Studio Speld / Daniël Bergman / Shutterstock / F Armstrong Photography / AnnaStills

Studio Speld / Daniël Bergman / Shutterstock / F Armstrong Photography / AnnaStills

Overheid gaat verkeersdeelnemers verleiden niet meer op telefoon te kijken door wegen interessanter te maken

Nu blijkt dat bijna driekwart van de weggebruikers af en toe op de telefoon kijkt tijdens de verkeersdeelname, moet de overheid er paal en perk aan stellen. De oplossing? “We gaan wegen interessanter maken”, zegt Beppie Borrel, woordvoerder van Rijkswaterstaat.

“Smartphones zijn zo’n ongelofelijk krachtig in je aandacht opeisen, dat het voor ons echt een uitdaging is om daar tegenop te boksen. Maar we denken dat we een goed, leuk plan hebben. Of plannen, liever gezegd: we gaan onder ASMR-video’s op de Matrix-borden afspelen, op bepaalde wegen kunnen automobilisten munten verzamelen waarmee ze tijdelijk iets harder mogen rijden en in de oksels van sommige knooppunten op snelwegen zetten we af en toe influencers in die live op de snelweg pranks uithalen of die er gewoon lekker uitzien.”

Ook worden geheel nieuwe technieken ingezet om de aandacht van de weggebruiker vast te houden. “We zijn van plan om met drones video’s op geluidswallen te projecteren, zodat mensen niet alleen naar de weg zelf kunnen kijken, maar ook van een gevarieerd aanbod aan content aan weerszijden van de weg kunnen genieten. En onze pièce de résistance: er komen strips op sommige invoegstroken waardoor je een korte snelheidsboost krijgt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *