Mohammed B. bezorgd over tweedeling samenleving

Moslimextremist waarschuwt voor pessimisme

Mohammed B. is bezorgd over de tweedeling in de Nederlandse samenleving. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant, precies zeven jaar na de moord op Theo van Gogh.

“Sinds de moord op Van Gogh is het debat verhard,” aldus B., die momenteel een levenslange gevangenisstraf uitzit. “De maatschappelijke tweedeling wordt groter, de polarisatie neemt toe. Je ziet een klimaat ontstaan van verruwing: in de samenleving, maar ook in de politiek. Dat is zorgwekkend, want in het uiterste geval leidt het tot radicalisering en mogelijk zelfs tot geweld.”

“Achterneven vragen mij vaak: wat is er toch aan de hand in dat kleine landje dat ooit zo tolerant was? Dat hele vraagstuk van de identiteit staat centraal. Het gevaar daarvan is dat je je terug gaat trekken achter de dijken. Ik denk dat dat heel onverstandig zou zijn. Nederland verdient zijn geld in het buitenland en we zijn dus gebaat bij een internationale houding binnen een sterk Europa.”

Niet eerder sprak de moordenaar van Van Gogh zo openhartig over zijn maatschappelijke visie: “Je kunt natuurlijk denken: ik heb levenslang, mij past bescheidenheid. Ik wil ook niemand voor de voeten lopen, maar als dingen niet goed gaan, kun je niet passief aan de zijlijn blijven staan: zo zit ik niet in elkaar.”

Toch waarschuwt de moslimextremist voor te veel pessimisme: “We moeten ophouden met het gesomber. Nederland is een prachtig land: er is veel toptalent in het bedrijfsleven, een enorme innovatiekracht in het MKB en we hebben nog altijd een gunstig vestigingsklimaat. Samen kunnen we er wat van maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

niet gelezen, en dat is wat iedereen moet doen: NIETS LEZEN UIT ZIJN MOND, Mohammed B BESTAAT NIET. (dat geldt ook voor jullie, geile media!) Hij maakt de intelligenste nederlander ooit niet alleen dood maar ook monddood, dus laten WE alsjeblieft niet naar zijn mond gaan luisteren. Hij is niets. Theo van Gogh, voorzitter van de nihilistische gemeenschap is vermoord door niets.
M B bestaat niet. Niet gelezen, dit artikel, het bestaat niet.

Reageer
gravatar

Het gerucht gaat dat Mohammed B. is benaderd om als ghostwriter voor “De kleintjes”, het maandblad voor het MKB, een maandelijkse column te verzorgen. De werkgeversorganisaties hebben zich in de jaren ’60 bijzonder ingespannen om middels goedkope arbeidskrachten van Islamitisch origine de Islam in het totdan Christelijke en buitenkerkelijke Europa te introduceren. Dit zegenrijke initiatief is tot voor kort toegedicht aan uitsluitend linkse politici. Scheidend voorzitter Ploumen heeft -voor een jury van de Commissie van Wijze Mannen- moeten toegeven dat het initiatief voor deze import van Andersdenkenden van de toenmalige voorzitter van het MKB kwam. Tot de parels van deze beschavingsvorm rekenen wij ook Ali B., die inmiddels doordrong tot de top-10 van reclame-Medelanders. Hij staat de hele dag in contact met een Antilliaanse Medelander die hij wijsmaakt dat hij de plakstrips van zijn zoons babyluiers moet likken. Een geslaagde grap van Ali B. via de KPN (“altijd samen”). Naar een geschikte Nederlandse minderheidsfigurant (IQ < 60) wordt nog gezocht.

Reageer
gravatar

Komt er binnenkort niet een demissionaire minister of staatssecretaris vrij? Of Jack de Vries? Of de scheidende CEO van KPN? Die kan zelfs gratis aan de bak, vanwege zijn belastingvrije afkoopsom.

gravatar

@Voorts:
Wie zegt dat de brandbommen kwamen omdat het satire betrof? Het lijkt me eerder dat dit de actie is van radicale moraalridders, die vonden dat dat gedoe met zweepslagen te veel in de S.M.-sfeer lag. Of wellicht een actie van dominatoren/trices die zich in hun werkgelegenheid bedreigd zagen.

Reageer
gravatar

De werkgelegenheid speelt geen rol. Volgens Ingrid zet zo’n redactie van een tijdschrift geen zoden aan de dijk. Die komen alleen maar voor een spelletje tijdens de lunchpauze. Een ministerie, bank, gerechtshof of advocatenkantoor, dat is het betere werk.

gravatar

Maar mensen toch; Mohammed B. is al zo “uit”, net als Samir A. !
Graag hoor ik de mening van Achmed C., Samir D., Mohammed E. en vooral van Ibrahim F., de nieuwste hit op het gebied van fanatici !

Reageer
gravatar

Eh… de mening van M.B. over humor? Juist, ja… Waarom had hij ook al weer levenslang gekregen? Niet vanwege zijn relativeringsvermogen, toch?

Reageer
gravatar

Wat ik mis in dit debat is de ruimte die er ook in Nederland en Europa zou dienen te zijn voor echte satire. Een Frans satirisch tijdschrift schreef dat het eerstvolgende nummer in het teken zou staan van de Islam en: “100 zweepslagen als er om dat nummer niet gelachten gaat worden”. Vervolgens wierpen enkele onverlaten brandbommen o.i.d. naar binnen. In deze context dus ook graag de mening van M.B. over de humor in de hedendaagse samenleving die er ook voor zou kunnen zorgen dat we onze schouders er allemaal samen weer onder kunnen zetten richting een positievere maatschappij?

Reageer
gravatar

Verder vind ik dat in dit maatschappelijke debat ook de liberalisering van de Marokkaanse samenleving en de Arabische lente betrokken dienen te worden. Tenslotte kan dhr. B. hier ook over meepraten als een soort ervaringsdeskundige (spreekt Arabisch, van Marokkanse komaf) en hebben wij als klein landje toch een grote export positie naar genoemde landen!

Reageer
gravatar

Heheheh, wat zijn die PVVers toch ongelooflijk dom, deze link is het bewijs van wat we eigenlijk allang wisten 🙂
Compleet het hele artikel overgenomen op het ‘Forum voor de vrijheid’ en dan de totaal ongenuanceerde reakties daarop, om je een breuk te lachen!
Bijna net zo leuk als mensen die hier ‘serieuze reakties’ plaatsen, LOL.

gravatar

Mwah. Kan onmogelijk door B. zelf zijn geschreven. Past niet bij zijn waardenbril.
Dit moet geschreven zijn door de spindoctor van Mauro.

Reageer
gravatar

Goed dat zijn vrienden in Parijs het maatschappelijk debat weer een beetje vlot getrokken hebben. Je moet af en toe een daad stellen. De deuren eens lekker tegen mekaar open zetten.

Reageer
gravatar

Beste Ex-Cuus,

Onze krant, de Telegrof – het ochtendblad dat zo vroeg wordt bezorgd, omdat de chocoladeletters op de voorpagina niet tegen de zon kunnen – heeft ontdekt dat:

THEO VAN GOGH NIET DOOR AMSTERDAMSE MAROKKAAN VERMOORD, MAAR DOOR EEN SCHOT VAN LINKS!

Vermoedelijk komt de Schot uit Aberdeen en omgeving. Maar lees daarover meer op onze voorpagina van overmorgen.

gravatar

Henk, die Harry Mens ZOU best in Noordwijk kunnen wonen, dat weet ik niet. Wat ik WEL weet: hij houdt kantoor in Lisse.
Al met al betekent het, dat je bij die man al gauw tussen de bollen rolt.