Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Vrouw verlangt terug naar tijd waarin haar grootste zorg een mogelijke terreuraanslag was

Doodsbang was ze, een jaar of tien geleden. Zou Madelon Piersma (40) uit Harderwijk slachtoffer kunnen worden van een terreuraanslag? Inmiddels verlangt ze terug naar de tijd dat die angst haar grootste zorg was.

“Het was zo heerlijk overzichtelijk”, zucht Madelon. “Geen oorlog in Europa, geen pandemie, geen opkomst van een internationaal fascisme, geen concrete gevolgen van klimaatverandering, althans niet echt in het nieuws. Alleen af en toe die angst dat ik nét in Nice zou zijn als er een aanslag in Nice was. Ik ben nog nooit in Nice geweest en heb ook geen plannen om erheen te gaan en het is trouwens best een grote stad, dus zelfs al zou ik er precies op dat moment zijn, dan nog is de kans levensgroot dat ik op een andere locatie in de stad ben.”

Madelon kijkt niet meer angstvallig om zich heen als ze op station Harderwijk staat. “Nee, ja, hooguit om te controleren of er niet een tractor op het spoor naar Zwolle staat, dat zou vervelend zijn. Hee, maar ik heb zowaar een bezichtiging zo, dus als je het goed vindt ga ik er nu vandoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *