TU Eindhoven werkt aan ‘supercommentator’

‘Eigenlijk zoeken we het tegenovergestelde van Arno Vermeulen’

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een onomstreden supercommentator. Het is de bedoeling dat de robotcommentaar gaat leveren dat voor alle televisiekijkers acceptabel is.

Projectleider Mischa Cremer (51) denkt dat er grote behoefte is aan een onomstreden verslaggever: “Tijdens ieder groot voetbaltoernooi ontstaat er weer discussie over het niveau van het commentaar. Iedereen heeft echter zijn eigen irritaties. Sommige mensen vinden dat Frank Snoeks te veel ouwehoert over randzaken, terwijl anderen zich juist ergeren aan het feit dat Jeroen Grueter nooit zijn ongelijk toegeeft. Bij onze commentator moeten die nadelen er allemaal uit gefilterd worden.”

Met behulp van zogenaamde interviews binnen een representatieve onderzoeksgroep van het voetbalminnende deel van de samenleving vormden de onderzoekers een beeld over de goede en slechte kanten van verschillende commentatoren. Op basis van die data denken de studenten de ideale verslaggever te kunnen ontwikkelen. De robotcommentator in wording heeft als werktitel ‘Hugo Walker’ gekregen.

Cremer legt uit aan welke eisen de robocommentator moet voldoen: “De robot ziet altijd alles meteen goed. Hij heeft een prettige luisterstem en praat niet te veel, maar ook niet te weinig. Hij is positief, maar kritisch. Hij heeft verstand van voetbal, vertelt daadwerkelijk interessante anekdotes en maakt af en toe een echt leuke grap. Waar we eigenlijk aan werken, is het tegenovergestelde van Arno Vermeulen.”

Voetballiefhebber Thomas Paymans (28) uit Nijmegen verwacht weinig van de geautomatiseerde supercommentator: “Als ik het goed heb begrepen, zal de robot altijd een foutmarge van twee verkeerd uitgesproken Italiaanse namen hebben. Dan kun je je afvragen hoe verantwoord het is om de techniek in te zetten. Ik hou het voorlopig op de geacteerde passie van Jack van Gelder op de radio.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maak het interactief door te kunnen kiezen commentaar uit te zetten of aan. Dat zou mooi zijn! De reacties bij speldberichten waren een tijd leuk, en soms nog geestiger dan het artikel zelf.

Hedentendage heeft speld m’n interesse verloren, vaak artikelen onder niveau, of komt het door het enkel nog moddergooiende reactie publiek. Dames, heren, allen die minimaal 4 reacties per artikel menen te produceren die meer een afspiegeling zijn van de frustratie opgebouwd in eigen leven maar gereflecteerd worden op een andere reacteur, ga buiten spelen! Spreek af, ga catfighten oid, en stop met vervuilen van iets wat een medium was ter ontspanning.

Ik hoop dat ‘iemand’ van jullie snapt dat jullie bijdrage niet echt grappig is, maar gewoon egocentrisch, gefrustreerd en een ware afspiegeling van politiek. Geldingsdrang om niets!

Reageer
gravatar

Banaan, uw wens tot interactie met ‘iemand van jullie’ is niet hoog genoeg te prijzen. Ik weet niet hoe lang u al actief of passief op dit medium aanwezig bent, maar de vaste kern proeft de nieren van de habitué ‘s. Zo is de hype “mudwrestling” (tussen twee -verbaal- tot de tanden gewapende dames en hun secondanten) een integraal deel van het huidige discours, op een zorgvuldig afgespeld parcours; een dispuut op het scherpst van de snede. Vrouwen zijn vaak scherper in hun observaties doch meestal milder in hun verbalisering dan mannen. Niet zo bij De Speld, de messen liggen binnen handbereik op tafel, de geest is uit de fles, blokken weg, helpers weg. De dames strijden afwisselend op floret en sabel, doch indien nodig ook met een Blijde of Goedendag en bij hoge uitzondering met de botte bijl (PMS). Het is zeer inzichtelijk hoe de vrouwelijke psyche hier de mouwen oprolt en de ander van Jetje geeft. Uw oordeel “Geldingsdrang om niets~ deel ik daarom niet, het is een eye-opener voor mannen om te zien hoe vrouwelijke combattanten hun posities kiezen en hun troepen strategisch organiseren. Geniet ervan, het gebeurt zelden dat een dergelijke polemiek in volle hevigheid ontbrandt. Terwijl ik dit noteer probeert de Nederlandse Leeuw in de tweede helft weinig overtuigend NIET in zijn hempie te staan tegenover de vliegende brigade uit Chili.

gravatar

Nou Ivo N. kalm aan! Heb je intussen niet al genoeg fifteen minutes of Warhol’s world-famousness gehad? Vriend en vijand zijn geïmponeerd door jouw kennis van de Franse Taal. Zelfs Philip Freriks. En je kunt zelfs ook nog verdienstelijk piano spelen: indertijd nog les gehad van Prof. Mr. P. van Vollenhoven, Louis van Dijk en Pim Jacobs?

gravatar

Een duidelijke vooruitgang in aantrekkelijkheid kan ik niet constateren, maar goed, het gaat om het voorspellen, tenslotte.

gravatar

Op de keeper beschouwd dus eigenlijk meer een reprise, of beter een total makeover van `Octopussy`, camerawerk van Bont, Jan de Bont.

Maar berustte het feitelijke voorspellende werk officieel niet bij de Voorspeller van Dienst, de schildpad Luis (spreek uit Louis) domicilie kiezend ten huize van de Nederlandse ambassade.

gravatar

ZOu toch ook wat Theo Koomen DNA willen inlassen. Plus ‘the best of’Jack van Gelder. Wat krulletjes vd Maarten Spanjer. Rick de Sadeleer mag best wat bloed doneren. Daaruit worden dan weer DNA-sequenties geabstraheerd die naadloos in een chip geprogrammeerd kunnen worden. Wordt het weer gezelliger!

In de VIP multimaximegamaniamix XXXLLL variant kunnen persoonlijke voorkeuren ingetoetst worre. Zo heb je databanken die extra uitweiden over voetbalvrouwen en zelfs vrouwelijke comentatrici die veel hijgen. Ook zijn er types die zwijgen.

Reageer
gravatar

Eerwaarde Frater,

Als ik op retraite zou gaan, zou dat niet in de voormalige abdij Rolduc (zonder “k”) zijn, maar bij de zusteren in Susteren!

gravatar

Lieve Jo, (dat mag ik toch wel zeggen, is het niet?)

Dat spontane feestje in Haren in Groningen ben je misgelopen, want dat is al gehouden op 6 september 2012. Het was spannender dan welke voetbalwedstrijd dan ook.

Zie hier wat je bent misgelopen. Op de vijfde foto sta ik met een “oom” agent in mijn karakteristieke houding uit die tijd.

gravatar

Lieve Plien,

In één woord, het was een geweldig feest. Nooit zo genoten.

Ik wil jou vragen om mij een plezier te doen. Wil jij als abonnee van De Speld in dat blad de vele lezers die er ook bij waren in Haren, uitnodigen voor een afterparty. Laten we zeggen na het voetbal volgende week vrijdag in het centrum van Apelfoort.

Als er genoeg lui komen, is er altijd wel iemand jarig, wiens spontane feestje we weer op gepaste wijze luister kunnen bijzetten.

gravatar

Pinkeltje,

Jouw reactie slaat werkelijk negens op. Nog erger, als muziekliefhebster voel ik mij beledigd door jouw verwijzing.

Wat anders, als je naar de afterparty mocht komen, laat dan die enorme gettoblaster van jou thuis, wil je.

gravatar

Beste, waarde Plien,

Het is helemaal niet mijn bedoeling je te beledigen. Dus mocht dat zo zijn: mijn excuses

De reden dat ik verwees naar het liedje van Grootmeester Flits was dat ik een foto in jouw verwijzing zag van een dame met een vingertje richting een Witte Muis, waarbij ik associeerde: “Don’t push me, ’cause I’m close to the edge! I’m trying not to loose my head” (ha haha) (maar dit terzijde, dussss)

Best leuk muziekje, je kan er lekker op dansen en de tekst slaat bij wijze van uitzondering ergens op.

Dus maar een ghettoblaster heb ik ook al niet. Dus want ik denk dat joe the wrong target voor ogen hebt, reeds!

gravatar

Kareltje,

Jij bent niet leuk noch ad rem. Je bent gewoon een fantasieloos, zielig ventje.

Ga jouw eigen oma beledigen met jouw smerige praatjes!

gravatar

Dhr. Viesman, hier heeft u natuurlijk volledig gelijk in.

Mijn eigen oma is helaas niet meer beledigbaar, voor haar beurt bent u dus te laat.

gravatar

Begrijp ik goed dat je bij het luisteren naar die eh… supercommentator maar beter een douchemuts op kunt zetten? Dan is het volgens mij gewoon een spugertje. Onwaarschijnlijk dat je die in de markt kunt zetten, zelfs al is dat met voetbal ook gelukt.

Reageer
gravatar

Het wordt de hoogste tijd dat er vrouwelijk commrntaar op voetbalwedstrijden komt! Waarom zou een robot mannelijke gedragskenmerken moeten dragen? Mien uit assen heeft een zacht omfloersde stem en houdt niet van onzinnige uitspraken! En zij heeft ook kennis van koersballen!

gravatar

Oma en ik hebben meer vertrouwen in studenten van de Technische Hogeschool Apelfoort.

Ze hebben met succes voor oma een programma gemaakt, dat onder elk artikel in De Speld dat ook zelfs maar de indruk wekt over voetbal te gaan, namens haar “Ik staak!” plaatst.

Reageer
gravatar

Alles goed en wel, maar oma moet natuurlijk wel begrijpen dat we het niet altijd maar weer over korfbal kunnen hebben.

Het theeleuten zie ik dan nog door de vingers. Maar het blijft toch een rare manier van doen als er bier beschikbaar is.

gravatar

Henk met de dubbele achternaam,

Ik ben weleens met oma mee geweest naar een damesseniorenkorfbalwestrijd. Niks aan, eerlijk gezegd. Maar het moet toch wel worden gezegd, dat de toeschouwers daar ook genieten van een mooie actie van de tegenpartij. Ze klappen er waarachtig voor!

Moet je daar bij voetbal maar eens om komen. Een terecht doelpunt is daar een van de eigen partij en een onterechte die van de tegenstander. Geen sportliefhebbers die voetbalkijkers. Het gaat ze alleen maar om de uitslag en de gekleurde kaarten.

gravatar

Dat is waar, Polleke. Met korfbal valt nu eenmaal geen stuiver te verdienen en dan komt de ware sportiviteit weer boven drijven.

Alleen dat theedrinken na afloop. Het moet wel leuk blijven.

gravatar

Ivootje

Jij bent niet leuk noch ad rem. Je bent gewoon een fantasieloos, zielig ventje.

Ga jouw eigen oma beledigen met jouw smerige praatjes!

gravatar

Het lijkt me een logisch gevolg op de superspits, de superkeeper, de superverdedigers, de supermiddenvelders en de supercoach die afgelopen 5 jaar op kosten van een chinese speculatiebeurshandelaar zijn ontwikkeld.

Reageer
gravatar

Ach ja, die ongeïnspireerde en ondeskundige commentatoren tegenwoordig… Je hebt er vaak beeld bij nodig om te weten om welke sport het gaat. Ik denk nog vaak met weemoed terug aan Theo Koomen en Herman Kuiphof.

Reageer
gravatar

Ik hoorde laatst geruchten dat de Duitse Geheime dienst aan een quantumcommentator werkt, met een foutmarge van 1 verkeerd uitgesproken italiaanse naam.

Reageer
gravatar

Jammer dat er vergeten is te vermelden dat er ook aan een extra in te laden module voor een Brabants accent gewerkt wordt. “Da’s godnondedju een kei schône pass, jonge!”

Reageer
gravatar

Ik weet dat ik een béétje afwijk van het onderwerp, maar is het tegelijkerijd niet een idee om het Formule1-concept in te voeren in de voetbalverslagen? Dat wil zeggen, reclameblokken tijdens de wedstrijd, terwijl linksboven een minischermpje blijft staan met het wedstrijdbeeld. Wat mij betreft mag zelfs tijdens er-niet-toe-doende wedstrijden zoals Maagdeneilanden-Pakistan er tegelijkertijd een soft-pornografische vertoning op het grotere scherm komen.

Reageer
gravatar

Resumerend kunnen we stellen: ‘Met Vermeulen zijn we er toch ingetuind’.

De tjup in de Tjuip blijft overigens het ultieme moment waarop de natie al weer ruim 40 jaar op zit te wachten.

Reageer
gravatar

Wel ja, nu is het zo ver, de rapen zijn gaar!

Geef het volk brood (tegenwoordig natuurlijk in het kader van de bezuinigingen niet teveel want daar worden “ze” alleen maar lui van), spelen (niet dat softe gedoe van tegenwoordig maar ECHT volksvermaak zoals Haagse pluche zitters voor den (liefst Hollandse) leeuwen) en “de robocommentator”.

De Bilderberg groep financiert ongetwijfeld deze uitwas.
Gesublimeerde boodschappen zullen door de robocommentator over het volk uitgestrooid worden.
Indoctrinatie en overheids terreur.

Zo worden wij tam gehouden, de messen zullen niet meer gescherpt worden en de volksopstand onderdrukt. Niet met geweld, neen, door de robocommentator!
Verwerpelijk plan, heeft niets met voetbal te maken!!!
Volksverlakkerij!

Kijk nu voetbal met het geluid uit, luister geen radio, laat mijn mobiel liggen en verdenk sommige zangvogels ook reeds in opdracht van de AIVD boodschappen via de boom in mijn achtertuin te kwelen.

Zo nu eerst mijn homeopathische dosis Lycopodium Clavatum D12 om mijn ingewanden tot rust te doen komen.

Reageer
gravatar

De enige omgekeerde Arno Vermeulen is natuurlijk Onra Neluemrev, dus die moet makkelijk te vinden zijn, waarschijnlijk in het russische !

gravatar

Is er een relatie tussen de het ontstaan van de synthetische “Hugo Walker” en de inspiratieve dampen die zich verspreiden na het openen van één of meer flessen “Johnny Walker”? Voetbal en alcohol, historisch een geheide succescombinatie. Maar hier wéér een voorbeeld van toegepast onderzoek op basis van de ‘derde geldstroom’; fundamenteel onderzoek is tegenwoordig helaas een ondergeschoven kindje. Hoe zou het zijn “een integere, nooit liegende politicus” te ontwikkelen, of: in dezelfde moeilijkheidsgraad “een vierkante cirkel”, of een ware democratie? Brood, drank en Spelen, meer zit er niet in. En dan heb ik het nog niet eens over de bittere nasmaak die George Walker Bush achterliet.

Reageer
gravatar

Nee, nee, nee, heer Jeettje, u begrijpt het niet. U verkeert in de veronderstelling dat een voetbalcommentaar geacht wordt weer te geven hetgeen op het veld of op de baan voor het commentaarhokje plaatsvindt. Wel de heer Koomen maakte zijn eigen wedstrijd. Hij bracht een compleet hoorspel ten gehore i.p.v. een verslag van de wedstrijd waar hij bij aanwezig was.

gravatar

Veel beter is de commentator met zijn/haar microfoon op het veld te laten rondlopen en de spelers zelf direct commentaar te laten leveren op hun acties of fouten.
Dat is levensecht, ook schelden op een tegenstander die je heeft onderuit geschoffeld is zeer authentiek, evenals een scheidsrechter die direct uitlegt waarom het wel of niet een strafschop was.

gravatar

Nou Kaapse Gaper, dat is inderdaad onzin, ‘voor alle televisiekijkers’.
De namen zeggen me niks, ik snap eigenlijk de hele grap niet eerlijk gezegd.
Ja, dat iemand, ergens, ook zenuwziek is geworden van ehmm… de uitleg voor de voetbalfans die er nog minder van snappen dan ik.

(kijk, een voetballer rent met de bal naar het doel van de tegenstander; ooooooo hij wil mss een doelpunt gaan maken? je weet het nooit mensen!! ooooo nee, toch niet, hij moet even naar de wc. Net nu mensen; terwijl hij de bal bij zich heeft.. onsportief; ik zeg gele kaart!!!)
En dat een uur of twee!?!?

Óf dit artikel betekent dat ik niet de enige ben die voetbal op zich nog wel kan hebben maar de bijgeluiden.. de schreeuwbek van dienst die zegt wat je zelf ook wel ziet gebeuren, het publiek.. dat geheel is killing, echt.

Jeugdtrauma van me denk ik, nee levenstrauma bij nader inzien. Ik spreek voor mezelf natuurlijk; wat oma erbij denkt weet ik ook niet..

Er is toch echt al heel lang een nog veel betere oplossing, niemand luistert naar me dus zal het wel deze kant opgaan:

http://youtu.be/WGoi1MSGu64

Eigen schuld.

gravatar

Oh Annie, ontspan maar een beetje. Vooralsnog beperkt dit fenomeen zich voornamelijk tot het verslaan van verrichtingen van anderen. In dit geval tijdens het spelletje voetbal. Het wordt pas echt serieus als een dergelijke supercommentator verslag gaat geven van ons eigen reilen en zeilen:

“Haagsche Annie loopt nu voor de derde maal de trap op, naar haar typekamertje. Er is haar weer een reactie tebinnen geschoten op een van de posts op Speld. Ook nu kan ze de verleiding niet weerstaan snedig van repliek te dienen. Wat een geweldige aktie, en direct op de man gespeeld. Dit kan alleen maar leiden tot een reactie, die natuurlijk weer door Annie beantwoordt zal worden. We wachten nu met spanning af wat er de komende minuten zal gebeuren. Komen de Glaceekoeken op tafel? Thee erbij? Gaat Oma zich nog in het geweld begeven, of blijft die aan de zijlijn toekijken? Met een druk op de ‘enterknop’ wordt weer een reacteur virtueel de oren gewassen. Maar wat gebeurt daar? Gaat daar een duimpje omhoog onder Annie’s proza? Dat kan niet waar zijn. Wanhopig buigt ze haar moede hoofd. De boodschap blijft onbegrepen…”

gravatar

Ook voor het internet toepasbaar.
Gegenereerde berichten op bijvoorbeeld de Speld van commentaar laten voorzien. Geen geklooi meer met duimpjes.
Ik stel voor om “Hugo Walker” om te dopen in bijvoorbeeld “Haagsche Annie”.
Als er meer supercommentators worden ingezet zijn er nog meer namen mogelijk zoals bijvoorbeeld “Trendvolger” of “Jeettje” en zo zijn er vast nog wel meer namen te bedenken maar aub geen “Corrie van Hiernaast”.

gravatar

@ Haagsche Annie.

Meid waarom ga je niet lekker naar Oerol? Echt iets voor jou, linkse lui die interessant doen met fantasieloze toneelstukjes.

Zonder subsidie waren ze nu nog in de bijstand.

Je vriendin,
Corrie.

gravatar

Hihi Annie,valt me ineens in dat mensen die alles links vinden wat ze niet snappen in een heel klein wereldje leven met een heeeeele grote boze buitenwereld – beetje zoals Duindorp.

Vriend van me probeert al jaren me mee te slepen naar Oerol, want hij vindt het kamperen zo leuk primitief aansluiten bij de beleving. Helaas voor hem regent het dan altijd; voor mij dus te primitief ……….

gravatar

Jeetje, Opa,

Zelden heb ik u zo’n diepzinnige en ware opmerking horen/zien maken!
Cultuur is dus een linkse hobby, behalve als je het als argument aansleept om er vreemdelingen ongewenst mee te maken.

gravatar

Wát een commotie weer, en wat een misverstanden..

Jeettje, over Oerol kan ik kort zijn: er wordt niet gekampeerd, no way, dan maar geen Oerol; ik begrijp dat heel goed hoor.
Ik ken het alleen van horen zeggen, schijnt wel leuk te zijn, daar niet van maar kamperen… neen. Ik wacht wel op de samenvatting op tv.
Of het boek, het toneelstuk; desnoods ‘Oerol, de film’.

Tot nog toe altijd blij dat ik niet geweest was, je ziet uitsluitend natte poncho’s en beslagen brillenglazen in lenzen loeren in die samenvattingen.

Alleen de artiesten hebben nog iets van een soort leven daar en hoeven niet in een tentje. Bah.

Finkel, beste brave borst: Don’t feed the trolls; maar ook; don’t wake them up..
Enfin, al doende leren we aan en af.

Ik word b.v. geacht een typekamer te hebben, boven.. huh?

In mijn eigen huis waar ik de baas ben laat ik me niet naar een typekamer sturen zeg, mijn laptopje staat naast me en als iemand daar problemen mee heeft: je kan zo de tel.nr. van mijn ex-schoonmoeders krijgen om je beklag te doen.

Die geven je zonder te luisteren al gelijk, luisteren doen ze eigenlijk nooit, hou daar wel rekening mee.

Ik vermoed zelfs dat ze soms een beetje jaloers op me waren, ze lieten zichzelf al hun leven lang naar naai- strijk- of washokken sturen, een enkeling naar een typekamer. Niks voor mij.

Dan is het kennelijk shocking dat je -achteraf bekeken – je leven lang gewoon had kunnen zeggen: ga jij maar op je tv-kijkkamer zitten tegen zo’n typekamerfetisjist.

Zeker als je beste vrienden op de camping bier zitten te drinken in juichpak en jij de vuile was moet gaan doen..

Ook Opa wil ik nog even een LIKE geven voor zijn reactie richting Jeettje, zo is het maar net Opa.

O, Opa, is Oma nog net zo boos als eerder op de dag?
Zo ja, geef haar een dikke knuffel en zeg dat ik morgen nog even bel.
Als ze eenmaal de bokkepruik op heeft…. koppige Oma!

Liefs allen,
Jullie Annie

ps: Benny, doe je heeeeel voorzichtig? Campings kunnen meer dan alleen koud, nat en klam zijn.
Ook ronduit angstaanjagend, de vele mensen om je heen geven je een (vals) gevoel van veiligheid, let daarop!

ps ps: Finkel! je bijdrage stond er net nog niet maar: LIKE! ik had het niet beter kunnen zeggen en dat hoeft nu ook niet meer, dankzij jou, dankjewel!! 🙂

gravatar

Links is de kant waar de duim rechts zit. Maar draait men de handpalm naar boven – heel handig bij het ontvangen van subsidie – dan zit hij weer links. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor de rechterhand is het juist omgekeerd.

gravatar

@ Haagsche Annie.

Wil je de volgende keer een samenvatting van je betoog erbij plaatsen. Meerdere mensen hebben er over geklaagd.

Oerol associeer ik niet met cultuur. Het is meer een Efteling voor volwassenen. Stompzinnig vermaak voor stelletjes in uniseks kledij die een met bloemen versierd rieten mandje gevuld met wijn en Franse kaasjes bij zich hebben en selfies met hun iPhone maken om het op Facebook te zetten zodat ze het aan hun vrinden kunnen laten zien.

@Benny Doof.
Ik ga niet met je mee naar de camping op Oerol maar wil wel eens een afspraakje met je maken in de duinen bij Scheveningen. xx

gravatar

Hahaha, die Tok spoort écht niet, hoor! Kamperen, en dan ook nog op Terschelling… Voor 750 spijkers in de week een beetje gaan zitten doen of je dakloos bent, zeker?

Óf ze is als baby van de commode gedonderd, óf ze heeft de slagboom op d’r pan gehad, ik zweer ‘t je!

gravatar

Zo zien we maar weer dat men op De Speld niet zo maar iets kan neerkwakken. Het wordt allemaal gelezen en gecontroleerd.

Ik zit nog wel met het volgende. Het weglaten van de knipoog kan een kwestie zijn van slordig citeren zonder bronvermelding. Dit is uiteraard niet acceptabel. Ik kan echter niet geheel uitsluiten dat de weglating een geheel nieuwe gedachte is, die dan uiteraard nog wel zijn waarde moet bewijzen.

gravatar

Helaas voor Corrie was de knipoog impliciet, dus tekstueel was de gelijkenis te groot om door de vingers te kunnen zien.
Tenslotte moet ik mijn nieuwe functie met integriteit en wijsheid zien waar te maken.

gravatar

Zo zie je maar, Annie. Vaak zijn die commentatoren ook nog slecht geinformeerd en eigenwijs. Zo hoorde ik Hugo Borst gister zeggen dat ie trots was dat Nederland twee maal van een achterstand terugkwam…

Och jee, nou gaat het toch nog over voetbal.

gravatar

Maar moeten we het dan over hockey hebben ? Toch zeker niet over de 1 – 6 tegen Australië !

gravatar

Mijn hemel!!

Draai ik me even om en het is weer zover; kennelijk nog een dame met de bokkepruik op, dat zijn er nu al twee Oma meegerekend..

Prachtige bokkepruik Jeettje, het is te hopen dat je hem af kunt zetten voor het slapengaan.
Sommige mensen houden zo’n pruik namelijk dagenlang op.. wekenlang is ook geen uitzondering.

Het is dat ik zij van hiernaast geblokkeerd heb en derhalve haar bijdrages niet meer kan zien maar ik heb het vermoeden dat het allemaal terug te voeren is op één probleem.

Onze kleine held Wesley legt het hier nog eens kort en bondig uit:

http://youtu.be/AIZFYnzKZrg

Zo, en nu ga ik winkelen. Niet voor de lol; ik hou niet van winkelen maar soms moet je wel.

Gek eigenlijk; de meeste wijven zijn verslingerd aan winkelen..

Liefs, Annie

ps: het was gezellig in Haren, volgende keer bij mij!

gravatar

Ladies & Gentlemen,

Regeltjes, daar heb ik schurfthekel aan. Daar moeten er zo weinig mogelijk van zijn. Maar 1 regeltje heb ik geleerd in de omgang met mijn kinderen (ik leer hen veel, maar zij mij ook): Bokkenpruiken zijn voor maximaal 1 uurtje, langer moet da nie zijn. Beter nog 1 kwartiertje.

Vriendelijke groet,

Finkel

gravatar

Jammer. Het is echt heel jammer, dat pas nu het WK in Brazilië al hoog en breed bezig is, men in Eindhoven tot de conclusie komt dat er een elektronische Hugo Walker dient te komen. Jammer ook, dat die de voornaam Hugo zal krijgen. Nederlandse commentatoren hebben nog niet één enkele keer een Portugese naam goed uitgesproken. Alleen daarom is er al behoefte aan een onomstreden commentator. Maar, als diens naam begint met ‘Oegoe’ kan die internationaal niet serieus genomen worden. Het is mij een volkomen raadsel waarom niet gekozen wordt voor een welluidende naam als Theo Koomen. Wellicht zijn de studenten in Eindhoven te jong om op dat logische idee te Koomen?

Reageer
gravatar

Theo (klaar-)Koomen was de beste! Zoals zijn naam al doet vermoeden kwam hij gillend klaar bij elk stukje overwinning dat er maar te vieren was…als je iets doet moet je ‘t goed doen.
En als je geen behoefte hebt aan klaarkomende mannen (zoals ik, ik doe het liever zelf dan te luisteren naar hoe iemand anders klaarkomt), dan schakel je gewoon over naar een andere zender, met Vlaams, Engels of Frans commentaar. Iedereen weer gelukkig.

gravatar

Toch ben ik er meer voor om de supercommentator ‘komt dat schot’ te noemen. Dan weet het publiek het verder wel.

Reageer