast inkomen in het vooruitzicht gesteld.

Ja, die Van Zutphen is me er eentje. Zo eentje die regelmatig zijn dankbaarheid richting het partijbestuur toont, en dat ‘ie in zijn studententijd de ‘juiste’ politieke kleur heeft uitgekozen. En dan vanaf vandaag óók nog naar de mensen:

Volk van Nederland, Alaaf!