Victor Bloemhof & PRO SHOTS / Jules van Iperen & Shutterstock

Victor Bloemhof & PRO SHOTS / Jules van Iperen & Shutterstock

Randstedelingen tijdens carnaval onder de rivieren alleen welkom verkleed als pispaal

Dit weekend wordt er op de meeste plekken in het zuiden van ons land weer carnaval gevierd. De mensen daar zien liever geen mensen overkomen uit de Randstad, maar er is één uitzondering: als ze verkleed komen als pispaal.

“Het is opzich een geinig kostuum, want het is vrij uniek”, zegt Sjoerd uit Amsterdam. “Je ziet er niet veel mensen in lopen, maar je ziet er wel altijd veel staan. Dat is waar het later op de dag vaak fout gaan, dan staat er ineens iemand tegen mijn rug aan te pissen wanneer ik rustig een frietje ergens sta te eten.”

Het pispaalpak heeft ook zijn voordelen vindt Sjoerd. “Je kan makkelijk jezelf even terugtrekken in het pak om ongestoord even aan je sleutels te snuffelen.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *