‘Wees eerlijk over je gebrek aan integriteit’

Jos van Rey wil corruptie uit de taboesfeer trekken

Politici moeten opener zijn over hun gebrek aan integriteit. Volgens VVD’er Jos van Rey zal hierdoor de acceptatie van corrupte bewindvoerders in de samenleving toenemen.

Van Rey zegt dat politici nog veel te vaak niet willen uitkomen voor hun gebrek aan integriteit: “Ik heb bijvoorbeeld heel lang niet mezelf kunnen zijn. Graag wilde ik van de daken schreeuwen hoe corrupt ik was. Maar ik was bang dat mensen dit niet zouden accepteren.”

Corruptie onder politici is volgens Van Rey iets heel natuurlijks: “Macht corrumpeert. Waarom mogen belangen dan alleen verstrengeld raken in achterkamertjes en vakantievilla’s? Als ik me op mijn gemak had gevoeld om voor mijn corruptie uit te komen, had ik ook niet allerlei ingewikkelde constructies hoeven verzinnen met niet-bestaande adviesbureaus.”

Het slechten van het taboe komt volgens Van Rey ook de samenleving ten goede. “Stel je woont in Noord-Holland, dan is het prettig om te weten hoeveel steekpenningen bestuurders daar aannemen. In een democratie heb je als burger gewoon het recht om te weten hoe beslissingen tot stand komen. Ook is het handig om te weten bij wie je met hoeveel geld moet aankloppen.”

Volgens econoom Matthijs Bouman is het accepteren van corruptie geen goed idee: “We hebben met dezelfde argumenten een paar jaar geleden de banken gelegaliseerd en iedereen weet waar dat toe heeft geleid. Corrupte bewindspersonen moeten maar accepteren dat hun leven zich grotendeels afspeelt in criminogene sferen.”

Sinds Van Rey werd ontmaskerd als corrupt, heeft zijn leven een positieve wending gekregen: “Het was even moeilijk, maar uiteindelijk heb ik veel positieve reacties mogen ontvangen, vooral van collega’s. Helaas moeten we nog even het oordeel van de rechter afwachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de heer Van Rey het woord “integriteit” eerlijk gebruikt, klinkt Wilders overtuigender als hij het over ‘Marokkaanse vrienden’ heeft

Reageer
gravatar

Dat lijkt maar zo. Maar het is één en hetzelfde: Wilders is een afgescheiden VVD-er die voor zichzelf is begonnen: leverde waarschijnlijk meer op.

Van Reij is ook een afgescheiden VVD-er: hoewel (nog) binnen de partij, is de VVD Roermond voor zichzelf begonnen, geen boodschap meer aan het landelijk Partijbestuur. Is natuurlijk ook veel profijtelijker, en past geheel binnen de VVD mores: gewoon frenchisen en afromen.

Het hoofdbestuur gaat dus een integriteitsverklaring opstellen: benieuwd wie ze daar voor uitnodigen, want juist dié expertise ontbreekt.

Doen ze het zelf dan zal het wel een post-it plakkertje worden met: MAG NIET BETRAPT WORDEN, FOEI!

gravatar

78 reacties tot dusver, maar eigenlijk al veel meer. Er worden veel bijdragen rechtstreeks gedelete door de wakkere poortwachters van De Speld. Het wordt tijd dat Melle uit zijn kunstmatig verlengde winterslaap wordt gewekt, of van de Seychellen wordt teruggeroepen om orde op zaken te stellen in dze ballentent.

Reageer
gravatar

In George Orwell’s boek “1984” heette dit Newspeak. De Communisten noemden het Dialectiek. Wat is de Liberale term voor deze goedpraterij? Geld dat stom is maakt recht wat krom is. Walgelijk zo’n vent, laat hem maar eens echt werk gaan doen, liefst voor minimumloon.

Reageer
gravatar

Weest gerust, Zeegert. Zoëven is ons ter ore gekomen dat hij lijstduwer voor zijn partij in Roermond is geworden. Moet hij tenminste echt inspanning leveren om al die lokaal-politieke zwaargewichten naar boven te duwen. En bovendien wordt dat niet eens betaald, zelfs geen minimumloon. Zal wel zijn in de hoop dat er ergens wat aan zekere strijkstokken blijft hangen.

gravatar

Met die echte inspanning zal het wel meevallen. Kennelijk wil de partij hem ook als lijstduwer hebben. Kortom: hij zet de zaken op de oude voet voort. En al die stormen dan? Ach, zoals bij iedere andere storm zal ook deze wel weer een keer gaan liggen. Geen betere stok dan een strijkstok. Geen betere wagen dan een kruiwagen. Geen betere weg dan een rechte weg, liefst met regelmatig een koffiehuis.

gravatar

Heer van Mathenesse Spaland, gezien het Limburgs karakter zal het met die koffiehuizen wel snor zitten en uiteraard voorzien van de nodige punten vlaai. Toch vraag ik me af gezien het toegegeven gebrek aan integriteit van d’r Jos, wat hier nu weer achter steekt, wat zijn persoonlijk gewin in deze is. Een zekere openheid en transparantie ontbreken.

gravatar

Ik las dat er nog wat plaatsjes vrij zijn in Guantanamobay. Ook kunnen we daarmee wellicht ruilen en weer eens wat pluspunten scoren op de mensenrechten-index. Dan komen die opgefokte exgevangenen ons hier beschermen! Waartegen? Dat is de vraag.

Reageer
gravatar

Wat denk je zelf? Gewoon doordraaien. We hebben toch een overschot van dit soort politici.
En je weet niet eens wat je aan ze hebt: zijn ze nu wel of niet corrupt, en wat zijn ze morgen?

gravatar

Waarde (Nessun?) Dorma Kone, men wandelt m.i. iets te nonchalant over uw vraag heen. Draaideur-politici (men vindt ze van links naar rechts in het politieke spectrum en in alle confessionele gezindten) zijn het slag politici dat enerzijds allergisch is voor werk in het algemeen en fatsoenlijke arbeid in het bijzonder of eenvoudig daartoe geestelijk ontoereikend begaafd, maar anderzijds beschikt men over een sluwheid die het landelijk gemiddelde ver overstijgt. Krijgt men bij de ene partij zijn congé wegens corruptie of andere ‘onregelmatigheden’ (verzamelnaam voor omkoping, financiele en/of zedendelicten) dan is er wel een verwante kaste waarbij men weer aan de slag kan. Leefbaar Nederland, LPF, PVV en zelfs D’66 waren ooit afdruiprekjes- afvoerputjes voor gestruikelde en electoraal afgeserveerde VVD’ers. Deze recidivisten nu, kan men karakteriseren als ‘draaideurpolitici’. Gelijk hun collega’s de draaideurcriminelen hebben zij nog nooit één slag gewerkt, hun morele tekort wordt maatschappelijk gedoogd want de 150 zetels van de Tweede Kamer moeten getalsmatig wel worden bezet, tussen de vele recessen door. In feite hebben we het over een vier keer modaal gehonoreerde stoelendans. Hier wil ik het bij laten.

gravatar

Zelfverklaard allochtoon Smerig Nederlands, een analyse:
a) Jouw Nederlands is doorgaans zou kreupel dat, ware het een paard, een dierenarts zou moeten overwegen het dier onverwijld te doen inslapen
b) Je slaagt er in de macho-mediterrane denkwereld gestalte te geven (zie # 30):

Reageer
gravatar

Daar ging iets fout; eerdere bijdragen werden resoluut geweigerd; deze werd halverwege onderbroken en geplaatst. De wegen van De Speld blijven ondoorgrondelijk. We gaan verder onder
b) de wat lullige hint naar het 1 cm. piemeltje van Van Rey suggereert dat jij de jouwe langer acht: ego-boosting?
c) de goedgespeelde regressie naar een infantiele ontwikkelingsfase (de PS3) duidt op de kinderlijke behoefte aan aandacht en erkenning
d) jouw taalgebruik in # 35 is dichotomisch; eerst houtje-touwtje maar de laatste twee regels zijn in HBO+ Nederlands; heb je een Nederlander die redigeert?
e) jouw kwalitatieve en vooral kwantitatieve bijdragen (interventies) doen sterk denken aan de modus operandi van B.W. Hietbrink die ons ontviel door een semi-permament werkbezoek aan de vrijstaat Iran.
f) mocht je géén toneelspelen dan is mijn advies een vooroverleg met de huisarts en een snelle doorverwijzing naar een psycho- of neuroloog; de vele aliassen duiden op MPS en een -voor een uitkering onmisbare- PTSS.

gravatar

Zoals ik al ergens eerder betoogde, zit hier geen plan achter: al zou die figuur een misdeelde allochtoon zijn; de mensen waar je aandacht en eventueel hulp van verlangt constant voor rotte vis uitmaken zal niet het gewenste effect kennen; die hulp, noch welwillende aandacht.

Daarbij gaat deze figuur nooit in gesprek, maar reageert soms op venijnige wijze als men te dichtbij komt.

Kijkend naar de orhtografie, wordt deze geweld aangedaan op een Hietbrinkwijze; gelet op bijvoorbeeld de voortdurende omkering van ei naar ie -waarhied bv.- en een voorliefde voor latent antisemitisme, het plakken van stukken tekst die een opgefokte allochtoon met krukkig Nederlands gebruik nooit zou kunnen kennen -ligt te ver buiten zijn aandachts- en begripsgebied- , dan doemt toch bij mij het beeld op van een Hietbrink die precies dat doet wat hij al eerder verklaarde: De Speld gebruiken als uitlaatklep.
Het past in ieder geval in het profiel wat hij hier van zichzelf schetste: een bezeten wraakgierig persoon.
Die het er nu druk mee heeft van internetcafé naar internetcafé te hollen.
Daar zijn we nog niet klaar mee.

gravatar

Ehm, ik bedenk mij net dat ook dat eindig is: getuige de vele verhalen zijn betalen en Hietbrink water en vuur: op een gegeven moment staat hij in het internetcafézwartboek als persona non grata. De deur uitschoppen voordat hij ergens met zijn tengels aanzit en koffie bestelt.
Er is nog hoop: hoeveel van die winkels zijn er eigenlijk?

gravatar

Mocht ‘ie onverhoopt in het bezit zijn van een laptop of smartphone met WiFi: ja, dan is het einde zoek, heer Jeettje. Dan hopt hij van Mac naar Starbucks, hoeft zelfs niet meer ergens naar binnen te gaan en kan overal met telkens andere IP-adressen de boel plat spammen. Ik hoop dat ik hem hiermee niet op een idee breng …

gravatar

Het beste van deze persoon moet nog komen. Naarmate het jaar vordert komt het moment dichterbij dat de jaarlijkse discussie over Zwarte Piet losbarst. Hij loopt zich nu al een beetje warm.

gravatar

Ah, beste Rudolf, ook een laptop heeft een uniek MAC adres, wellicht kan daar een oplossing liggen: ligt wat lastiger bij draadloos, maar toch.
En dan is daar altijd nog de provider: nodig voor toegang. Dat kost abonnementsgeld en iets zegt mij ..

U bent er vroeg bij, Heer Spaland: de grote vakantie moet nog losbarsten en u legt de kerstballen bijkans al in de etalage.

gravatar

INBURGERINGCURSUS
HOU OP NEDERLANDS MET DIT VERHAAL
HOU OP NEDERLANDS MET Jos van Rey
HOU OP NEDERLAND MOET TOCH IN BAK
HOU OP NEDERLANDS IS TOCH STRAAFBAAR
HOU OP NEDERLANDS MET CULTUUR ANIMATIE FILM VAN integriteit

HIER VOORBEELD NEDERLANDS FATSONEN

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor het thema ‘integriteit’. Een gebrek aan integriteit ligt mede ten grondslag aan de financiële crisis.

Reageer
gravatar

Jos van Rey lijk ari bol zelf gedachten en spel
Nederlands inburgering cursus
taal leren hoe met jij oplichters worden
HET IS NEDERLAND HOOR IK AL JAREN

Reageer
gravatar

Curieus. Een reactie op Smerig Nederlands, zonder enig onvertogen woord, en alles verdwijnt “ins blaue Hinein”. Volgende keer toch maar even een kopietje van de tekst bewaren.

Reageer
gravatar

Rudolf von D. Ik heb soortgelijke ervaringen, het is gebeurd dat tot drie maal toe een van mijn bijdragen (zonder één enkel onvertogen woord) werd geweigerd, zonder opgaaf van redenen. Ik las ergens dat dit ook anderen overkwam, dat ruikt naar pre-selectie c.q. censuur, maar massaal protest tegen een ontsporend programma dat zijn eigen voorkeuren volgt, bleef uit. Drie keer te worden gedelete neemt de animo en energie voor een vierde poging voldoende weg; “dan maar niet”. Selectie aan de poort: een oud academisch schrikbeeld, nu in dit theater!

gravatar

Waarde Outsider, alles in overweging nemend zie ik geen andere mogelijkheid dan een technisch mankement aan de site, en zeker geen vorm van censuur. Zodra na het vormen van het kunstwerk de button REACTIE PLAATSEN wordt aangeklikt vindt normaliter een soort van aarzeling plaats waarna uw invoer verwerkt wordt.
Zoudt u -bij wijze van spreken- uw E-mail adres vergeten zijn in te voeren, dan vindt pas na de aarzeling de afwijzing plaats. En bent u uw kunstwerk kwijt. Zoals die IT-ers dat noemen: in het bittenbakje verdwenen.
In het geval van de verdwijnende bijdragen vindt opmerkelijk genoeg geen aarzeling te bespeuren. Het aanklikken van de grote Oranje-knoop is al voldoende om het kunstwerk direct in het bittenbakje of -om met Wim Sonneveld te spreken- achter de rhododendrons te flikkeren. Dit duidt toch echt op een defect in de website.

Voor alle zekerheid doe ik nu eerst even “copy” en “paste” op deze bijdrage, alvorens haar te verzenden.

gravatar

ALCHTONEN INBURGERING CURSUS VAN NEDERLANDS
Nog teveel FRAUDEUR beheersen .Jos van Rey dan ook een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de CORRUPTIE

PlayStation 3 (PS3) spellen downloaden en spelen …
Het ombouwen van de PS3 is mogelijk, maar momenteel nog erg … met mijn PS3 blue ray dvd’s af te spelen. Als ik in het menu van de PS3 op de film druk om af te spelen, wil gebrek aan integriteit: een ontembaar probleem? Coaching alchtonen niet autochtonen
Wat doet inbreuk op deze eigenschap? Het niet rekening willen houden …

Reageer
gravatar

Ik ben benieuwd wat er oplvert als ik gratis een ambt bekleed, ik laat het in de kranten zetten met mn bankrekening nummer erbij en dan zie ik wel, als ik dan ook onbeperkt mag bijverdienen, omdat ik geen salaris krijg, denk ik dat het lachen wordt.

Reageer
gravatar

Dus: geen ABC-eilanden, maar een Goelag-archipel in Siberië? Wat mij betreft ook o.k.!
V.w.b. die bril, die wordt door de VVD-huisopticiën (Het Behouden Huys) alleen geleverd aan VVD’ers, ideologisch verwante groeperingen en trendsetters die veelvuldig op tv hun multifocale gezicht laten. Tegen meerprijs ook leverbaar met kogelvrij glas.

Reageer
gravatar

Hebben onze VVD-coryfeeën niet altijd mooi weer gespeeld uit andermans portemonnee? Nou dan? Maar zonder uitkering en wachtgeld, dus ze zullen nu, na een intens parasitair leven, echt zelf moeten gaan werken. Ocharm. En een ‘paradijselijke omgeving’? Weet u wel dat de ABC-eilanden regelmatig worden bezocht door orkanen met jongens-en meisjesnamen?

Reageer
gravatar

Tussen die orkanen door is het prachtig weer, en aangezien er weinig te doen is daar, zal van dat werken ook niet veel terecht komen.

Inderdaad, ze hebben altijd mooi weer gespeeld van andermans centen – precies wat ze de tegenpartij verwijten.
Maar dat is geen reden om ze er ook nog naar toe te sturen: vast nog wel ergens een Goelag te vinden in het arctisch gebied: lijkt me een mooie compensatie voor al dat mooi weer spelen.

En nou weet ik nog steeds niet wie die brillesponsor is van die gast omdat hij slinks het labeltje heeft verwijderd. Hoezo transparant?

gravatar

MIK ze op een eiland. MET een HEK. EN laat ze dan maar ‘leiding’ geven. Zolang er dwang in het spel is, blijven het HEERSERS. Voor de dUIdelukheid.

Het is ook maar WATje corruptie noemt. Lobby vanuit bedrijfsleven en naadLOOS doorstromen van politici, valt voor mij daaronder. OVER!!!

Reageer
gravatar

Weer een fout van die hollandse journalisten. Ik heb die krupte limburger duidelijk in het Limburg “Eullukhiet” horen zeggen. En dan bedoeld een limbo niet “Eerlijkheid” maar “Olijkheid”. En dat is vrolijkheid !

Dus Van Rey riep op tot het luchtig doen over corruptie en het met humor bagataliseren ervan. Maar daar waren al onze politici toch al lang mee bezig ?

Reageer
gravatar

Exact je hebt weer gelijk, zo kun je eventueel dus ook denken, als je in de Hemel wil komen, maar dat heb je niet van mij. Het punt is namelijk dat je ook moet proberen om er te blijven.

gravatar

Begrijp ik goed, dat we er voor uit mogen komen als we onder de tafel schuiven? Maar stel dat de ontvanger daar geen behoefte aan heeft? Ik heb jarenlang succesvol geschoven met de “mannetjes van de gemeente”, maar ik heb zo’n idee dat zij er niet zo heel veel behoefte aan hebben als ik dat aan de grote klok ga hangen natuurlijk.

Reageer
gravatar

Heer Trend, Mag ik vragen hoe groot uw tafel is? Bij mij in de voorkamer past dat niet hoor. En het geeft zo’n troep bovendien, al die mergel, vlaaien en André Rieus over de vloer. Vrouw Kerbouwer wil het niet hebben ook.

gravatar

Een hele grote heer Kerbouwer. Voor buiten. En dat schuiven gaat mij, evenals u aardig af. Schuift u even mee? Wellicht wil uw vrouw ook even schuiven. Zo maken we van de nood een deugd!

gravatar

Laten we het vuiltje delen, heer Kerbouwer. Als u de vlaaien van en met heer Rieu onder uw hoede wilt nemen, wil ik dat wel onder tafel naar uw vrouw afschuiven.

gravatar

Oei, dan zitten we met de gebakken peren! Uw vrouw rolt inmiddels onder tafel van het schuiven. Is afsteken een optie?

gravatar

Prettig, dank u. Aansteken en uitroken. Het doel heiligt de middelen tenslotte. Uw vrouw is inmiddels opgeschoven. Geen idee waar naar toe. Nemen we er eentje op de goede afloop?

gravatar

Waarschijnlijk het laatste, heer Jeettje. Het zal wel een zeer effectief middel zijn tegen Hietbrink-achtige berichtexplosies van bijvoorbeeld Gebelgde Belgen. Die blijken tenslotte niet te weren door IP-filters.
Helaas is er enige collateral damage te constateren waar u het slachtoffer van lijkt.

gravatar

Ik mis de diverse details, alleen maar aangeven dat je corrupt bent is wat goedkoop. Hoeveel het het Outlet opgebracht, de tunnels, het Retailcenter. Allemaal zaken waar hij zo graag mee pronkt dat hij Roermond mee op de kaart heeft gezet als lagelonengemeente met lage werkeloosheid. Nu hij A heeft gezegd zal B toch ook komen. Als je bij de tunnels de 30 miljoen al niet terug durft te vragen??

Reageer
gravatar

De zakjes goed gevuld, vervolgens huilie huilie op de gang doen en vooraan in de kerk zitten op zondag. De ware Limburgse mores. Waar het vroeger louter CDA’ers betrof, constateren we nu dat ook VVD’ers aan het ambacht verslingerd zijn geraakt. Een typisch geval van fout na de oorlog!
Abführen, sofort abführen!

Reageer
gravatar

Ooooooh. En weer gaat het mis.

Een tijd geleden hebben we criminaliteit al gelegaliseerd onder de naam “Politiek”. En volgens mij is het logisch aan te nemen dat criminelen per definitie niet integer zijn. De verwachtingen zijn dus gewoon verkeerd geweest.

Als men van het begin af aan eerlijk was geweest over de oneerlijkheid dan hadden we nu geen verwarring gehad.

Reageer
gravatar

Ik merk dat er in de huidige gesloten markt nog veel ruimte is voor oneerlijke corruptie. Ook hierin zal het genoemde voorstel een grote stap in de goede richting zijn. De omkoopbedragen zullen zich meer marktconform gedragen, omdat vraag en aanbod op meer natuurlijke wijze ontstaan door de open marktwerking. Zo zal een plek in de tweede kamer niet meer 400.000 euro kosten, zoals nu gewoon is, maar in alle waarschijnlijkheid zo rond het kantelpunt van 150.000 euro gaan schommelen.

Reageer
gravatar

Oef, gelukkig niet de enige.
Maar zegt u toch aub DEN Boschkabouters, anders krijgen we dat gezeur weer.
Als je niks anders hebt om trots op te wezen heb je toch wat: DEN.
Het leven is hard op het Brabantse land: of aardappelen tot het de neus uitkomt met een gek die daar met zijn terpentijnkwast zonodig een prentje van moet maken in de weg lopend, of sjekladebollen. Ga er maar eens aanstaan.

gravatar

U heeft gelijk, het is niet mijn bedoeling den Kabouter tegen zunne sjeklade neus te stoten. In Kaatsheuvel is een Amber-Alert uitgegaan. Sedert drie weken is men er weer eentje kwijt. Het grut trekt massaal naar den grote stad.
Hou je veilig!

gravatar

Sorry, ik vernam zojuist dat hij witte champignons gaat telen. Hoe hij dat gaat doen, onder welke arbeidsomstandigheden hij mensen laat werken ed worden daarbij niet vermeld. (Bron: ex medewerkster van PrimeChamp)

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat Jos na ‘goed voor Roermond’ nu ook ‘Goed voor gastarbeiders’ ging worden. Hij zou op zijn panden het komend jaar de huren niet verhogen. De mis te lopen kosten, zou hij halen uit ‘witte champignonteelt’ ergens in Limburg. Is dat geen goed nieuws? (of ben ik te naïef ?)

Reageer
gravatar

Wat ik mis in deze uiteenzetting is de rol die inspirerende voorbeelden kunnen spelen. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan Berlusconi, Vader aller Belangenverstrengelaars; Lance Armstrong in zijn recente reincarnatie bij Ophrah; en natuurlijk onze eigen Diederik Stapel, die zijn schaamteloosheid onvervroren te boek gesteld heeft en inmiddels als consultant zijn opportunisme voor duur geld verkoopt. Dit zijn de nieuwe wegbereiders van de schaamteloosheid.

Reageer
gravatar

In de software maak je ook steeds onderscheid tussen integer getallen en real getallen. Je bent of het een of het ander,… Waarschijnlijk is Jos van Rey een realist. Dan kan je per definitie niet integer zijn.

Reageer
gravatar

Politicus is al zo’n veeleisend beroep en er dan nog eerlijkheid bij gaan eisen? Ik zie het al voor me, dan raakt zo’n politicus tegenover de pers in de war over waarover hij nu wel of niet eerlijk is geweest of wel of niet wil zijn en dat is teveel geëist. Laat die mensen toch hun karwei afmaken! We doen het nu toch al decennia lang zonder integere politici en ambtenaren en dat lukt toch goed?

Reageer
gravatar

Ferengi rules of aquisition:

If you have to Lie;

Be consistent about IT.

Andere vaak gerefereerde voorkeur:

When in doubt; Lie!.
(jaja !.)

gravatar

Exact gillard, je hebt helemaal gelijk.
Op het moment dat politici hun smeergeld netjes aanemen en in de administratie opnemen, kunnen we er eerlijk over praten hoeveel hij zelf mag houden. Indien dat soort zaken worden gedeeld op samsam basis en je het een beetje behoorlijk doet, kosten politici per saldo geen geld meer maar kunnen ze misschien wel keer zoveel verdienen.

gravatar

Als politicus moet je oprecht en eerlijk zijn. Oprecht dat je zelf mischien wel niet volmaakt bent, maar je moet wel het eerlijke verhaal vertellen dat de politieke tegenstander eigenlijk maar een schurk is en een oplichter, die alleen maar bezig is met het vullen van zijn zakken.