‘Criminele Antillianen misdadiger dan gemiddelde Nederlander’

'Ik heb altijd al gezegd dat er iets mis is met criminele Antillianen'

Criminele Antillianen zijn honderd keer vaker bij een misdrijf betrokken dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde criminaliteitsmonitor van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Het CBS heeft voor het eerst de verbanden onderzocht tussen verschillende bevolkingsgroepen. De criminaliteitscijfers van de criminele Antillianen waren veruit het hoogst, hoger dan die van de gemiddelde Nederlanders, Chinezen en niet-westerse toeristen. “Nader onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaken hiervan zijn, maar de verschillen zijn significant,” aldus CBS-directeur Gosse van der Veen.

De bevindingen hebben gemengde reacties opgeroepen bij Tweede Kamerleden. Hero Brinkman, van de partij Hero Brinkman, zegt dat het onderzoek nog eens bevestigt wat hij altijd al heeft gezegd. “Het is mooi dat het nog eens is uitgezocht. De criminele Antillen zijn een broeinest van misdaad en corruptie. Ik heb altijd al gezegd dat er iets mis is met criminele Antillianen.”

Jeroen Dijsselbloem van de PvdA vindt de conclusie voorbarig en zegt dat er onzorgvuldigheden in het onderzoek zitten. “Alle criminele Antillianen worden over één kam geschoren terwijl het een buitengewoon diverse bevolkingsgroep is. Een moordenaar is een heel ander soort crimineel dan een tasjesdief. Een vandaal is weer iets heel anders dan een inbreker. Het onderzoek gaat zo totaal voorbij aan de oorzaken van de verschillende problemen.”

Bovendien is het volgens het PvdA-kamerlid zo dat de gemiddelde Nederlander misschien wel veel vaker bij een misdrijf is betrokken dan de officiële cijfers ons vertellen. “Niet alle misdrijven van gemiddelde Nederlanders worden immers geregistreerd, terwijl in het geval van criminele Antillianen die registratie bijna honderd procent is.”

Welke maatregelen moeten genomen worden om criminele Antillianen minder misdrijven te laten plegen? Dijsselbloem: “Het is een complex vraagstuk. Als je het aantal misdrijven terugdringt, bestaat er een hoog risico dat de culturele eigenheid van de groep verloren gaat.”

Groenlinks kamerlid Tofik Dibi heeft wel een oplossing: ‘De enige manier om een tweedeling in de maatschappij te voorkomen is door de gemiddelde Nederlander te stimuleren om te participeren op het criminele vlak.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inbraakcijfer Culemborg daalt spectaculair na oprollen pannekoeken

Door: redactie

De inbraakcijfers in Culemborg zijn de afgelopen maanden spectaculair gedaald tot onder het maandgemiddelde van 2011. De daling heeft volgens de politie alles te maken met de arrestatie van een aantal verdachte pannekoeken sinds eind mei.
Aan het eind van die maand werden in de wijk Terweijde zeven pannekoeken in de categorie kaas tot spek van hun bord gelicht op verdenking van 250 inbraken. In de weken erna volgden nog enkele arrestaties. Daarmee lijkt de politie een goede vangst te hebben gedaan, want sindsdien is het opvallend rustig in de Lekstad.

Reageer
gravatar

70/80% van de Antiliaanse babys hebben geen bekende vader.Papa is direkt na het huwelijk alweer op jacht naar een andere prooi.Kinderen worden opgevoed door mama, meisjes blijven hangen aan het gezin, jongens zijn vanaf 10/12 jaar het verkeerde pad op. Schoolafmaken is er niet bij evenmin als werken.Bijna 100% leeft van een uitkering.Oplossing of hoop? NEE, ze blijven een kostbare last.

Reageer
gravatar

Welk huwelijk?!

Het hangt er ook vanaf wat je crimineel pleegt te noemen.

Maar inderdaad, het is een levenswijze. De onderkant van de samenleving, mede mogelijk gemaakt door de bovenkant die min of meer hetzelfde doen alleen slim verpakt en met mooie titels eropgeplakt.

gravatar

Het CPB heeft alles nog eens nagerekend en het blijkt toch iets ingewikkelder als vork in de steel te zitten dan een simpele open deur.

Reageer
gravatar

Alles goed en wel met dat “Knuffel-Antilliaan” idee, maar heeft u wel goed nagedacht over de consequenties ervan? Als jonge ex-Antillianen over het hele land worden verspreid, wat doet dat met hun onderlinge binding? Waar blijft hun culturele identiteit, hun sociale context, hun groepssamenhang, hun oral history? Die gaan allemaal verloren in Hollandsche grauwheid en zompige middelmatigheid? Moeten ex-Antillianen zich opofferen om te voorzien in de nood van Nederlandse pleegouders die een object voor hun affectie zoeken. En: tot op welke leeftijd/lengte/gewicht kunnen/mogen ex-Antillianen nog geknuffeld worden? Het lijkt me dat dit initiatief eerder spontaan à l’improviste bij u opkwam en niet serieus overdacht is.

Reageer
gravatar

Knuffel-Antillianen over het land spreiden? Wat een onzalig idee. In de vroege jaren 80 was er een partij die pleitte voor het concentreren van etnische groepen in een eigen thuisland. In onderstaande video legt de lijsttrekker en de nummer twee van de lijst dit belangrijke punt van het verkiezingsprogramma uit. Zij waren alleen vergeten een eilandje te reserveren voor de Antillianen, maar daar kan natuurlijk nog een mouw aangepast worden. Zoveel Grieken hebben we tenslotte (nog) niet in Nederland.

http://www.youtube.com/watch?v=K0lg9KchCqQ

gravatar

leuke tekst, de “criminele misdadige” antilliaan is vaker betrokken dan de “gemiddelde” nederlander. Hoe zit het met de “criminele misdadige” nederlander vs de “gemiddelde”antilliaan?

Reageer
gravatar

Als nou eens alle kinderloze echtparen een minderjarige ex-Antilliaan zouden adopteren, die dan liefdevol zouden worden opgenomen in een warm gezin; dan waren toch alle ressentimenten over Antillianen ineens opgelost? Iedere onvrijwillige werkloze krijgt op de dag van de eerste WW-betaling van het UWV een gratis knuffel-Antilliaan mee naar huis en een jaar gratis onderhoud: geen wegenbelasting en slechts 14 % bijtelling. Kijk hoe gauw het cultuurverschil is verdwenen.

Reageer
gravatar

Toevallig woon ik dicht bij een stad waarin Antillianen hoog participeren in de bevolkingssamenstelling. Ik merk dat de groep jonge Antillianen alle moeite doet de Antilliaanse cultuur tot dominante subcultuur aldaar te maken. Er zijn allianties met Marokkaanse fans van Ali B.Men draagt jeans met de kruizen modieus ter hoogte van de knieën (verborgen (?) verleiders voor locale vrouwelijke teenagers), drukbeschrifte t-shirts, jacks met capuchons (makkelijk in gebieden waar veel camera’s hangen)en/of bontkragen, veel goedblinkend kettingwerk rond de hals en bling-bling rond de vingers, honkbalpetten in een groepscode met de klep links, rechts of naar achteren. Dure telefoons die voortdurend vlotte rap/ringtones laten horen tijdens langdurige samenkomsten in plaatselijke Mac D’s. Samengevat: een groep overwegend mannelijke jongeren (veel meisjes hebben een baan) die zich heeft neergelegd bij een levenslang arbeidsloos inkomen met af en toe een snelle euro. Kortom: een waardevolle culturele aanwinst in het brede palet van onze multiculti-maatschappij en een bron van werkgelegenheid voor streetcorner- en andere welzijnswerkers. Ik begrijp die misdaad-statistieken niet; ALS er al misdrijven worden gepleegd zal dat ná vijven moeten plaatsvinden, daarvóór heeft men eenvoudig geen tijd door het fulltime praktizeren van de eigen blingcultuur.

Reageer
gravatar

In Apelfoort doen we niet moeilijk en zetten we gewoon alle soorten criminelen bij elkaar. Het motto is bij ons daarbij; ‘1 crimineel is geen crimineel, 2 criminelen is een halve crimineel en 3 criminelen is een paascrimineel’. Zo worden dat 3 op 1 cel en dat scheelt weer veel ruimte, tijd en criminaliteit.

Reageer
gravatar

Indien de gemiddelde Nederlander gaat participeren,doet hij/zij dat dan middels gemiddelde criminele activiteiten?Of mogen ook zwaardere delicten gebruikt worden om te participeren.Misschien dat een beetje gemiddeld Nederlander dan vlotter participeert me dunkt.

Reageer
gravatar

Het zit me nog niet helemaal lekker. Is een gemiddelde Antilliaan dan ook as de VINEX-bewoner, sleurhuteigenaar en zondagse bejaardenhuisbezoeker? zo ja, dan heeft ie vast 2,3 kinderen, rijdt opel en heeft een golden retriever toch?

gravatar

Het zit me nog niet helemaal lekker. Is die gemiddelde Antilliaan dan ook as de VINEX-bewoner, sleurhuteigenaar en zondagse bejaardenhuisbezoeker? zo ja, dan heeft ie vast 2,3 kinderen, rijdt opel en heeft een golden retriever toch?

gravatar

Nogmaals, dit hele artikel is één grote hoax. Antillianen bestaan al sinds 10-10-2010 niet meer. Op die datum zijn namelijk de Nederlandse Antillen opgeheven. Dus er bestaan geen Antillianen meer, laat staan criminele Antillianen. Probleem opgelost.

Volgens mij is dit artikel bedoeld om weer eens een kamerlid te verleiden tot een Leerdammertje.

gravatar

In diezelfde trant kan ik daar aan toevoegen dat er ook geen Romeinse gebouwen bestaan, geen middeleeuwse muziek en geen schilderijen van Rembrandt. Rembrandt, de middeleeuwen en de Romeinen bestaan immers niet meer! Kijkt allen uit, kamerleden.

gravatar

Die meneer Dibi heeft er over nagedacht! Als gemiddelde Nederlanders zich participeren op het criminele vlak ontstaat er meer concurrentie op de markt, wat de economie ten goede komt.

Reageer
gravatar

Properties in the Alanya region on The Turkish riviera.

Besides developing “holiday homes in Turkey”, we provide real estate services within the EU standards and Turkish hospitality. Within our web page, you can search for “apartments” and “villas” covering Alanya-Antalya area where the sun shines 300 days a year! You will not find loads of properties for sale presented in our website, but carefully chosen, well managed, and good value investment properties for sale.“Investment properties for sale in Turkey”. Please visit our website.

http://www.tweedehuis.com

Here you can find information about Property for sale Alanya with sea and mountain view, Apartments and villas.

http://www.tweedehuis.com
[email protected]

Reageer
gravatar

En een waarschuwend geluid: val deze mensen aub niet lastig: zodra deze groep welke een middeninkomen van 150.000 euro (bron: Eva Jinek) verdient het vuur te na aan de schenen wordt gelegd, verdwijnen zij uit Nederland.
Hiermede gaat een hoop creativiteit en banenscheppend vermogen teloor.
Zulks mag niet gebeuren. toch?

gravatar

Nader onderzoek is geboden. Eerder werd namelijk vastgesteld dat er juist geen significante verschillen zijn tussen criminele Antillianen en de gemiddelde Nederlanders.
In beide groepen blijkt men relatief vaak naar de bakker te lopen als men om brood verlegen zit.

Reageer
gravatar

Wellicht dat de gemiddelde criminele Antilliaan met molentjes loopt en daarom tot nu toe onder de radar is gebleven, dat nu zo’n ophef ontstaat. Uitblijven van tweets van Geert trouwens verontrust mij ook. Hij zal toch niet ook onder de radar verdwenen zijn?

Reageer
gravatar

De beste oplossing is om de criminele Antillianen tussen de criminele Nederlanders te verspreiden, om integratie te bevorderen.

Reageer
gravatar

Buiten dat gaat het gewoon niet lukken omdat de criminele Antillianen van hun eiland verdrongen zijn door de criminele Nederlanders. Er heeft in het verleden een uitruil plaatsgevonden waardoor op de Antillen alleen nog criminele Nederlanders wonen en gemiddelde Antillianen. daarom zitten wij nu met bling-bling en de Antillianen met witte boorden.

gravatar

Ik heb begrepen dat dit onderzoek nog niet helemaal klaar is: het lemma “in hoeverre zijn criminele Nederlanders crimineler dan gewone Nederlanders” blijkt een weerbarstiger onderwerp te zijn dan voorzien.
Juist vanwege die culturele eigenheid: moet je Limburgers als groep apart zetten van Tukkers of Groningers?
Een duivels dilemma.

Reageer
gravatar

Hé, verdikke, die editfunctie ..

Een aanvulling van een te snel verstuurd bericht moet zijn, dat dit onderzoekje hevig wordt bemoeilijkt door het niet kunnen vaststellen van een algemene Nederlandse cultuur, en de mening van de heren Opstelten en Teeven daar ook geen duidelijkheid in brengen, slechts verwarring.

gravatar

Ik stel voor om Teeven en Opstelten tot ere-Limburgers te benoemen. Uiterlijke kenmerken: ambtsketen met hangslot.

gravatar

Strenger straffen!

Desalniettemin, niettegenstaande ijs en weder dienende en welbeschouwd: Strengere straffen!

Strenger straffen werkt altijd ergens voor of tegen. Dus: Strenger straffen, strenger straffen! Kan niet schelen waar voor of waar tegen: Strenger straffen!

Dit kan natuurlijk zo maar niet: Strenger straffen!

gravatar

Woehaaa, lees dit nog even; Deijsselbloem geeft tussen neus en lippen even aan dat criminaliteit EEN CULTURELE EIGENHEID is….
Welke maatregelen moeten genomen worden om criminele Antillianen minder misdrijven te laten plegen? Dijsselbloem: ‘Het is een complex vraagstuk. Als je het aantal misdrijven terugdringt, bestaat er een hoog risico dat de culturele eigenheid van de groep verloren gaat.’

Reageer
gravatar

Laten we wel reëel zijn. Dat wist toch iedereen?

Ik zeg ook al jaren dat criminele moslims crimineler zijn dan de gemiddelde Nederlanders. Maar nee, behalve een aantal sukkels in Scandinavië luistert niemand naar me.

Reageer
gravatar

“Hero Brinkman, van de partij Hero Brinkman zegt dat het onderzoek nog eens bevestigd wat hij altijd al heeft gezegd.”

Bevestigd??

Reageer
gravatar

Zo is Hero Brinkman. Hij maakt zelfs verbaal nog schrijffouten. Cornelis Tjakke en Dirk-Jan Hoe valt hier niets te verwijten, zij quoten slechts.