Jan Veenhorst mag voor eigen rechter spelen

Buurman krijgt zes jaar cel

De 50-jarige Tilburger Jan Veenhorst is bevoegd om eigen rechter te spelen. Dat heeft de rechtbank in zijn woonhuis in de Houtstraat vandaag bepaald in een zaak die werd aangespannen door Egbert Kroezen, de buurman van Veenhorst.

Kroezen maakte de zaak aanhangig nadat Veenhorst eerder deze week een baksteen door de ruit van de schuur van Kroezen gooide uit irritatie over de klimop van Kroezen die bij Veenhorst over de schutting groeit.

De rechter wees Veenhorst tijdens de spoedzitting de volmacht toe om eigen rechter te spelen, en verklaarde daarna de klacht van Kroezen ongegrond. Ook veroordeelde hij Kroezen tot vier jaar cel en een nieuwe baksteen door de ruit van zijn schuur.

Kroezen is in hoger beroep gegaan bij het huiskamer-tribunaal, maar hiermee had hij geen succes. Zijn straf werd door Veenhorst verhoogd tot zes jaar cel en een steen door de ruit van zijn voordeur.

Jacco Hageman, de advocaat van Veenhorst, is tevreden met de beslissing van de rechter: “Ik denk dat mijn cliënt een juiste beslissing heeft genomen. Niet voor het eerst overigens.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het probleem met Barroso is dat hij de EU in een goed daglicht probeert te stellen MAAR DAARBIJ ZELF FLINK IN DE WEG LOOPT. Zo spreekt hij bvb geen enkel woord Vlaams. Noch heeft hij ook maar één motorfiets legaal proberen te transporteren van bvb NL naar België. Me ik ga gewoon in Bulgarije een bromfiets kopen en die naar Antwerpen proberen te exporteren. Normaal moet dat kunnen.

Zelf wil ik in Roemenië en Bulgarije camionetten vol motorfietsen gaan TERUGSTELEN. Ze zullen nogal opkijken als ze ook te poot verder moeten langs die kanten.

Bij de RDW en DIV gaan ze ook opkijken. Dat ik met al die spullen terug afkom. Volgens EU wetten behoren ze aan de Bulgaar die ze gekocht heeft. JA MIJN OOR.

Reageer
gravatar

Kijk, zo gaat het ergens op lijken: dit is geheel volgens de wens van Octopus Paul, Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten.
Niet alleen ieder zijn of haar eigen heilige boek over het geloof in Hem, maar ook eigen rechtspraak!

Reageer
gravatar

Denkt men te kunnen lezen gaan hoe die man voor eigen rechter spelen gaat, leest men hoe hij een ànder het gevang in bonjourt! Met alle respect toch wel een loser deze vent die zichzelf zelfs niet een taakstraf oplegt waardoor we hem aan de afwas hadden zien kunnen. Nee, dit bot Speldke prikt d’r niet lekker in of doorheen en dat is spijtig.

Reageer
gravatar

U verwart hier klassejustitie met het kavelgerecht vrees ik.
Laten we klassejustitie toch alsjeblieft overlaten aan De Juf, Streng maar Onrechtvaardig.

gravatar

De woning van Veenhorst ligt ook nog links van die van Kroezen. Daarmee is wederom aangetoond dat eigenrechters in ons land links zijn.

Eigenstandrecht in straten en op pleinen, waarna direct wordt gelyncht, heeft mijn voorkeur en daardoor natuurlijk ook van het volk.

gravatar

Blonde eigenpartijleider,

Als schijnheilige wil jij natuurlijk de eerste straatsteen werpen.

gravatar

Wat ik mis in dit verhaal is de leverancier van de bakstenen. Is deze slechts te goeder trouw of hem als medeplichtige?
Ben je als eigen rechter ook meteen onbezoldigd ambtenaar?
Mocht Veenhorst ook zijn eigen vrouw oproepen als getuige à decharge?

Dit zijn toch essentiële vragen.

Reageer
gravatar

Beste Jongste,

waarom zou Veenhorst zich in de eigen vingers snijden door zijn vrouw op te roepen als getuige à decharge? Of heeft ze soms een affaire met Kroezen en probeert hij nu zo zijn eigen huwelijk te saboteren en onder de goederengemeenschap uit te komen?

gravatar

Emile Ratelband heeft inmiddels voor de uitspraak meer dan gemiddelde belangstelling getoond. In zijn streven om zijn eigen politieke partij “ERE” (Eigen Recht Eerst) te promoten, overweegt hij om zitting te nemen in de Eerste Kamer, om vervolgens Arie Duivesteijn te doen veroordelen tot gematigde steniging in de tweede graad. Onduidelijk is of (nieuwe) bakstenen in de Senaat zijn toegestaan…..

Reageer
gravatar

Precies Jeettje,

dat boek is groot en zwaar genoeg om door de ruit van de voordeur van Kroezen te keilen…

gravatar

Er is uiteraard sprake van een nieuwe ruit, de eerste baksteen dien immers door de ruit van de schuur geworpen te worden, de tweede door de voordeur.
Dat zijn dus 2 bakstenen door de ruit bij de heer Kroezen, geheel terecht zoals u ook al noemde.

Reageer
gravatar

Mag ik ook zo’n bank in mijn woonhuis? Waar kan ik hem bestellen? kan het ook via internet?

Reageer
gravatar

Hoi Carrotte,

Veenhof heeft gekozen voor de Karlsfors. Deze komt met een handig kantonrechtbankje…

gravatar

Het is overigens maar goed dat hij een meervoudige woonkamer heeft want het is best een fors ding.

gravatar

Dat is inderdaad een eventueel verzwarende factor die nog niet is meegenomen in het vonnis: Van Wie Was Die Baksteen?!!

Gemeentelijk of Privaat eigendom?

gravatar

Zo zie je maar dat het zo slecht nog niet gesteld is met de rechtspraak in Nederland. Tot tweemaal toe een verstandig besluit; alle kritiek mag nu wel eens verstommen!

Wel schept het artikel wat onduidelijkheid rond de ‘nieuwe baksteen’. Geldt hier misschien ook ‘nieuwe ruit’?

Reageer