NOS Jeugdjournaal / Youtube

Islamitische wereld woest op China na prent van Mohammed in Oeigoers strafkamp

Op verschillende plaatsen in de islamitische wereld zijn betogingen tegen China. In de werkkampen waar tienduizenden islamitische Oeigoeren worden vastgehouden, heeft een bewaker een spotprent van Mohammed gemaakt.

De tekening zou aan licht zijn gekomen via uitgelekte surveillancebeelden van een kamp waar tienduizenden opgesloten Oeigoeren kleding maken. Verschillende geestelijken zeggen dat China zo toelaat dat de profeet beledigd wordt, en dat ze dit niet zomaar laten gebeuren. In landen als Syrië, Libanon, Libië en Turkije worden Chinese vlaggen verbrand bij de demonstraties. 


De Turkse president Erdogan spreekt met afkeuring over de prent. “Ze zijn psychisch gestoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het grappige is dat moslims bekend staan om hun onderdrukking (vrouwen, het alfabet team) tenzij ze in China wonen. Terreur DOOR oeigoeren, ondanks decennia van wapenleveranties en training door de CIA, is ook absoluut ondenkbaar.

gravatar

Er bestaan helemaal geen Chinese strafkampen. Dit Is weer een van die valse complotten die De Speld dagelijks rondstrooit. Ik vertrouw alleen levensechte complotten uit mijn lijfblad Gezond Verstand.

Reageer
gravatar

We hadden ook nog een komische sketch waar Erdogan als geitenneuker en pedofiel acteert nagemaakt. Hilarisch! Al die Oeigoeren lachen!
Maar die Erdolul dus helaas al gezien…

Reageer