NOS

Boze automobilisten eisen onveilige brug over A7

De komende vijf maanden is er grote verkeershinder op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam vanwege werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal. Automobilisten zijn woedend: zijn eisen dat de brug onveilig blijft.

"Een uur extra reistijd!" briest Esther van de Put. "Heb je enig idee hoe vroeg ik dan moet opstaan om op tijd op mijn werk te komen? Die brug is prima hoe hij is. En dan stort-ie maar in, kan mij het schelen. Hoe groot is nou de kans dat ik er op dat moment rijd? Ik wil gewoon kunnen doorrijden."

Rijkswaterstaat adviseert vaker thuis te werken, samen te reizen of voor het openbaar vervoer te kiezen. Dat gaat er niet in bij Jermaine Goudswaard: "Ik duik liever met Toyota en al het kanaal in dan dat ik in een trein stap. En thuiswerken is makkelijk praten. Dat gaat niet zo makkelijk als boekhouder, hè."

Het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend en Hoorn maakt zich zorgen over de spoedzorg. "Wij moeten wel bereikbaar blijven voor reguliere patiënten", schrijft de directie. "Als die brug instort, zijn er waarschijnlijk vooral doden. En de gewonden gaan dan toch naar het AMC."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *