Shutterstock / DELBO ANDREA

Shutterstock / DELBO ANDREA

FIFA: WK 2030 in alle landen behalve Saoedi-Arabië

Alleen Saoedi-Arabië mag zich kandidaat stellen voor WK 2034

Het WK 2030 wordt in alle landen van de wereld afgewerkt, behalve in Saoedi-Arabië. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt. Omdat de wereldvoetbalbond de organisatie van het WK laat rouleren, is het logische gevolg dat alleen Saoedi-Arabië zich kandidaat mag stellen voor het WK 2034.

"De openingswedstrijd is in Uruguay", vertelt FIFA-president Gianni Infantino enthousiast. "Historie enzo. Dan zijn er groepswedstrijden in onder andere Tuvalu, El Salvador, Mongolië en Djibouti. Als FIFA vinden we het van het grootste belang dat het voetbal zich overal kan ontwikkelen. Waar je ook vandaan komt, wie je ook bent: voetbal verbindt. De halve finales zijn in Dubai en Bahrein en de finale is in Qatar. Daar hebben ze de infrastructuur al. Je moet ook praktisch denken."

Infantino bevestigt dat alleen Saoedi-Arabië een bid voor het WK 2034 mag neerleggen. "Dat is wel zo eerlijk."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *