Hung Chung Chih / Shutterstock

Hung Chung Chih / Shutterstock

Brabantse gemeenten willen spreidingswet voor opvangen Randstedelingen tijdens carnaval

Brabantse gemeenten die zich zorgen maken, pleiten voor een spreidingswet voor de opvang van Randstedelingen tijdens carnaval. Deze eis ontstond sinds Breda en Den Bosch openlijk met elkaar in de clinch raakten over de stroom feestmigranten van boven de rivieren.

Een aantal steden kampen met extreme overlast van een groep die zich nauwelijks aanpast en bovendien geen entree in kroegen kan worden gegarandeerd, terwijl bij de optocht in Macharen geen enkele hete aardappel in de keel is te vinden. De burgemeester van Kruikenstad doet een oproep aan de andere gemeenten. “Doe iets, wees solidair. Wij kunnen niet nog meer Amsterdammers in patatzakken aan. De polonaises staan op uitpuilen.”

De Tweede Kamer gaat er zich de komende tijd over buigen, met nog drie weken tot carnaval losbarst. Er lijkt voorlopig nog niet genoeg draagvlak te zijn. De grote gemeenten krijgen steun van carnavalsartiest C.V. de Kapotte Kachels. Die hun bekende hit heeft aangepast tot het protestnummer ‘Ik spreid ze allemaal maar uit over Brabant.’

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *