NOS

NOS

Vereniging van Nederlandse IJslobbyisten ‘woedend’ maar ook ‘verrast door eigen bestaan’

De Vereniging van Nederlandse IJslobbyisten (VNI) laat weten “woedend” te zijn op de Zweedse schaatser Nils van der Poel, die de Nederlandse equipe beticht van corruptie naar aanleiding van het werk van de Nederlandse ijslobbyist Sander van Ginkel. Tegelijkertijd is de VNI ook “verrast door het eigen bestaan”, zegt voorzitter Sjoukje de Jong.

“Dit is eigenlijk voor het eerst dat een Nederlandse ijslobbyist zo hard wordt aangevallen, of überhaupt in het nieuws komt”, vertelt De Jong. “We moesten dus een statement maken. Toen ik vanochtend ontdekte dat ik voorzitter ben van de VNI, ben ik meteen gaan rondbellen om te vragen of er nog meer leden zijn.”

In de loop van de dag bleek dat de Vereniging van Nederlandse IJslobbyisten ook onder meer een vicevoorzitter, penningmeester, technisch directeur, HR-manager en IT-specialist heeft. In het statement laat Sjoukje de Jong namens de VNI weten dat de uitspraken van Van der Poel “onacceptabel” zijn en dat ze voor haar cv graag wil weten hoelang ze al in dienst is bij de organisatie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iets nieuws in de internationale sport: Een winnaar die de rol van verliezer speelt. Klagen door winnaars is mogelijk gebruikelijk in de Zweedse sport. Maar waarom?
Welke lezer is bekend met Zweedse tradities?