Shutterstock / Kaspar Grinsvald

ING financiert corrupt project Angola, maar je kan wel heel chill met je telefoon betalen

Uit een onderzoek van het FD en Trouw blijkt dat de ING Bank 400 miljoen dollar heeft geleend aan de Angolese staat voor een project waarbij drieduizend families uit hun woningen zijn verjaagd. Niet goed, maar wat wel chill is, is dat je bij de ING gewoon met je telefoon kunt betalen zonder vervelend apparaatje. Je hoeft alleen maar een zelfgekozen code in te vullen.

Volgens voormalige bewoners die door het leger en de politie uit hun huis werden gejaagd om plaats te maken voor een luxe boulevard zijn er tijdens de ontruiming twee kinderen doodgereden. Bovendien ontving niemand financiële compensatie voor de gesloopte woningen. Maar: bij ING kun je wel met Apple Pay contactloos betalen, daar heb je niet eens meer een pinpas voor nodig. Handig!

ING is het afgelopen jaar vaker negatief in het nieuws gekomen, bijvoorbeeld door een gigantisch witwasschandaal waarbij ze een recordboete van 775 miljoen euro ontvingen, of de investeringen van 510 miljoen euro in foute wapenleveranciers. Ze mochten ook een tijdje geen nieuwe klanten meer aannemen in Italië, omdat daar op zo’n grote schaal geld werd witgewassen. Als je nu je kind laat overstappen naar de jongerenrekening van ING krijg je een coole activity tracker cadeau: een supergaaf horloge waarmee je selfies kunt maken en je stappen kunt tellen. O ja, en je hoeft niet meer zo’n pasje te gebruiken. Je kan namelijk met je telefoon betalen!

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Twee dingen zijn duidelijk:

– De beide redacteuren hebben geen rekening bij ING.
– Ze betalen niet en zullen niet betalen met hun mobieltje.
– Dat is hun goed recht.

Reageer
gravatar

Vliegen is veiliger dan auto rijden.

Gaan over dunne lijntjes en in procenten kunnen winst opleveren.

Aan kankerbehandelingen en onderzoek gaan levens vooraf om vooruitgang te boeken.

Koorts is een hoogte waar een parameter normaal meting aan vooraf deed gaan.

Alles wat normaal is weten wat niet normaal is.