Shutterstock / Alexandros Michailidis & Serdarkeskiin

Shutterstock / Alexandros Michailidis & Serdarkeskiin

Wat kan Israël, behalve geen genocide plegen, doen om van dat slechte imago af te komen?

De laatste weken staat Israël er niet echt lekker op. Er dreigt een hongersnood in Gaza en mogelijk een aanval op Rafah. Wereldleiders zijn steeds kritischer op het Israëlische beleid. Wat kan het land nu, behalve voorkomen dat het genocide pleegt, doen om van dat slechte imago af te komen?

De staat zou bijvoorbeeld een WK voetbal kunnen organiseren om de smet van het landsblazoen te vegen. De gesprekken over het bombarderen van ziekenhuizen of het uithongeren van tienduizenden kinderen zullen al snel verstommen wanneer er weer een schitterend doelpunt gescoord wordt.

Ook kan het overwegen om tijdens het Eurovisie Songfestival twaalf punten toe te kennen aan alle andere deelnemers. De controverse over hun deelname zal hierdoor als sneeuw voor de zon verdwijnen. Mocht dit niet werken is er altijd nog de mogelijkheid om een lied uit te brengen met bekende artiesten en premier Netanyahu. En daarnaast is het natuurlijk essentieel om geen genocide te plegen in Gaza.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze kunnen zichzelf net zo gaan gedragen als de palestijnen misschien. Kinderen ontvoeren op feestjes, vrouwen en meisjes verkrachten en natuurlijk dagelijks honderden raketten lukraak het land inschieten. Vervolgens huil je op TV met op de achtergrond een in scene gezet tafereeltje… Het werkt voor de Palestijnen, dus zou ook voor Israel kunnen werken.

Reageer