Studio Speld: Niek Krabben & Shutterstock

Studio Speld: Niek Krabben & Shutterstock

Is het de ‘zombiedrug’ flakka of gewoon carnaval?

Moeilijk te peilen situaties in veel steden onder de rivieren in Nederland dit weekend: is het een geval van de ‘zombiedrug’ flakka’ of gewoon carnaval? De laatste tijd was in het nieuws dat de cijfers van eerder genoemde drugs flink toenemen, vooral in omgeving Brabant. Maar er wordt ook carnaval gevierd, is dat het niet gewoon?

“Je weet gewoon niet waar je mee te maken hebt”, zegt Mark Been, handhaver in Breda. “De symptomen zijn hetzelfde: niet aanspreekbaar, slenteren en liggen op straat. Ook bijvoorbeeld braken valt echt lastig onder te brengen in een hokje.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *