Overheid wil falende software voor budgetoverschrijdende ICT-projecten

Prognose voor voltooiing uitgesteld

De overheid gaat falende software ontwikkelen voor budgetoverschrijdende ICT-projecten. De software moet op een gebrekkige manier amper inzicht geven in de uitgaven van het Rijk.

Projectleider Kees Jurgens legt uit waarom de falende software nodig is: “De overheid en grote ICT-projecten is geen gelukkige combinatie, daar moet je eerlijk over zijn. We merkten dat er daarom een grote behoefte bestond aan software die al bij ingebruikname verouderd is. Dergelijke software hebben we gelukkig voor een veel te hoge prijs kunnen aanschaffen.”

Jurgens: “Met het nieuwe programma blijft het expertiseniveau van de betrokken ambtenaren beneden peil. Dat is hard nodig.”

Minister Kamp van Economische Zaken is pessimistisch over de haalbaarheid van de gestelde doelen. Het geven van een prognose voor de voltooiing van het project is inmiddels al met zes maanden uitgesteld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig faalt het ICT project van rijkswaterstaat waaraan ik werk niet :p Maar ik snap helemaal waarom de meeste projecten falen… verschillende bedrijven die verantwoordelijk zijn voor projecten wat met elkaar moeten communiceren. Gebrek aan communicatie tussen de bedrijven(en heeeel lang wachten). Niemand weet wie waar verantwoordelijk voor is(incl. Delen waar niemand verantwoordelijk voor is) .

Reageer
gravatar

Euh.. ik hoop dat het waarheidsgehalte van dit fijne artikel erg laag is. Ik werk bij de overheid en die falende software ben ik eigenlijk een beetje zat. Ik probeer hier te werken, maar dat wordt me zo onmogelijk gemaakt, of in ieder geval dusdanig ernstig bemoeilijkt dat het bijna geen zin.. Nou ja, wat zal het ook.. het is bijna vier uur, Ik ga me trein halen. Morgen weer een dag! Toedeledokie!

Reageer
gravatar

Ing. M. Dutje: Ik wist niet eens dat dit nog bestond: een ambtenaar uit schaal 20. met (parttime) arbeidsethos tot 16.00 uur; dus een 31-urige werkweek bij een 36-urige loongrondslag. Werkt u principieel ook al niet meer op vrijdagen? MHP-, of CNV-lid?

gravatar

Voor 281.93 euro per uur wil ik mij wel inzetten om een concept omkadering voor de gewenste beleidslijnen hiervoor te schetsen. Dit moet natuurlijk wel gepaard gaan met een nog nader te omschrijven Brede Maatschappelijk Discussie over de gewenste constellatie van contourdefinities.

Reageer
gravatar

Heer Sionist,

Je hebt per vergissing de punt in jouw uurloon op de verkeerd plaats gezet.
Overigens vraag ik mij af of in die € 28.193,– btw en reiskostenvergoeding zijn inbegrepen.

gravatar

Kosten en baten daar hangt alles op tegenwoordig.

Luisteren naar het volk, hó maar.
Democratisch gekozen en dan wachten op andere die het misschien afmaken.

De kwaliteit wil ook wat en het gaat in de politiek ook om, vooruitzien. Zo ook met de Speld.

Wat wil ik nou eigenlijk zeggen….

Stemmen op Annie d’r donderwolkpetitie.(al zal erna alleen zonneschijn zijn natuurlijk)

Ik heb Thorn nog niet gehoord en Lucifer ook niet en niet te vergeten Corrie v H. Tokkie.

GOD heeft getekend, nou de rest nog.

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Reageer
gravatar

Alweer een ambitieus project waar de overheid zich aan gaan vertillen. Let op mijn woorden. Nee, beter gewoon als met pen en papier doen. Niks mis mee!

Reageer
gravatar

Wervingsadvertentie Ministerie van Economische Zaken;

Voor ons nieuwe ICT-project zijn wij op zoek naar programmeurs BASIC. U dient in bezit te zijn van een Commodore 64. Salaris ruim boven de ‘Balkenende-norm’, minimale werktijden en uitstekende afvloeiregelingen zijn van toepassing.

Reageer
gravatar

Beste Moosje,

Ik had kapitalen kunnen verdienen, maar om een of andere reden wil mijn familie niet dat ik opdrachten uitvoer voor De Speld en de Volkskrant.

Overigens, gebruik het knopje linksonder voor irritante en onwelvoeglijke reacties. Wacht een uurtje of zo en doe het opnieuw, als het echt menens is.

gravatar

Sys 64738. De voorloper van ‘close Windows’ ‘open Windows’ zeg maar. Maar dan zonder de tochtige ramen.

gravatar

Dat lijkt me toch echt een overdreven en doorzichtige uitgave van het Rijk.

Iedereen weet toch dat het Falende ICT beleid al een daverend succes is sinds er ICT bestaat? (Niet dan?)

Het kan niet anders of men hoopt er nu een EU subsidie en wellicht een nieuw comissariaat mee in de wacht te slepen.

Reageer
gravatar

Jawel, ooit werd verkondigd dat het kantoor van de toekomst een papierloos kantoor zou zijn. We weten hoe dat is afgelopen.

Ooit was de koffiejuffrouw binnen het bedrijf een sociaal trefpunt. Sinds de koffiejuffrouw ontslagen is, treffen collega’s elkaar als ze even een printje moeten ophalen. Aangezien men vaker een printje moet ophalen dan men ooit koppen koffie kon verorberen, kom ik tot de slotsom dat het aantal collegiale contacten is toegenomen.
Ooit werd men geacht de gehele werkdag op zijn kruk te blijven zitten. Nu zijn er royale mogelijkheden om tijdens het werk te vertreden. Even een printje halen.

gravatar

Allerbeste, brave, aardige Trendvolger, mijn meest geliefde reageerder,

Kan ik even langs komen, want mijn zakgeld is nogal schraal en ik moet flink sparen om mijn toekomstige studie te kunnen bekostigen.

gravatar

Hoi Polleke,

Voor jou staat de deur altijd open, en kijken we gelijk even wiens spaarvarken eraan zal moeten geloven.

Maar beste kerel, vraag je neef Nerd eens om je te helpen één of ander stukje flutsoftware te schrijven; in Den Haag is er altijd wel een ministerie te vinden die het gedrocht van je af wil nemen, tegen een marktconforme prijs uiteraard, en klaar ben je.

Succes!

gravatar

Ach ja, dat waren nog eens tijden, de koffiejuffrouw en het bezemhok…zucht
Met weemoed denken wij daaraan terug

gravatar

Van de week zag ik gelukkig ook een meneer op TV die enthousiast vertelde dat de overheid meer werk gaat “inbesteden” i.p.v. Aanbesteden. Dus voortaan gaat de overheid zelf meer schoonmaken, kroketten bakken, plantsoenen schoffelen, en pleisters plakken. Dit met een lekker uitdijend ambtenarencorps, zodat we binnenkort weer allemaal ambtenaar zijn en kunnen klagen dat we zoveel blasting betalen omdat de overheid zoveel kost.
Iedereen wordt dus weer gelukkig! (behalve mijn nichtjes Lien en Mien)

Reageer
gravatar

Ik heb zo juist op de afwijzingsknop onder deze reactie gedrukt, omdat ik van mening ben dat deze knop ook gebruikt moet kunnen worden voor reacties die geheel niet ter zake doen, geen reactie zijn op het artikel noch anderpersoons reacties of niet passen binnen het karakter van De Speld.

Maar de Redactie kan daarvoor natuurlijk ook een aantal speciale knoppen plaatsen.

gravatar

Beste meneer Steeds, ik ben allang vereerd dat u mijn reactie gelezen heeft, geanalyseerd, en hebt geconcludeerd dat die helemaal nergens op slaat. Voorts heeft u nog de relatie gelegd met de beruchte duimpjes, op mijn duimpje gedrukt, en een lulverhaal teruggeschreven. Dat is meer aandacht dan ik ooit van mijn vrouw gekregen heb, ik ben ontroerd…!
Kort gezegd: Dank u wel.

gravatar

Beste Benny, voormalig helicoptervrouw heb ik vanzelfsprekend de deur uitgekieperd zonder parachute, thanx for asking.
Ze vloog weg op haar bezem.

Zo kwam alles toch weer goed.

De petitie: all in due time, ook dat komt goed. Zie dat we richting de 100 gaan. Op zich niet veel als je bedenkt dat “De tapir terug in Rotterdam Noord” o.i.d. een veelvoud van dat aantal handtekeningen heeft. Maar de kwaliteit van de ondertekeningen tegen de duimpjes is veel hoger! Zelfs God is met ons, en dat heb ik wel een beetje gemist sinds het verdwijnen van de Knaak in 2002.

gravatar

Robbert-Jan,

Vanwege jouw volgende onnozele reacties heb je bij jouw eerste nog een duimpje van mij erbij gekregen.

Overigens weten de meest vaste abonnees nog niet, dat je zoveel duimpjes of rechthoekjes kunt geven als je maar wilt door de falende software van WordPress.

gravatar

Dat is juist ome Steeds,

Uit compassie met de Directie en de Redactie van De Speld heb ik nog steeds niet aan de abonnees verteld hoe je makkelijk extra duimpjes kunt maken.

Laat ik dan toch de eenvoudigste methode vermelden: Wacht gewoon een uurtje of zo, dan heeft WordPress alle ip-adressen gewist.

De andere methode vereist iets meer kennis van HTTP. Die is dus meer voor kenners.

gravatar

Dag Steeds, nu mag je wel weer een portje tegen de kater, en dan hup hup naar bedje toe. Morgen weer fris op, en in de tussentijd steek je je duimpjes maar lekker in je oren of ergens anders, naar believen.

gravatar

Beste lezers,

Ik liep gistermiddag bij Jazz in Duketown toevallig Diederik (Smit, D.S.) tegen het lijf. Dat was dus dé gelegenheid om hem te vragen naar de knopjesaffaire.

Hij heeft mij omstandig uitgelegd, dat het knopje een beoordelingsfout van zijn Redactie is. Ze hadden namelijk de lezers van hun behartigenswaardig e-blad intelligenter ingeschat.

Erudiete personen weten immers dat Romeinse keizers hun rechterduim omhoog richtten, als in de arena iemand die ondermaats had gepresteerd, schandelijk tot lijk moest worden gedegradeerd, dat vervolgens werd gevoerd aan vraatzuchtige beesten, zoals leeuwen. Een bekend slachtoffer is Daniël. Het is evenwel onbekend of hij abonnee van de Romeinse Speld was.

Het vermaledijde duimpje dient dus een ander doel dan lezers denken. Het lost juist een diep verlangen in van de vaste abonnees. Het dient om tokkies en ander gespuis weg te stemmen!

Kortom, gebruik het knopje linksonder voor irritante en onwelvoeglijke reacties.

Reageer
gravatar

Beste neef Nerd,

Je hebt inderdaad gelijk. Het misverstand is bijzonder groot. Ik noem twee voorbeelden.

De prachtige, inspirerende, humorvolle en originele reactie van een zekere “witte Reus” kreeg maar liefst ten onrechte 41 strafpunten:

Ik was dus ik heb schone kleren.

Zie: http://www.speld.nl/2014/06/07/wereld-herdenkt-verleden/#comment-128722

Daar tegenover stond een reactie van iemand die zich nota bene “Uw persoonlijke god” noemde en toch geen enkel wegstempunt kreeg. Dat ondanks zijn blasfemisch, ongemanierd en beschamend antwoord aan abonnee Jeettje, dat ware gelovigen diep moet hebben gekrenkt:

Als u tijdens uw gebed aan mij even de gewenste datum en uw verblijfscoördinaten doorgeeft, zal ik zorgen dat de bliksem u treft.

Zie: http://www.speld.nl/2014/06/07/wereld-herdenkt-verleden/#comment-128780

gravatar

Ja kijk als je het zo uitlegt dan zou er bij het negatief omhoog gerichte duimpje geen positief getal moeten staan. Gewoon een minnetje ervoor dus.
En anders reageren en geen duimpje gebuiken.

Op Pinkpop diverse mensen aangesproken om op de petitie van Annie te stemmen. Sommige wisten niet waar het over ging, zaten aan de drank of lagen languit een zonnesteek op te lopen. Andere klapte er zelfs voor maar keken de andere kant op richting podium…en om maar niet te spreken van de herrie die mij ook niet altijd even verstaanbaar maakte. Ik heb maar meegeklapt om zo mijn sympathie uit te drukken richting hun.
Of het nou allemaal echt geholpen heeft, geen idee.

Zolang het duimpjes gebeuren er zo blijft uitzien zoals nu het geval is toch Annie d’r petitie tekenen.
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Dit nog voor Annie,

De Rolling stones zij trouwens over the top… heen.
Ze hebben hun best gedaan en ik heb niks waargenomen van iemand die door z’n rug is gegaan.
Ze moeten maar niet zovaak meer optreden als ze gedaan hebben.

Groetjes,
Benny

gravatar

Jawel Heer Nerd. Maar goed geïnformeerde lezers van De Speld weten ook dat die Romeinen rare jongens waren. Om hun achterhaalde gebruik van de duim nu tot norm te verheffen, is toch een beetje vreemd. Rare jongens, die redacteuren.

gravatar

Hoi Nerd,

Op school zou ik je gepest hebben maar omdat ik tegenwoordig een BN-er ben doe ik dat niet meer. Ik ben Samatha (vroeger heette ik Barbie) van het RTL5 programma “Doe effe paranormaal”. Mijn vriendin Billy van het SBS6 programma Utopia heeft mij gewezen op de Speld. Je komt er verrassend en betrouwbaar nieuws tegen zegt ze.

Wat ben ik blij met je pleidooi dat de Speld bedoeld is voor beschaafde lieden zoals de familie Paulussen (op opa en opoe na) en ik. Lieden zoals Corrie Tokkie en ander gespuis dienen gemeden worden op de Speld.
De vooringenomenheid van de Paullusjes mag niet bekritiseerd worden.

Laat de redactie dat duidelijk zijn!!

Groetjes,
Barbie

PS: Ik heb me paranormaal gefocust op de foto van Haagsche Annie en krijg van de geest die in me zit door dat ze uit Den Haag komt. Klopt dat?

gravatar

Hallo Samanhta,

De foto van Haagsche Annie is een grijze roodstaart papegaai.
Ik denk meer dat het aan haar naam ligt.
Maar wie ben ik om daarop te reageren als je het aan iemand anders vraagt.

Ooit naar Skippie gekeken?

Niet alsnog gaan doen, gewoon overslaan.

Groetjes en kusjes, Bejamin

gravatar

Beste Nerd,

Je liep gistermiddag bij Jazz in Duketown toevallig Diederik (Smit, D.S.) tegen het lijf. Dat was dus dé gelegenheid om hem te vragen naar de duimpjes/knopjesaffaire.

Prima, maar even de duimpjes terzijde:

Wat had hij te zeggen over de laatste 10 reacties weer tonen? Dát boeit me stukken meer dan dat gezever over duimpjes.
Ga me niet vertellen dat dát niet aan de orde geweest is want dan.. want dan… nou ja dan moet dat alsnog aan de orde komen.

Wel grappig dat een scheldende woest om zich heen slaande voetbalfan zich elders boos afvroeg waarom er geen &^%$#@ duimpjes omlaag zijn.
Maar ook tekenend voor hoe de situatie uit de hand aan het lopen is helaas.

Dus ik de petitie stoppen als ik (en de reactieraad!!) de ene helft dreigt te verliezen en jullie, redactie, net doen of de wedstrijd in de pauze al afgelopen is?
Ik eis een volledige wedstrijd.

Neuh Nerd, er komen ook mensen zonder facebookaccount en die scheep je niet af met een jamaar verhaal.

Zeg dat maar als je Diederik S. weer tegen het lijf loopt in Duketown bij Jazz.

Of als jullie weer in Scheveningen in de bar van jullie favo-paranormale bruindine zitten te informeren wat je nowadays voor een beetje vuurwapen betaald.

Maar hij komt hier niet mee weg, o nee!
De rest van de redactie ook niet trouwens.

gravatar

Een nadeel van falende verouderde software is wel dat ie moeilijker te hacken is door hoogtechnologische virussen en trojanen, die het vooral gemunt hebben op het binnendringen in hoogbeveiligde systemen. Waar de deur openstaat rennen ze gewoon voorbij. Russische en Chinese hackers staan al in gedisciplineerde rijen klaar om massaal te gaan janken bij de ondergang van hun core-business. Het gestegen zeeniveau zal hierdoor de Lage Landen verzuipen ergens rond kwart na vier. Hou de kinderen binnen dus. De gevolgen van manke software zijn echter in geen geval te vergelijken met het immense verlies te wijten aan het verdwijnen van de laatste reacties alhier ter rechterzijde, zoals Annie hierboven terecht en volkomen binnen de kwestie poneert.

Reageer
gravatar

Het gaat me enkel om de petitie , Annie en een stapelrek.
Pierre Jansen, je hebt gelijk. Sommige mensen waren beter in de baarmoeder gebleven.

gravatar

De onverlaat die zich met brutale taal waagt te vernoemen naar de onvolprezen kunstkenner wijlen Pierre Janssen (overigens met dubbel s) kreeg uiteraard een duimpje omhoog van mij.

Ik kan het niet genoeg zeggen: Gebruik het knopje linksonder voor irritante en onwelvoeglijke reacties. Zegt het voort!

gravatar

Stedelijks, ik ben nog Steeds niet overleden en wijlen, nog elcken dag zwingel, zwiegel en zwalk ik zwilkend, zwollekend en zwelckend maar aarzelend en niet over onze camping.

Nog Stedelijks ben ik ongezwollen en ongezwelckt als Magere Hein, die er ook wel mag zijn, maar die zwalkt en zwengelt niet over het podium van een oude zwart/wit tv.

In die zwart/wit tv tijd kon je nog iemand verwittigen, maar niet verzwartigen en rassenhaat bestond nog niet, je haatte gewoon en dat mocht, het moest zelfs.

Maar mr. Steeds, hou nou eens even vrijwillig op met posten, een paar maandjes maar, hooguit twee jaar. Dat zou ons allen goed doen.

Emma Peel blijft natuurlijk van harte welkom, hierbij bedoelen we natuurlijk haar kleindochter, de nu knappe Emma van 21 jr.

Met ha(r)telijke groet,

gravatar

Nu ben ik zeker dat ik met sommige niet de Heer Steeds bedoelde. Voor het overige valt uit het voorgaande enkel af te leiden dat Pierre Jansen wellicht een gekloonde zombie is met een helaas stilaan wegrottende hersen.

gravatar

t.a.v. van FLINTER : U beweert dat Pierre Jansen een punt heeft. U dwaalt helaas. Men heeft enkel een punt als de tegenstander er niet in slaagt terug te slaan of doodvalt in de niet-doodval-zone . Als u vergeet de gemepte tegenstander eerst te laten stuiten, gaat het punt alsnog naar de tegenstander als die tenminste niet reeds langs de bus naar huis heeft genomen.

gravatar

Grumpy, de meubelboulevard in Die bleek nog in aanbouw te zijn… stom stom stom!!

Uit frustratie ben ik iets gaan doen waar warm weer voor nodig is: zonder jas naar buiten, ik heb ervan genoten en aan het eind van de dag nog een patatje oorlog gehaald aan de overkant. Echt waar.

Geeft niks, morgen nog rondje Binnenhof, tikt altijd aan, de petitie telt al bijna 100 handtekeningen en dan nog degenen die per post wilden tekenen, er hangt al een briefje voor de postbode.

Zullen wel van die grote juten zakken zijn en die passen niet door mijn brievenbus maar ik denk vooruit, geen zorgen!

Ik ben al opgelucht dat ik niet de enige ben die denkt ja maar duimpjes hier, duimpjes zus en zo, en duimpjes daar natuurlijk ook maar wat vinden we van de laatste 10 reacties terug?

Daar moet ik nog eens extra op wijzen en het doet me deugd dat jij er hetzelfde over denkt.

Bedankt voor de bijval en volgende week overweeg ik een koopgoot om stemmen te werven.
Nog nooit van dichtbij gezien, zag geen reden om zoiets op te zoeken maar nood breekt wet nietwaar?

Snel een brief naar Google, afd. K. van koopgoten.
Het is pas dinsdag, gaat lukken beloof ik je nu al!

gravatar

Geachte H. Annie . Vooraleer gluurders gaan roddelen over onze relatie, wil ik je er wel op wijzen dat je best de heroverwegingsoptie aanvinkt bij aankoop van een koopgoot. Je weet maar nooit met dat Made-in-China-spul of je er allergisch aan bent of dat ze het fout begrepen hebben en een loopgoot opsturen, of een pooktoog, Zit je met heel wat retourkosten als je de heroverwegingsoptie vergeet.

gravatar

Dag Annie,

Als bewoner van het programma Utopia van SBS6 lees ik altijd de Speld. Je moet toch wat doen hebben want we vervelen ons rot. 🙁 Jouw stemknopstrijd spreekt mij aan. In Utopia stemmen wij iedere maand wie eruit gaat en dan gebruik ik, net zoals jij, mijn vrouwelijke trukendoos 😉 om een andere bewoner er uit te wippen.

Haagsche Annie, jij en ik zijn zielverwanten. Om onze zin door te drukken geven wij nooit op. Wat zijn de mensen toch dom dat ze je petititie niet ondertekenen. Kennelijk begrijpen ze je rechtvaardige strijd niet.

Mijn tactiek om m’n zin te krijgen is janken. Moet je ook doen, dat werkt.

Zie: http://www.show.nl/video/utopia-tranen-met-tuiten-voor-billy

Als bewijs dat ik je steun heb ik je een duimpje gegeven.

Je bent mijn digitale hartsvriendin,

Billy uit Utopia. XX.

gravatar

Lieve Annie,

Onze Nerd heeft inmiddels met de hoofdredacteur van De Speld gesproken. Hij doet daarover verslag onder #6.

Mijn kleinzoon vernam dat het tumult over het duimpje of het rechthoekje een misverstand is, dus kun jij jouw actie staken. Dat is wel jammer, omdat jij spontaan heel veel bijval kreeg alsmede leuke reacties.

Zullen wij voortaan onder onze berichten zetten, dat het knopje linksonder voor irritante en onwelvoeglijke reacties is bedoeld zolang de redactie dat zelf niet doet?

O ja, de reclame in dit blad die wij hebben gemaakt voor het dameskorfbal, leverde gisteren bij het pinkstertoernooi flink wat nieuwe toeschouwers op. Helaas kregen zij jouw overheerlijke, verse, zelfgebakken, niet-roze rozekoeken te pakken, zodat ze op waren toen wij van het veld kwamen. De volgende week dus beter verstoppen.

Kusjes ook van Opa,
Oma

gravatar

Billy, hoi wat gezellig.

Ik heb even opgezocht wat Utopia ookmeweer was enzo en ja, ik begrijp het probleem.
Zelf verveel ik me nooit zo erg dat ik op tv naar mensen ga kijken die zich nog erger vervelen dan ikzelf al doe, ik ga meestal slapen wat in sommige omstandigheden voor de nodige consternatie zorgt maar dat geeft niks.

Natúúrlijk jank ik ook heel veel om mijn zin te krijgen, gelijk te krijgen, goederen gratis te krijgen, nou ja jeweetwel ;).

En je weet het: de bovenste laag make-up MOET waterproof zijn, de onderste wimpertjes mogen voor een meelijwekkend uiterlijk best iets uitlopen.
(fixen met een wattenstaafje als je eenmaal je zin hebt en je ziet er weer strálend uit).

Je bent ook mijn nieuwe allerbeste digitale vriendin hoor en ik ga zeker kijken of ik van je kan leren, vast wel enneh… als je ooit weer in je eigen huis gaat wonen kan ik je ook nog wat leren voor als je in Big Brother wil.

Ik ga al die programma’s eens bekijken, tijd zat nu het op de Speld alleen nog maar over voetballen gaat.

Dat is het toppunt van saai, dan zie ik liever de extended version van een huilbui uit jouw ogen komen, daar heb ik wellicht nog eens wat aan.

Nou lieve schat, denk eraan: hou je vingers scherp met rode peper of sambal zodat de ogen tranen bij de lichtste aanraking, zo win je wel wat er te winnen valt in Utopia.

En pas op met die verveling: je zou niet de eerste zijn die zich doodverveeld heeft in zo’n programma maar nog nooit in Nederland.

Ik zou het vreselijk vinden als jij de eerste persoon ooit gaat worden (in NL dan, het is al eerder vertoond tenslotte) die begraven/gecremeerd wordt in een realityserie onder het mom: ja dat hoort er ook bij; sorry maar in Utopia gaan we ook gewoon dood hoor, is dat gek?

Dan hebben we over 2 weken weer tv-spotjes van de nieuwe Eyeworks hit:
‘De dood; het hoeft geen drama te zijn.’

Over hoe de één zelf broodjes meeneemt, de ander royaal aan het fuiven slaat in een sterrenrestaurant na het overlijden van manlief, het testament voorgelezen wordt onder toezicht van Caroline Tensen én John Williams mocht het anders uitpakken dan verwacht.

Ook vreemde reacties of post, zoals iemand me vanmiddag liet zien op Facebook na het verscheiden van een jongeman: M*** K*** (ik zal haar naam niet helemaal noemen) schreef:
“Wat erg, gecondoleerd. Wie is er eigenlijk overleden?”

Dan zit ik te janken, zeker, maar van het lachen. Jij ook?
Fijne avond Billy, je bent echt mijn allerbeste digitale vriendin ooit, nu al!!

Liefs en een hele dikke knuffel natuurlijk,
Annie

gravatar

Lieve Oma, ik was u niet vergeten hoor!

Toch nog een kleinigheid: die duimpjes… tsja, tzal wel, niks aan te doen.

Maarrrrr we laten ons toch niet zomaar de laatste 10 reacties door de neus boren zonder dat daar zelfs maar één woord aan is vuilgemaakt?

Geeft niks, ik blijf de duimpjes negeren en mocht ik er toch een willen geven (ik denk aan Billy uit Utopia) dan met redenen omkleedt.

Het roze koekenprobleem heb ik rigoreus opgelost, het worden voortaan amandelbroodjes en als het mag van de kantinejuf neem ik mijn frituurpan mee (ik gebruik hem nooit oma, staat hier maar te staan) en bak voor de liefhebbers van hartig ter plekke bitterballen en bamischijven.

Echt weer eens wat anders, en een zoutloos plakje leverworst voor degenen die rekening moeten houden met de bloeddruk is een kleine moeite…

Komt goed, ik ga me nu op de laatste 10 reacties concentreren, die duimpjes omhoog gaan de duimpjes omlaag achterna, let maar op.

Liefs, ook voor Opa,
Jullie Annie

gravatar

Tja, Kees Jurgens……….. ken hem nog uit de tijd dat wij samen enige semesters mismanagement liepen. Goede jongen dat wel, is nu dus bij de overheid terecht gekomen, tja, was wel te verwachten.
Zal, voor hem en de overheid een hele vooruitgang zijn.

Reageer
gravatar

ha die goeie ouwe tijd, ik zou je graag vragen hoe het met je gaat maar gezien mijn baantje bij de overheid ben ik natuurlijk volledig op de hoogte. Ik zal hier nooit jouw privacy schenden of iets dergelijks, maar ik wil je even laten weten dat je je echt niet hoeft te schamen voor je ‘probleempje’. Mijn kat is ook nog niet zindelijk.

gravatar

Beste Kees,
Ahum…………….tja………oeps.
(Mijn probleempje…………!)
Goede oude vriend, je was altijd een ster, geweldige vriend, bovenste beste kerel!!!!!!!!!!!
(slijm……..slijm……slijm)
Ben blij te horen dat het je zo goed gaat.
de verantwoordelijke post is je gegund.
Groet je kat van mij!

gravatar

Hé Kees,
Jij ook hier, gaaf!
Nog steeds die intieme relatie met die opblaaspop, of is toch eenogige manke Nellie je vrouw geworden?
Lijkt wel een reünie: Kees, de Gevallene en ik.
Zo komt de hele Montessori klas 1962 weer bij elkaar, gaaf man.

gravatar

Gelukkig maar. Was al bang dat ze toch een keer een klapper zouden maken met een werkend programma. Stel je voor dat bijvoorbeeld de Belastingdienst (met hoofdletter, jawel) dergelijke software in z’n grijpgrage klauwen had gekregen….. De aanslagen zouden niet van de lucht zijn geweest. Had Jeetje toch glad z’n solex moeten verkopen?!

Reageer
gravatar

Pas op ! Een risico is dat de verkeerde methodiek foutief wordt toegepast en dat kan, let wel: kan, leiden tot hier en daar een gereed en aanvaardbaar product.
Door een zeer burocratische projectorganisatie te hanteren kan dit risico tot aanvaardbare proporties worden teruggebracht.
Waar kan ik mijn advieskosten ad 300 eu per uur declareren ?

Reageer