NOS

NOS

Minister Yeşilgöz wil OM ‘kei- en keihard aanpakken’ om falende kroongetuigeregeling

Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid wil het OM ‘kei- en keihard’ aanpakken vanwege zijn falende kroongetuigeregeling. “Dit soort falende kroongetuigeregelingen mogen we in Nederland nooit normaal gaan vinden”, zegt de minister. “Het is intens sneu om te zien hoe we in dit land omgaan met de beveiliging van kroongetuigen. Wat mij betreft echt een schande. We gaan dit gedrag bij OM dan ook kei- en keihard aanpakken.”

Tegenstanders van de ‘law and order’-toon van de VVD noemen het een verkiezingsstunt, maar volgens Yeşilgöz-Zegerius is dat een ‘cynisch verwijt’ en is het haar ‘bittere ernst’ met hoe hard ze wil zijn voor het OM. “Kom op zeg, we gaan ons in deze zaak toch niet soft opstellen? Keihard aanpakken dat tuig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Law en order”?

Daar waren wij 85 jaar geleden reeds warme pleitbezorgers van, ondanks de perfide, onzuivere bron van deze buitenlands-klinkende woorden.

gravatar

Beste meneer Van Tienen,

Ik en mijn 83 hoofdambtenaren getuigen altijd en eeuwig ten faveure voor de Kroon!

Een waargebeurd voorbeeld:
Toen onlangs drie Rusland-correspondente afzonderlijk van elkaar beweerden dat ze zelf hebben gezien, dat ons zeer geliefde Gekroonde Hoofd met Poetin in een Moskouse kroeg een Heineken biertje zat te drinken, stonden wij klaar om als 84 Kroongetuigen te liegen dat het is gelogen.

En welke rechter durft de Rijkvoorliegdienst niet te geloven?

Is getekend
Gravin mr Truus van Hier tot Gunder,
RijksVoorliegDienst (RVD)
Chef afdeling Koningshuis

Reageer