JSF mogelijk inkomensafhankelijk

Lagere inkomens beschermd door bijstandshelikopter

De VVD wil de JSF inkomensafhankelijk maken. Het voorstel is bedoeld om de PvdA tegemoet te komen. Volgens het plan krijgen mensen die relatief veel belasting betalen recht op luchtsteun van de JSF, terwijl lagere inkomens afhankelijk worden van de bijstandshelikopter. De maatregel zou gunstig uitpakken voor gezinnen, die nu nog door de F-16 worden verdedigd.

VVD-fractievoorzitter Zijlstra is positief: ‘Het is belangrijk dat iedereen naar draagkracht wordt verdedigd. Het kan niet zo zijn dat mensen die financieel weinig bijdragen aan onze veiligheid even goed beschermd worden tegen vijandige invasies als mensen die wat meer betalen.’

D66-Kamerlid Wassila Hachchi is tegen een inkomensafhankelijke luchtmacht: ‘Mensen kunnen prima zelf bepalen door welk gevechtsvliegtuig ze beschermd willen worden. Laat iedereen de keuze maken waar hij zich goed bij voelt. Voor burgers is het nog te ingewikkeld om over te stappen op een ander gevechtsvliegtuig, terwijl je op internet eenvoudig verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken.’

Net als de JSF zit de bijstandshelikopter nog in de ontwikkelingsfase. In april ging de Tweede Kamer akkoord met de aankoop van twee testtoestellen. In totaal heeft Nederland drie helikopters nodig om de lagere inkomens vanuit de lucht te kunnen bijstaan.

Alleenstaande moeder Coby Zeilstra is een van de mensen van wie het luchtruim in de toekomst door de bijstandshelikopter verdedigd zou worden. Zij ziet grote praktische bezwaren: ‘Dit toestel zal vooral luchtsteun verlenen boven campings, vogelaarwijken en Rotterdam. Men vergeet dat arm en rijk vaak dicht bij elkaar leven, waardoor de JSF en de bijstandshelikopter op elkaar kunnen botsen. Ook omdat veel bijstandshelikopters geen radar hebben.’ Leverancier Lockheed-Xenos ziet geen probleem en benadrukt dat de meeste bijstandspiloten prima op inuïtie kunnen vliegen. Voor nachtmissies is bovendien geen budget.

De PvdA-fractie neemt in april 2017 een besluit over het voorstel van de VVD.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als persoon van hogere adel zie ik dit soort inkomensafhankelijke ingrepen wel zitten. Aangezien de stap voor de aanschaf van een eigen JSF (of Eurofighter, ik ben zelf ook nog in twijfel) net wat te ver is, helemaal gezien de onduidelijke extra kosten, is dit een prima oplossing.

Alhoewel ik nog steeds wacht tot de overheid met een private lease constructie kom, gezien de vele uren die ik inmiddels in Microsoft Flight Simulator en onlangs GTA5 heb gestoken.

Reageer
gravatar

Intertoys houdt de poot stijf en de JSF aan de grond; men kan eenvoudig niet anders, dit ontwerp is nooit bedoeld om werkelijk zelfstandig te vliegen. RadioControl is echt een stap te ver, alleen met een touwtje aan de vleugel is het toestelletje in de lucht te krijgen, rondzwiepend, zoals vroeger kinderen hun controlline speeltje oplieten. Maar weinigen houden dat langer vol dan een paar minuten. Intertoys heeft niet voor niets de JSF uit het assortiment gehaald; te weinig kind- en milieuvriendelijk.

Reageer
gravatar

Dan eerst Intertoys maar eens over de streep trekken.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, staan er op de afbeelding niet 2 JSF’s, maar 3. Hoe lang de voorste twee te gaan hebben totdat ze ook in een wrak veranderen dat laaiend ter aarde raast zoals #3 in de achtergrond is natuurlijk moeilijk te zeggen.

Reageer
gravatar

Beste Grismar, op #29 was al vastgesteld dat de 2 getoonde vliegtuigen van het type F22 Raptor zijn. Maar inderdaad, het “vliegende object” rechts onderin zou zeer wel een JSF kunnen zijn, gezien diens vlieg eigenschappen.

gravatar

Vroeger, ja toen al, maakte ik vliegtuigjes van balsahout en zijdepapier met rubbermotor en die vlogen altijd zonder haperen; hoe moeilijk kan het zijn?

Voor de jongere lezertjes: een rubbermotor bestaat uit een aantal inelkaar gedraaide elastieken (van die dingen die postbodes nogal achteloos weggooien).
En stealth!! Het ding vliegt geruisloos.

Overigens nog een filmpje gevonden van een supergeheime testsite waar de JSF duidelijk nooit is geweest:
http://tinyurl.com/q9wr32l

Reageer
gravatar

Maakt het nu echt veel uit dat verschil tussen F-22 Velociraptor of de F-35 JSF? Ze zijn qua vorm vrijwel uitwisselbaar en waarschijnlijk ook qua vliegprestaties (áls men tenminste een F-35 omhoogkrijgt. Suggestie: bel Pfizer over additief Viagra) het komt uit de VS en Harry Truman legde ons ooit de eeuwigdurende verplichting op uitsluitend Amerikaanse oorlogswaar aan te schaffen, als tegenprestatie voor het Marshall-plan.

Reageer
gravatar

Ja daar zeg je ook wat…..Als wij nu uit die vliegtuigen stappen en het wordt oorlog. Mooi niet dat die Amerikanen ons weer te hulp schieten!

gravatar

Tenzij wij met een alternatief voor deze vliegtuigen komen dat goedkoper is en het elders zijn vruchten afwerpt. Indien wij er alle moeite voor doen om een betere wereld te scheppen en de amerikanen achter ons staan, zullen ze ons ook willen helpen. Uiteindelijk hebben Amerikanen ook kinderen, oorlogsinvaliden,weduwen en gedode soldaten gezien.
Onze Minister van Defensie heeft ten slotte om vredessoldaten gevraagd, maar die horen op een dergelijk ministerie niet thuis. Daar is eigenlijk Buitenlandse zaken voor.

gravatar

Uitstekend idee, hoewel ik de bijstandsheli zou willen vervangen door huiskruisraketten. Van Chinese makelij zijn ze met kwantuminkoop erg voordelig.

Reageer
gravatar

Breaking news: vanuit Italië werpt men een interessante gedachte op, waarmee een tweeledige besparing op de overheidsuitgaven wordt bereikt:

Het kabinet kan afzien van de aanschaf van bijstandshelikopters.
Men heeft slechts nodig een aantal Joint-Sabattical-Fyra’s,
waarmee de minderbedeelden zich in bange tijden zouden kunnen verplaatsen naar veiliger, verre oorden. Heen gaat nog wel, maar terug wordt vanwege technische problemen wat lastiger.

Toevallig zijn er nog wat beschikbaar voor een zacht prijsje.

Reageer
gravatar

Even on-topic: resultaat van de Algemene Beschouwingen zal hoogstwaarschijnlijk worden dat de minst-draagkrachtigen die noch F-35 II, noch Bijstandshelicopter bescherming de volgende uitkomst zullen mogen genieten, een lekkende paraplu uit de Action-collectie zal worden geboden. Alsdan zal Diederik Samson zijn zorglijk kalend hoofd met een gerust geweten ‘s avonds op het fluwelen kussen der goedertierenheid kunnen vlijen. Niet langer geplaagd door oude spoken van het socialisme, Immers, zijn grote voorbeeld, voorganger en personal Profeet Wim Kok, schudde zich als PM reeds alle sociaal-ideologische veren van de kont. Wie is dan Diederik Samson om ze er weer aan te plakken? Dus: Oogjes dicht en Snaveltjes toe.

Reageer
gravatar

Die sociaal-democratische vogel met een nieuw ideologisch verenkleed is nog niet zo lang geleden uit het ei gekropen. Vorig jaar in de Rode Hoed presenteerde Monika Sie van WBS haar ‘Van Waarde-resolutie’.

Bestaanszekerheid, Goed werk, Verheffing en Binding.

Hoe staan deze onder druk en: Wat staat ons te doen!

Op het partijcongres van Den Bosch heeft PvdA die resolutie aangenomen. Het rode verenkleed is nog pril maar komt terug. Want: iedere crisis wordt gekenmerkt door veranderingen en moment van politieke waarheid.

gravatar

Wordt het misschien eens tijd om het verkondigen en niet te doen, strafbaar te stellen, door de betreffende partijen van de volgende verkiezingen uit te sluiten om 4 jaar tot bezinning te komen ?

gravatar

Vraagje, beste Knal Pot: wat doen we met die ouderen van dagen die zich in het verleden de vlektyphus hebben gewerkt en géén actief of passief vermogen hebben opgebouwd? Afschieten? Of collectief laten OD’en?

Reageer
gravatar

Inderdaad ROB (# 23) en aanmerkelijk deel van de 70 miljard zit bestaat ook nog uit de continuering van de status van hele echelons parasitaire “zorgmanagers” die aan het medische circuit alleen hun loon- en bonusclaims toevoegen en verder niets. Om nog maar niet te spreken van al die specialisten die behandelingen in rekening brengen die ze niet hebben uitgevoerd, ziekenhuizen die met dubbel krijt schrijven en die farmaceutenlobbies die hun pillen, poedertjes en drankjes met winstmarges van vier- tot vijfhonderd procent aan huisartsen en specialisten slijten. Het is voor de gemiddelde belastingbetaler (m/v, werkend, net- of nietwerkend c.q. vegeterend) niet eens meer nodig de broek omlaag te doen; men wordt zó reeds genaaid). En oh ja; ook nog even dit: heb jij ooit inzage gekregen in de werkelijke baten en kosten van de medische zorg, of geloof je -op haar woord- de beminnelijke SM-dominatrix Edith Schippers, die haar budgetzweep laat knallen over 150 ignorente angst-hazen, brievenbus-mijten en gestampte laboratoriummuisjes in de Tweede Kamer?

Reageer
gravatar

Als er een land ooooooiitt Nederland wil aanvallen, zullen ze dit niet zomaar ‘even’ doen. Ze zullen dit minitieus plannen en uiterst goed voorbereiden. Op het moment dat de aanval begint, zal de vijand dus eerst de hangars van deze straaljagers bombarderen of misschien met een laser vanuit de ruimte kapot maken. Dag nutteloze investering…. Alsof 23 vliegtuigjes ons gaan helpen dan haha.. Maar goed.. Wel even in perspectief, want deze hobby van 4,5 miljard valt in het niets bij de +/- 70 miljard die de overheid ieder jaar betaald aan ‘medische zorgkosten’.

Reageer
gravatar

Inderdaad gaat de vergelijking wat mank: voor die kosten worden mensen geholpen en beter gemaakt; inderdaad is dat een betere besteding dan aan het kapotmaken van mensen – helemaal gelijk in, Rob!

En hebben die medische hulpmensen trouwens ook werk en dus een inkomen aan, kunnen ze belasting betalen en spulletjes van kopen zoals meneer Rutte dat zo graag ziet.

Wat jammer nou dat mensjes alléén maar naar de uitgavekant kijken en maar zelden naar de opbrengst, erg jammer.

Kijk, mij persoonlijk maakt het niet uit hoor, maar dat die rekening van 4.5 miljard (die toch vééél hoger uit gaat vallen) PLUS de structurele kosten om die dingen te laten vliegen -gaat ook véééél duurder worden- door de aanstormende jeugd opgehoest moeten worden in een termijn van 20 á 30 jaar, tja.
Heb ik die Sieuwert nog niet over horen klagen.

gravatar

Tjonge jonge jonge. Dit is echt niet te geloven. Voor je het weet wordt alles ‘inkomensafhankelijk’. Het begint bij de JSF en voor je het weet hebben we zelfs inkomensafhankelijke luxegoederen.

Reageer
gravatar

Best suikeroom van de kouwe kant,

Huurt u ze dan niet zoals iedereen zwart in?

gravatar

Best oom van de kouwe kant,

Er klopt iets niet in uw verhaal. Gaat het wel goed met u? Hoe is het met uw goede snik?

gravatar

Lieve Plien,

Ik ben tien jaar geleden opgeleid voor JSF-vliegenier. Al die tijd wordt ik al aan het lijntje gehouden.

Dat er één sergeantvliegenier en 183 vliegeniergeneraals al jaren op een houtje zitten te bijten is natuurlijk een grote schande. We hebben allemaal op kosten van de belastingbetalers bij Lockheed Martin en Boeing in Amerika een langdurige peperdure theoretische opleiding gevolgd met ieder kwartaal een terugkommaand. Maar we hebben geen van allen ook maar één meter gevlogen. Daarom worden wij door defensie zwart betaald. En dat is exclusief zwijggeld.

Elke nacht piekerde ik daarover woelend in bed. Maar volgende week mogen we om de beurt ik vijf minuten in een testtoestel zitten. Gisteren werd ik echter gillend wakker, omdat ik droomde met het testtoestel door zijn landingsgestel te zakken terwijl het toestel stond geparkeerd. Een van de tweeduizend ernstige constructiefouten, die begin deze week werden ontdekt.

Vind je het nog gek, dat ik niet erg snik aan het worden ben?

gravatar

Een geniale vondst, maar wacht….Stel, stel dat wij toekomstig door ‘islamitische vijandelijke machten’ worden aangevallen. Ook al heb je dan nog zoveel meebetaald in je ‘aandeel’ aan de JSF, als je je schuldig hebt gemaakt aan de demonisering van islamitische mensen dan krijg je bepaald geen luchtsteun, niks. En ook geen helikopterbijstand trouwens….

Reageer
gravatar

Het maakt niet uit dat die bijstandshelicopters geen radar hebben want die JSF zou er toch onderdoor vliegen.

Alleen, waar gaat straks de inkomensgrens liggen dan? En komt er dan een aparte toezichthouder?

Reageer
gravatar

Joint Strike Fighter (JSF) znw, the (m/v), -s
Letterlijk: ‘Gemeenschappelijke Staking Vechter’ of in beter Nederlands ‘Gezamenlijke Stakingsbreker’, de enige toepassingsmogelijkheid zolang Duitsland, Spanje en Frankrijk ons land niet opnieuw willen bezetten. GSB is daarom een betere afkorting.

Reageer
gravatar

Mensen, wat hebben jullie het toch over verdedigingstoestellen. De JSF is een aanvalstoestel en m.n. geschikt voor het vervoer van raketten met atoomkop, opgeslagen in Völkel N-Br.

Reageer
gravatar

Hola, maar ons is altijd verteld dat we die dingen nodig hebben om ons te verdedigen.
Tegen wie of wat en waar wordt ons er nooit bijverteld, wel dat de aanval de beste verdediging is. Waartegen, tegen wie en waar wordt er nooit bij verteld.

gravatar

Hallo grote en kleine makkers,

Ik heb er weer een. Daar komt ie:

Beter één macht in de hand, dan de lucht van tien.

Leuk bedacht van mij, toch?

De ratsekiedee dan maar weer,

Paulusje

Reageer
gravatar

Goed plan, want als dat door de wil van het CDA geschied, is het wel zo gepast omdat dan ook door hen te laten betalen. Zo zijn ze in no time door hun partijkas heen en kunnen ze zichzelf opheffen. Het geld voor de JSFetjes dient ook terugverdiend te worden. in dit geval dus door het CDA. Maar in het geval van burgeroorlogen dus door de provincies zelf.
De gebruiker betaald punt uit.

gravatar

Conclusie is duidelijk, als je in Nederland geen inkomsten hebt, dan heb je geen recht op luchtsteun door JSFetjes. Dat betekent dat het buitenland er geen recht meer op heeft en we ze uitsluitend hoeven in te zetten tijdens burgeroorlogen tussen Noord- en Zuid-Holland en bijvoorbeeld Friesland en Groningen over het taalgebruik in de grensgebieden.

Reageer
gravatar

Wat hebben Eskimo’s ( Inuït’s) hier nu weer mee te maken? Zijn dat goedkope buitenlandse piloten die het werk van onze jongens af komen pakken?
Behoort Alaska nu ook al tot de Europese Unie trouwens? Is mij nooit iets over verteld, men doet tegenwoordig maar…..

Reageer
gravatar

even serieus?? Dit moet een grap zijn en toch niet een serieus voorstel?!?!?!

Is dit de politiek die ons land moet regeren? Die ons uit de crisis moet trekken? En maar bezuinigen en dan met soort voorstellen komen?

De politiek vandaag is één grote grap…

Reageer
gravatar

Natuurlijk is dit geen grap. Maar goed, dit voorstel gaat het natuurlijk niet halen in deze tijden van crisis. Ik denk dat we de oplossing moeten zoeken in privatisering van de luchtmacht.

gravatar

Er is maar 1 macht die uit de lucht komt vallen en dat is die van de geest ten behoeve van de Nederlanden die tot u zal komen. De rest is speelgoed voor ongeduldigen. De zachtmoedigen zullen de aarde erven.
Deze hebben dus ook dergelijk speelgoed niet nodig.

gravatar

Brilliant, dat betekend neem ik aan dat we voor toekomstige Kunduz missies origami vliegtuigen kunnen inzetten

Reageer
gravatar

Ja ja, wat een inzicht, wat een visie van de VVD! Leuk verhaaltje van ze, maar volgens mij verdedigt de VVD de JSF.

Reageer
gravatar

In Apelfoort leiden wij onze jongerennerds op tot dronepiloten. Niks geen bemande toestellen de lucht in maar gewoon vanuit je computerstoel die straaljagers en helikopters de lucht uit knallen. Net zo gemakkelijk, ook dus die JSF’s en BHK’s!

Reageer
gravatar

Op de foto zien wij een mannetjesvliegtuig op het punt staan ‘m achter in het vrouwtjesvliegtuig te prikken.

Het verbaast mij dat deze foto door de Zedelijkheidscommissie van De Speld is goedgekeurd.

Reageer
gravatar

Ho, ho ho,
De Vorst staat met zijn persoonlijk vermogen borg voor de veiligheid van het Rijk. Dat is altijd zo geweest. vanaf. Het eerste begin van het koningsschap. Met zijn “persoonlijk” vermogen werd altijd de landsverdediging betaald.
En daarom is de Soeverein vrijgesteld van belastingen.
Logisch toch?
Dus niet mekkeren!

gravatar

Waar hebben wij onbetaalbare JSF’s voor nodig? Wat Cessna’s uitrusten met kruisraketten die in Volkel liggen te roesten, moet toch kunnen volstaan.

Reageer
gravatar

Die zijn te zwaar voor Cessna’s, het idee is wel leuk, bovendien is een JSF niet alleen bedoeld om raketten te lanceren zoals je weet. Snelheid en mobiliteit zijn belangrijk in een oorlogssituatie, ik denk niet dat je met een Cessna zover zult komen en ook niet met supersonische snelheid.