VVD eist eenvergunningstelsel

Wapen en aanbouw dakkapel voortaan met één vergunning te regelen

De VVD wil paal en perk stellen aan de Nederlandse vergunningswaanzin. Een eenvergunningstelsel moet het zowel voor kleine ondernemers makkelijker maken om een bedrijf te beginnen als voor huizenbezitters om een dakkapel te bouwen. Met het nieuwe stelsel kan het zelfs allebei tegelijk en mag de Nederlander bovendien een vrachtwagen van 60 ton besturen.

Volgens VVD-Kamerlid Ton Elias worden dankzij het nieuwe vergunningstelsel een kleine duizend onnodige vergunningen opgeheven en wordt Nederland overzichtelijker en minder bureaucratisch. “We lopen in Nederland vast in de regelbrij en we vergeten dat de overheid er voor de ondernemende burger is, in plaats van andersom. Gewoon één grote vergunning, dat is meer dan genoeg.”

De nieuwe maatregel is volgens Elias niet alleen een uitkomst voor zelfstandige ondernemers, maar voor vrijwel iedereen: “Er zijn zat mensen die hun auto moeten parkeren, graag vissen en best een schuurtje in de tuin kunnen gebruiken. Het is straks niet meer nodig om daar aparte aanvragen voor in te dienen en drie keer drie maanden op een stempel van een bureaucraat te wachten.”

Volgens Elias kan het lastig worden om de maatregel door het kabinet te krijgen. “De onnodige bemoeizucht vormt een veelkoppige draak en de Jorissen in het kabinet die het ondier moeten bestrijden, krijgen amper hulp van hun collega’s.” Toch moet er volgens de parlementariër snel iets gebeuren. “Als een vrouw wil bijklussen in de prostitutie is het natuurlijk wel zo handig als ze meteen toestemming heeft om een wapen te dragen. Als ze vervolgens met haar dividend een kinderopvang wil beginnen en het in het weekend leuk vindt om iets aan de zwijnenpopulatie op de Veluwe te doen, moet dat natuurlijk gewoon kunnen zonder al die administratieve rompslomp.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De klad zit er een beetje in: vroeger hoorde men nog wel eens van corrupte burgemeesters van Limburgse grindgaten-gemeenten en hun liaisons dangereuses met CDAanemers, ambtenaren die (bouw)vergunningen en paspoorten gaven aan familieleden en vrienden maar niet aan legale aanvragers. Het ziet er naar uit dat de Rijksrecherche goed werk heeft verricht OF dat alle corruptie nu ‘ondergronds’is gegaan OF dat er eenvoudig teveel is om te vermelden. Ik denk het laatste. Men focust zich nu meer op affaires zoals die in het Hofnarretje, dat is beter voor het maatschappelijk imago van overheidsdiensten. Van de Eindhovense “Klimop affaire” (minimaal € 200.000.000,= aan fraude) hoor je trouwens ook niets meer; er zal dus wel ergens -lateraal- een of andere overheidsfunctionaris bij betrokken zijn.

Reageer
gravatar

Jeetje (op 20b) u corrigeert daar nu wel mijn bijdrage, maar ik vraag u: waar o waar liep ik scheef? Ik ontwaarde slechts impromptu’s van Nadenkertje en Sjacheraar. Sans rancune.

Reageer
gravatar

@JEETTJE – ROTTERDAMMER Z.H,

Een rijbewijs is zeker geen vergunning, omdat je een bepaalde mate van bekwaamheid moet kunnen tonen.

Voor een vergunning hoef je alleen maar een ambtenaar om te kopen, zodat je je dakkapel kunt plaatsen.

Reageer
gravatar

Oh, dus voor het plaatsen van een dakkapel is geen vaardigheid of bekwaamheid nodig?

Denk je dat dat ding van ‘s eigens op dat schuine hellinkie blijft hangen of zo?

Vergunninkie is mooi, maar je mot wel weten wat je doet anders klettert ‘t zootje gewoon naar beneeje en daar heppie dan weer geen vergunning voor…

gravatar

Het komt mij voor, heer Outsider, dat u bij het neerpennen van deze tekst toch even gefronst moet hebben waar het nu scheefliep.

Ik zal u helpen: als u regelmatig zich in het verkeer begeeft, kunt u zelf hoogstpersoonlijk vaststellen dat die zekere mate van bekwaamheid tot het besturen van een auto zich beperkt tot het tanken van benzine.
Zelfs soms dat niet eens, en het beoordelen van bandenprofiel en -spanning, oliepeil, remweg, parkeerruimte en de kromme van afslagen is beneden alle peil.
Men heeft een vergunning om op de weg te karren en doet dat gewoon, punt.

Ambtenaren hoeft men niet om te kopen: bijna 100% van alle dakkapellen zijn gewoon geplaatst zonder hinderlijke stadhuisgang. Wat weer jammer is voor die ambtenaar, want het zou een welkome aanvulling zijn op het karige loon.

gravatar

Dat is weer typisch Jeettje: “Ambtenaren hoeft men niet om te kopen.” Nooit het dorp Rotterdam uit geweest, dus hij denkt alleen Rotterdams, hij eet alleen Rotterdams, hij praat alleen Rotterdams, hij ademt alleen Rotterdams, ga zo maar door. Volgens hem houdt de wereld buiten de grenzen van Rotterdam op.

gravatar

Nee hoor, beste Paulus, dat zal u tegenvallen: maar ik weet dat er leefgemeenschappen zijn, vooral in uw omgeving, waar dat tot de plaatselijke folklore behoort.

Het is slechts die onterecht veelgeprezen boerenslimheid die dit fenomeen in stand houdt, net als klederdracht en carnaval.

Dat men in het Rotterdamse zich wat wereldser gedraagt, tja. Maar dat mag toch geen reden zijn tot afgunst?

gravatar

minder bureaucratisch??
Nou als ik de VVD mag geloven moet je heb je die vergunnING straks wel OVERAL voor nodig!

Reageer
gravatar

Quote…”Met het nieuwe stelsel kan het zelfs allebei tegelijk en mag de Nederlander bovendien een vrachtwagen van 60 ton besturen”

Typisch VVD…dom lullen zonder kennis van zaken.

Om een vrachtwagen te mogen besturen, heb je een rijbewijs nodig. Geen vergunning. En het max. gewicht van een gewone vrachtwagen is 50 ton.

Voor zwaardere combinatie’s is idd. een vergunning nodig, naast een werkplan en nog altijd een CE-rijbewijs!

Domme VVD’ers!

Reageer
gravatar

Een rijbewijs IS toch een vergunning?
Ik zie het probleem niet.
En dat het hier 60 ton betreft, duidt al op een ongewone situatie; een vergunning is dus een juiste conclusie.

Wel een geweldig idee om meervoudige vergunningen uit te delen: een vergunning om een vergunning te mogen krijgen.
Zo wordt het marktconforme salaris tenminste nog een beetje de moeite waard.

gravatar

Wij, als lijsttrekkers van “De tegenpartij” willen u er op wijzen dat het niet gaat om een vrachtwagen, maar om de dienstauto van de heer Elias, die helaas aan vermeldde eisen moet voldoen. De heer Elias heeft via onze schimmige communicatie kanalen laten weten, dat zijn voorstel er vooral voor dient om een rijbewijs, lees verkeersvergunning te kunnen bemachtigen, zonder ooit aan een toetsing te hoeven voldoen. De heer Elias heeft laten weten dat hij zichzelf niet in staat acht om een verkeersexamen met goed gevolg af te kunnen leggen, daar hij nooit een verkeersexamen op de lagere school met goed gevolg heeft doorlopen.
Namens “De Tegenpartij”, DE partij met schimmige connecties.

gravatar

Prwlski, in jouw laatste volzin zit een ernstige fout. Je bedoelt natuurlijk “De stakker”.

Mag ik jou dringend verzoeken om op te houden met het achtervolgen van mijn familie, omdat zegge en schrijven één uitspraak van een van ons jou niet beviel. Je lijkt de blonde lijder wel!

gravatar

We moeten toe naar één chip, die bewegingen, ervaringen, uitingen van mensen (en dieren) registreert en maandelijks uitleest en automatisch de vereiste aanpassingen regelt: Zorg, vergunningen, boetes, bestraffingen, beloningen, werk, inkomen…… Bij voorkeur dan zo’n gele, in het oor……

Reageer
gravatar

Een goed plan!

Ik heb ook al een leuke naam voor die chip bedacht: ‘Smartphone’

Nog ff een koppelingetje met het Vergunningensysteem, Ciminelendatabank, Kentekenregistratiesysteem en het officieel niet bestaande EPD en klaar is Kees!

gravatar

De VVD. Grappig. Dat is de partij van Geert Dales, die veels te veel belastinggeld naar de Noord-Zuidlijn liet gaan zodat zijn ondernemersvriendjes veel konden verdienen. De partij van de bestuurders van de inmiddels failliete DSB Bank die opgericht was zodat hun partijvriendjes daar leuk zakken konden vullen. Kortom dit proefballonje van Elias is niets anders dan een instinkertje zodat zijn VVDvriendjes uit de drukkerijwereld weer eens grof geld kunnen verdienen aan het drukken van de nieuwe vergunningsaanvraag. In zevenvoud.

Reageer
gravatar

Toch zijn het allemaal leuke dingen voor de mensen.

Zakkenvullen is ook echt VVD: echt leuke bezigheid.

Leuk!

gravatar

ja helemaal, Charlie!
En snap jij nou dat ze nog durven zeggen dat VVD-ers geen hart voor de Zorg hebben? Wiegel, Linschoten, Hoogervorst – wie al niet: al die jongens hebben er toch goed voor gezorgd dat zij na de politiek goed terecht zijn gekomen als Zorgbestuurder?

gravatar

Zo is dat! Zorg is zo’n vreselijk linkse hobby dat een paar jaar geleden niemand zou denken dat een vrije liberaal daar zijn zakken mee kon vullen.

Onze partijleden hebben wederom laten zien dat het anders kan.

Kijk dat is nou vrije markt: graaien kan overal, ook ten koste van anderen.

Goed he? Ook VVD!

gravatar

Het moet niet gekker worden, straks is er ook nog maar één bezwaar tegen mogelijk. Wat moet ik dan nog doen? ‘s Middags dan ook maar uit het raam kijken?

Reageer
gravatar

Visionair!!!
Alweer een echt VVD voorstel.
Ik ben diep onder de indruk. Wat doet die partij toch veel goeds voor dit land.

Hoera!

Geen wonder dat Rutte voortdurend moet lachen met zoveel intellect in zijn club. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Reageer
gravatar

Zonder in herhalingen te vallen, is het geen PRIMA idee om niet tegen de onzin van het niet omarmen van dit 1-vergunningstelsel te ageren?

Reageer
gravatar

Paal én Perk stellen? Dat gaat nooit lukken.. daar zijn om te beginnen al 2 vergunningen voor nodig. Mijn voorspelling: Dit ballonnetje loopt net zo snel leeg als Elias vol.

Reageer
gravatar

Dit lijkt me een heerlijk plan, vooral als er dan ook nog maar één bezwaarschrift per aanvrager hoeft te worden ingezonden en die gewoon behandeld kunnen worden door lagere ambtenaren zoals ik.

Reageer
gravatar

Lijkt mij iets voor het ministerie van zaken. Met name voor het onderdeel zaken die nu voor eens en voor altijd eens goed geregeld moeten worden.
Misschien dat Elias in een volgend kabinet staatsecretaris voor vergunningen kan worden.

gravatar

Dit soort dingen horen niet onder Zaken, dat zijn hun zaken niet, zij moeten zich met heel andere dingen bezighouden.

Als ze met allerlei zaken willen meedingen dan kun je Dingen en Zaken net zo goed samenvoegen. Maar dat is niet mijn ding. Zaak gesloten.

gravatar

Ik juich dit voorstel toe. Vroeger was het zo dat je voor iedere scheet die je wilde laten een vergunning nodig had. Dit leidde in practische zin tot opstoppingen, ook buiten het bureaucratische apparaat. De VVD heeft altijd al de naam gehad van anti-bureaucraten en de 2e kamerfractie zou dit idee meteen moeten omarmen, alhoewel er behoorlijk wat fractieleden nodig zijn om Elias zelf te omarmen.

Reageer
gravatar

Geloof nooit dat Tonnetje van zijn fractie de vergunning krijgt dit voorstel in te dienen.

En mocht dat wel het geval, dan heeft de PVV hierbij vergunning het af te schieten…

Reageer
gravatar

In het geval van Ton Elias is dat geen probleem. Die kan behoorlijk wat afvallen en dan nog steeds meer dan één zetel bezetten.