Shutterstock/Shag 7799

Shutterstock/Shag 7799

Corruptie in Oekraïne plaatst massamoord door nog corrupter Rusland in hetzelfde daglicht

Toen Rusland een jaar geleden de oorlog begon, was er in Nederland brede steun voor Oekraïne. Deze week kwam echter het bericht dat er vanwege corruptie een grote ontslagronde in de Oekraïense regering heeft plaatsgevonden. Het plaatst de massamoord door het nog corruptere Rusland in hetzelfde daglicht.

“Aanvankelijk zag ik Poetin als een kwaadaardige agressor die een soeverein buurland aanvalt en onschuldige mensen vermoordt vanwege zijn megalomane obsessie met het verleden van Rusland als wereldmacht”, zegt Fatima Mallahi (39) uit Amsterdam. “En dat doe ik nu nog steeds.”

Ook voor Berry Knoester (44) uit Enschede maken de onthullingen over corruptie niets uit. “Ook zonder deze berichten verspreidde ik al complottheorieën over Oekraïne als een door het WEF geleide nazipedostaat. Het feit dat corruptie door Zelensky in ieder geval wordt aangepakt, terwijl het voor Poetin al jaren de manier is om aan de macht te blijven, negeer ik al het hele jaar. Dit verandert echt niets.”

Toch geven zowel Fatima als Berry na enig doorvragen toe dat er wel degelijk een klein effect is. Fatima: “Voor ik eraan toekom om te vertellen hoe afschuwelijk ik het leed van de Oekraïners vind, ben ik minutenlang bezig met uitleggen dat Oekraïne zeker geen perfect land is, maar dat er tenminste vooruitgang is, dat het in Rusland allemaal nog veel erger is en dat corruptie geen raketaanvallen op flatgebouwen rechtvaardigt. Maar goed, tegenover sommige mensen moest dat toch al.”

Berry: “Ik kan nu ‘zie je wel’ roepen met artikelen van de MSM in de hand, terwijl ik hun andere stukken over de oorlog gewoon kan blijven negeren. Dat is wel fijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hard, ja. Als ik een Hollander zacht zie worden moet het zijn dat zijn hersenen zich langzaam van zijn lijk, zijn schedel, beginnen af te scheiden.

Reageer
gravatar

De verharding van de dood wordt meestal verward met lef.
Een zachte vrouw kan niet anders betekenen dan dat haar ingewanden uit haar lichaam wegvloeien al dan niet met kind.

De slimste mens komt eraan.

gravatar

Vertel ‘s iets over jezelf, Maitreya. Of als ik dit niet goed opschrijf: eerbiedwaarde Maitreya, zou het u niet ontrieven om een ogenblik de tijd te nemen enige gedachten aangaande uzelve met ons te delen?

gravatar

Je kunt gemakkelijk opvallende manifestaties waarnemen die plaatsvinden in de buurt van bepaalde leiders, maar mensen kunnen deze gebeurtenissen nog niet begrijpen en zelfs niet beschrijven wat ze voelen. Ze zouden hun aandacht moeten richten op de link tussen het aardse en het bovenaardse. Laat dit worden bestudeerd op een manier die geschikt is voor vrije en ruimdenkende wetenschappers.

Reageer
gravatar

Mensen denken dat rampen alleen in ruwe en gewelddadige vormen voorkomen, maar er zijn andere rampen, erger dan oorlog. Het meest pijnlijke voorbeeld is de corruptie van een natie (c.q. Nederland) Echt, deze ziekte is erger dan verwoesting door overstromingen of andere natuurrampen.

gravatar

Wat ik zo mooi vind aan Nederland is dat ze zo actueel zijn en nooit discrimineren, ze bieden evenwichtig nieuws door alle partijen aan het woord te laten, al is het verplicht en van verveling vervuld. Zo zien we mondiaal geïnformeerd als ze zijn, naast elkaar zowel de naam van Berry Knoester (44) die net de sloot heeft uitgediept als de exotisch klnkende Fatima Mallahi (39).

gravatar

Afgelopen jaar zijn weer 400.000 asielzoekers toegelaten, al zaten ze voorlopig onzichtbaar op Cruise schepen. Dat zal snel veranderen. Verkiezingen draaien om de getallen, dan spelen de namen geen rol, het is anoniem; in hun eigen land kan dat immers niet. Ze zijn de meerderheid. Dus Nederland heeft recht van spreken, anders mogen ze hun mond houden.

gravatar

In het algemeen kun je stellen dat Nederlanders zo goed voorgelicht zijn dat ze blind zijn.
Om niet te discrimineren zijn in het openbaar vervoer alle ramen ook al (zwart) geblindeerd.

gravatar

Toch is Canada nog progressiever, euthanasie, of zelfmoord, wordt dusdanig goed gesubsidieerd dat er een levendige handel is ontstaan in de organen van de doden. Ik denk eraan omdat de gierigheid er zo uitziet, dat je jezelf verkoopt. Ethiek. Ook hier is het geld belangrijker dan je leven.

gravatar

Zorg ervoor dat kinderen voor ze zelfstandig min of meer iets kunnen beginnen, tenzij ze zich uitsloven, je ze een stap voor bent en er een stel buitenlanders voor in de plaats zet. Want de macht draait om afhankelijkheid van de ander.
Hypocrisie is geworteld in een totaal gebrek aan proportie.